Åtta rymde från Migrationsverkets förvar i Märsta i natt


INVANDRING. Under natten rymde åtta personer från Migrationsverkets förvar i Märsta. Polisen larmades vid 01-tiden. – De sågade sig ut genom en yttervägg från ett boenderum och firade sig sedan ned med ett lakan. Vi har ett frihetsberövande uppdrag och det här är så klart ett misslyckande för oss. Det ska inte gå att göra så här, säger Tommy Harnesk, sektionschef och högst ansvarig för förvaret. 

Pressbild Fotograf: Tomislav Stjepic

Det rör sig om åtta män i 20-30-årsåldern. En av personerna har polisen återfunnit. De övriga sju är efterlysta enligt UNT.se som tyvärr använder betalvägg.

– Det finns eventuellt en brottsmisstanke om skadegörelse på en dörr i samband med att personerna avvek, säger Anders Bryngelsson på polisens regionledningscentral. Migrationsverket ska nu utreda händelsen.

-Pettersson ser att syltryggarna bestämt att det inte är olagligt att rymma i Sverige, men undrar om det inte är olagligt att såga sönder en vägg och springa lös i Sverige när man inte har uppehållstillstånd.

För övrigt rymde tolv personer från samma förvar i september 2019.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “Åtta rymde från Migrationsverkets förvar i Märsta i natt

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: