Allt fler vill bo i Staffanstorp


INRIKES. Efter valet 2018 styrs Staffanstorps kommun av Moderaterna (18 mandat) och Sverigedemokraterna (5 mandat) genom ett politiskt handlingsprogram. Tillsammans har partierna 23 av 41 mandat i kommunfullmäktige, men egen majoritet i samtliga nämnder, beredningar och styrelser.

I går släppte SCB sin nya befolkningsstatistik över Sverige, som bland annat visar att befolkningen i hela landet ökat med 1 miljon på tio år. Den främsta förklaringen är invandringen.

Statistiken visar också att alltfler flyttar till Staffanstorp, som lanserat sig själv som en trygg och svensk kommun.

Nyligen meddelade Staffanstorps politiker att man tänker bygga gated communities för att trygga befolkningen ytterligare. Förra året lanserade man också en egen reklamfilm som framhäver kommunen som en svensk idyll. Filmen anklagades för ”rasism” eftersom den innehåller svenskar.

Den totala inflyttningen till Staffanstorp som har 25.000 invånare under 2019 var 2.147 personer varav 1.813 från det egna länet och 160 från övriga landet.

-Pettersson ser att det tar 15-20 minuter att åka mellan Staffanstorp och Malmö så man kan gissa var de flesta kommer ifrån. I Staffanstorp har Moderaterna valt att styra med Sverigedemokraterna. Fullt ut. M har orsakat rubriker också genom att kräva ett lokalt flyktingstopp, placera nyanlända i dragiga husvagnar och införa tiggeriförbud. Bland annat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Allt fler vill bo i Staffanstorp

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: