Rymning från Migrationsverkets förvar i Märsta


BROTTSLIGHET. Omkring tolv personer har rymt från Migrationsverkets anläggning i Märsta, norr om Stockholm. Larmet kom vid 03-tiden under söndagsnatten och en polisinsats pågår i området. – Vi har flera patruller som försöker spåra dem, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid polisen. En timme efter larmet hade två personer fångats in.

Migrationsverket har c:a 500 förvarsplatser. Dessa var fördelade på sex orter; Åstorp, Kållered, Flen, Märsta, Ljungbyhed och Gävle. Migrationsverket planerar även för ett nytt förvar i norra Sverige. På Förvaren sitter de som saknar asylskäl och har fått avvisningsbeslut  men inte vill åka hem frivilligt.

Förvarstiden är högst två månader med möjlighet att förlängas. För en person som förvarstas inom ramen för asylprocessen är den maximala tid man får sitta i förvar 12 månader. När det gäller personer som utvisas på grund av brott finns ingen övre gräns i tid.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Rymning från Migrationsverkets förvar i Märsta

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: