Första kärnkraftverket i arabvärlden startar i år

UTRIKES. Nawah Energy Company har fått den 60-åriga licensen att driva Barakah, det första kärnkraftverket i arabvärlden. Kärnkraftverket i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten skulle ursprungligen öppnats 2017, men uppstarten av den första reaktorn har försenats flera gånger. Produktionsstarten är planerad till i år.

Slutsumman för projektet, som byggs av sydkoreanska Kepco, är okänd men enligt nyhetsbyrån AFP har bygget hittills kostat cirka 240 miljarder kronor.

Haaretz

-Pettersson säger att det verkar klokt, bättre än att göra sig beroende av arabisk olja…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Första kärnkraftverket i arabvärlden startar i år

  1. Ja, att vara beroende av arabisk och rysk (gas) är inte bra. Skog, älvar och möjligen kärnkraft passar oss bättre i Sverige.

  2. Sydkorea har hjälpt dom bygga det. Araber klarar inte sådant själva. Kan dom ens sköta det själva ??

  3. Förhållandevis billigt om man jämför med vad Sverige lägger ut på invasiva arter som invaderar landet !

  4. De flesta länder på jorden utvecklas och rör sig framåt ….

    Sverige rör sig tillbaks mot medeltiden genom att översvämmas av bidragsinvandring .., sinnesjuka skattehöjningar….och eftersatt underhåll inom istort sett hela samhällskroppen.

    Det enda som utvecklas är giriga politikers löner och som ser till sina egna karriärer de skapar genom att trampa sönder Sverige och dess befolkning….

    Nu väntar vi med spänning på Snabbtåget mellan Stockholm och GBG och totalförbud av förbränningsmotorer….

Kommentera