Stäng

En påminnelse för dem som ingenting förstått

INVANDRING. 1975 beslutade en enig riksdag under statsminister Olof Palme att Sverige skulle bli mångkulturellt.  Proposition 1975:26.

Invandringen innan 1975 hade gått ut på att man kom som gäst och arbetade för att sedan resa hem med sparkapitalet eller att man kom för att bli svensk och assimilera sig, och det gick oftast bra, barnen till dem som kom då blev svenskar på relativt kort tid.

Med beslutet 1975 tog riksdagen avstånd från tanken att invandrare skulle assimilera sig i det svenska samhället. Invandrarna, deras barn och barnbarn skulle behålla sin ursprungliga identitet, dessutom var ökad internationalisering ett övergripande mål i samhällsplaneringen. Alla partier var eniga och riksdagen bestod av V, S, C, FP och M.

Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna var alltså inte med om beslutet.

Nu har vi sen många år facit.

 • Vi har bland de högsta skatter i världen, de högsta marginalskatter, världens fjärde högsta skattetryck.
 • Vi har ett av världens mest finmaskade sociala skyddsnät.
 • Vi har enligt vissa, världens bästa integrationspolitik, generösa uppehållstillstånd, lätt att bli medborgare, svårt att bli utvisad, samma eller bättre sociala rättigheter än ursprungsbefolkningen.
 • Vi har facit och trots detta vill många politiker och opinionsbildare fortsätta med mer av samma, högre skatter, mer bidrag, inga krav osv…

Har de glömt?

Sedlighetesroteln Linköping 1978

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “En påminnelse för dem som ingenting förstått

 1. Grunden för detta beslut lades redan 1965 då en man (jag tror han hette Schwartz) lade det första förslaget att Sverige skulle bli ’mångkulturellt’.

 2. 40 år senare är det än värre.
  — Jag såg det inte komma.
  Vem f-n tror du att du är? Din lögnare.
  Svetsaren! Bara avgå f-n. Du är en skam. Alla skrattar åt dig.

 3. Detta får Mej att tänka på en melodi som fastnat i min hjärna !!
  Kan någon förklara varför ??
  En SVENSK sångare med fantastisk röst och sången även en som säger en hel del om svenska ”tankar” !!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: