Framgångssaga eller…?


SVT berättar idag om Östra Göinge som vänt en negativ befolkningsutveckling till en positiv p.g.a. ett stort mottagande av nyanlända.

Åren 1995 till 2010 minskade kommunens invånartal med 1 471 personer. Mellan åren 2010 till 2019 ökade den med 1 444. På bara 9 år har man alltså hämtat igen befolkningstappet man hade under en femtonårsperiod.

Kommunalrådet Patric Åberg (M) var närmast lyrisk över utvecklingen, men tvingades ändå erkänna att det också skapats problem i kölvattnet av det stora mottagandet av nyanlända från Mellanöstern och Afrika. Bl.a. nämner han de stora slitningarna i kommunen utan att närmare gå in på vad i dessa består. Dessutom har försörjningsstödet ökat med 70% på bara några år. Vi ser alltså hur utvecklingen följer samma mall i Östra Göinge som på andra mindre orter runt om i Sverige.

SVT

Det SVT och kommunalrådet Patric Åberg (M) inte nämner är tre faktorer som kan vara bakomliggande orsaker till spänningarna i kommunen.

I ett dokument från maj 2019 beskrivs bostadssituationen i kommunen på följande sätt: ”Under loppet av några år har situationen på bostadsmarknaden svängt från överskott på bostäder till bostadsbrist i hela kommunen. Orsaken är främst en kraftig befolkningstillväxt genom en ökad inflyttning av framförallt nyanlända”

Norra Skåne beskriver arbetslösheten i Östra Göinge den 14:e oktober 2019 så här. ”Arbetslösheten är fortfarande ett stort problem i Östra Göinge och jobbfrågan tas ofta upp av ledande politiker som en av kommunens största utmaningar”. Trots att arbetslösheten då hade sjunkit under en period på nitton månader, låg den på hela 12,3% och då hade lågkonjunkturen ännu inte synts på radarn.

Sedan har vi detta med brottsligheten. 2018 anmäldes 1 298 våldsbrott per tusen invånare i Östra Göinge. Detta var 39% högre än snittet i Skåne och högst bland Skånes 33 kommuner.

Om Östra Göinge blir en framgångssaga eller ännu ett av alla misslyckade försök att bringa ordning i migrationen lär säkerligen Östra Göingeborna bli varse vad det lider.


20 responses to “Framgångssaga eller…?

 • Klas.

  Patric Åberg (M) kan därmed sänka skatten eftersom han har fått så många skattebetalare, eller?

  Gilla

 • turrim

  SVT har för Rapports gullserie om invandringen hittat en moderat som är lika duktig på att fabulera som Reinfeldt.

  Gilla

 • Weronica Selby

  Det blir en framgangssaga for muslimer

  Gilla

 • Dalatocken.

  Kriget mot Sveriges Folk förs på många sätt. Vi har många förrädare bland oss själva.

  Med olika administrativa metoder och diskriminering hindras ordentliga Svenskar att få barn.

  Ett exempel från Norra Skåne denna vecka är som följer:
  I Pågatåget mellan Helsingborg och Hässleholm pratade jag med en mamma och hennes 4 månaders gossebarn. Hon berättade att socialmyndigheten hade försökt lura av henne barnet redan på förlossningsavdelningen. Socialtjänstemän hade försökt tubba mamman att skriva på ett papper så att myndigheten skulle kunna ta barnet och adoptera bort det.

  Som jag förstår det så har man försökt att utnyttja en mamma omedelbart efter förlossningen. Det är ju ofta ansträngande att föda så det är rimligt att påstå att mammor då befinner sig i vanmakt.

  Skall jag anta att det var ett försök till barnhandel?

  Mamman i fråga lät sig inte luras. Jag undrade vad myndigheten anfört för skäl. Myndigheten ansåg att mamman var för ung och därför inte hade rätt till sitt barn. Mamman är 18 år och lever i stabilt förhållande med den 25-årige pursvenska pappan.
  Tocken.

  Gilla

  • compulsoryunion

   Abortkuratorerna på kvinnoklinikerna brukar annars få unga svenskor att genomgå gratis inducerad abort (vi betalar, läkemedelsindustrin jublar).

   Gilla

 • Kungen

  Att antalet bidragstagare ökat i en kommun är väl knappast något positivt. Den som påstår det har inte förståndet i behåll. För det är väl inte arbetskraft vi talar om. NÄR SKA VI BÖRJA KALLA EN SPADE FÖR EN SPADE ???

  Gilla

 • Dalatocken.

  https://data.val.se/val/val2018/slutresultat/R/kommun/12/56/index.html
  Val till riksdagen – Röster – kommun Östra Göinge.

  Läsare hos Petterssonsblogg.se kan själva kolla valresultat i några fler orter i Norra Skåne. Till exempel Knislinge Öster, Hjärsås, Bromölla. / Tocken.

  Gilla

 • Lellego

  Förmodligen är kommunalrådet Patric Åberg (M) lika inkompetent som intervjuaren som inte ställer relevanta följdfrågor. För inte kan väl kommunalrådet sitta och skönmåla eller tom ljuga. Eller….?

  Gilla

 • Hubbe

  När ingejörerna kom till stan med sina välartade barn.

  Det här kommer sluta illa.

  Gillad av 1 person

 • Piggy

  Om framgång och lycka är liktydigt med en ökande befolkning i kommunerna -sak samma vilka som flyttar in.
  Då borde alla länder och alla samhällen formligen stå i långa ändlösa köer för att få importera bidragstagare från tredje välrden!
  Men så fungerar det inte i verkligheten, men det är uppenbarligen allt för svårt att förstå för dessa lindrigt intelligenta svenska makthavare.
  Effekten av massinvandring är i stället den motsatta och sänker landet fullständigt!
  Vi utarmas och utnyttjas till bristningsgränsen och långt däröver.
  Men det begriper inte dessa dårar utan dom kör landet i botten!

  Gilla

 • Olof.p

  Vi vet ju hur gammelmedia och kommunistTV ljög om Sandviken och hur lönsamma flyktingarna var där. Vad jag vet har ingen bett om ursäkt att de ljög befolkningen rätt i ansiktet.

  Gillad av 1 person

 • gamgubben

  Att stjäla ett land, en dokumentär hur president Zuma lät den indiska familjen Gupta styra Syd Afrika. Det borde också göras en dokumentär ”att ge bort ett land” men eftersom vi bor i Sverige med svenska journalister så låter det sig inte göras.
  Både polis och ledande visste redan på -80 talet åt vilket håll det lutade, men veliga naiva politiker och mediahus ville inte göra något, därför både fortsatte och ökade importen av valboskap. Kanske beroende på att nu det enda som återstod av studentexamen var ”den ljusnande framtid är vår” dock utan krav på kvalitet endast kvantitet.
  Vi har en Riksdag med partier utan annan ideologi än att tjäna sitt parti och plats vid köttgrytorna samt att utrota allt vad svenskt är, t.o.m. kyrkan vill ge bort sin tro till en yngre sämre variant.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  ÖVRIG INFO:
  Nu sitter en förrädare ifrån Sverige, och förhandlar med EU
  ( Europas globalisters högborg ), om att Sverige ska betala än mer för detta sönderfall.

  Det är du som får betala ekonomiskt och genom lidande av dig, dina nära och kära.

  SWEXIT NUUUUUUUU !!!

  Gilla

  • Dalatocken.

   https://vadkostar.eu
   Scrolla ner lite på sidan och läs mer.

   Men Tocken tycker inte endast att det handlar om pengar. Det handlar om vårt Folks kultur och överlevnad. / / T.

   Gilla

  • compulsoryunion

   Vi svenskar bör först vägra att ha fri rörlighet med Afrika, vi har ju röstat för Europa men nästan hela tokiga Afrika är här gratis, dvs våra myndigheter och politiker har svikit sitt uppdrag.

   Gilla

 • centurion

  Det enda av intresse bör väl ändå vara hur stor andel som arbetar och betalar skatt. Jämfört med andelen som lever på bidrag. Men räkna aldrig med några relevanta frågor från, det av oss tvångsbeskattade, SVT.

  Gilla

 • den fete

  ja detta är väldigt intressant men hur är ekonomin .hur stor är produktionen av varor som är privatägd.
  alltså den närade verksamheten ..sen hur stor del är den tärnade verksamheten dvs den som belastar näringslivet i kommunen..det vore intressant med en revision av finanserna

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Sverige är ju tyvärr förlorat! Det känns som om alla har blivit galna.

  Politikerna bryr sig inte om något annat än att dom skall ha fler undersåtar, fler att härska över!

  Folket som har bott där i evinnerliga tider har måst flytta därifrån för att där fanns inga jobb, inget att leva av. Sen skall nyanlända som bevisligen inte lyckats med så mycket i sina hemländer lyckas bättre!

  Är det bara befolkningsminskningen som är problemet, så behöver vi ju inte gå omvägen via Afrika, det är ju bara att bjuda in arbetslösa svenskar från andra delar av landet!

  Gillad av 1 person

 • ossie

  Förljuget vinklat tillrättalagt som vanligt i SVT:

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: