Myndigheter övar för att kunna ta emot IS-terrorister

ISLAM. Flera svenska myndigheter har under de senaste månaderna förberett sig på hur de ska agera om de islamister med svenska medborgarskap som befinner sig i IS-läger kommer tillbaka, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

På väg “hem” till Sverige…

I december anordnade Stockholmspolisen en övning på Arlanda flygplats där bland andra Säkerhetspolisen, socialtjänsten, hälso- och sjukvården och Migrationsverket deltog.

– Framför allt handlar det om att vi tillsammans vet vilka delar vi ska ta hand om i vilka skeden, Anders Bjärgård som är Stockholmspolisens samordnare för arbetet mot våldsbejakande extremism.

-Pettersson undrar om det är dags att öva nu? Nu rör det sig om något hundratal, mest kvinnor och barn, tidigare har regering och myndigheter tagit emot hundratusentals muslimer och andra utan övning eller konsekvensutredningar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Myndigheter övar för att kunna ta emot IS-terrorister

 1. Du är desinformerad! Övningen handlar snarare om hur Al-Quidasoldaterna, rest-IS m fl från Idlibprovinsen skall hanteras. Syrien är på väg att besegra rebellerna där och de är så farliga att Turkiet inte tänker tillåta dem att stanna där. Alltså skickas de som inte vill acceptera ett kontrakt för tjänst i Libyen till Europa, inte minst Sverige dit de flest vill komma.

  Sammanbrottet kan komma vilken vecka som helst!
  https://journal-neo.org/2020/02/11/erdogan-threatens-war-on-the-syrian-arab-army/

 2. De ska inte tillbaka till Sverige. Medborgarskapet har det förverkat. Svårare än så är det inte.
  Kostnader har vi. Sjukvård och åldringsvård fungerar inte. Vad fungerar bra i sosse Sverige?

 3. Myndigheterna ska inte lägga tid och resurser på mottagning och välkomnande av deltagarna i en avskydd mördarsekt. Man ska planera och öva på hur de fråntas svenskt medborgarskap och utvisas till sina forna hemländer för alltid. Myndigheterna tycks tävla i att trampa på skötsamma svenskars säkerhet? Det är hög tid för regering och myndigheter att vända politiken till svenskarnas bästa eller avgå.

 4. Helt i AbzurdIsk anda…..För islamska terrorist-packet daltas det,för landets egna uteliggare blundas det !!

 5. Har ett mycket enklare förslag, dra in deras Svenska
  medborgarskap, har man åkt ner där för att döda så
  ska dom min själ inte ha några rättigheter här.

  Men dom kommer väl snart att få bilda ett politiskt parti
  i detta konstiga landet?

 6. “I december anordnade Stockholmspolisen en övning på Arlanda flygplats där bland andra Säkerhetspolisen, socialtjänsten, hälso- och sjukvården och Migrationsverket deltog.”

  Vad övade de på ? Göra handhjärtan ? Eller Schyfferts senaste akrobatiska uppträdande med gutturala läten ?

Kommentera