SAS backar inte efter kritiserad reklamfilm…

KULTURARV. Scandinavian Airlines eller SAS, tidigare Scandinavian Airlines System, är ett konsortium baserat i de tre skandinaviska länderna Danmark, Norge och Sverige. SAS Group som driver konsortiet ägs till hälften av de tre länderna (17,9 procent av Sverige, 11,9 procent av Norge och 14,3 procent av Danmark) och resterande av privata investerare, bland annat Wallenbergsfären. SAS bildades genom en sammanslagning av flera flygbolag från Sverige, Norge och Danmark.

Under gårdagen publicerade flygbolaget SAS, en reklamfilm som började med att “Ingenting är genuint skandinaviskt”, följt av en rad påståenden som att danska smörrebröd är nederländska och att köttbullar faktiskt kan vara från Turkiet. Filmens budskap var att det inte finns något som är skandinaviskt och kulminerade med att en afrikan fick säga att ”vi är inte bättre än våra vikingaförfäder”

Efter svidande kritik från tusentals kunder och SAS ombordanställda avpublicerades filmen. Deras jobb är hotade nu när SAS startar dotterbolag i låglöneländer för att konkurrera ut sin egna besättningar från Skandinavien. De ser att SAS inte längre vill vara ett skandinaviskt flygbolag. SAS bryr sig inte om de skandinaviska arbetarna.

Idag har SAS valt att lägga upp filmen igen och påstår att de är utsatta för en attack.

Aftonbladets kulturchef Karin Pettersson och Dagens Nyheter vinklar kritiken på sitt sätt.

-Pettersson säger att ett normalt flygbolag hade framhävd det skandinaviska arvet och en normal presskår hade skrivit om piloternas och de vanliga passagerarnas kritik…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

30 thoughts on “SAS backar inte efter kritiserad reklamfilm…

 1. SAS skyller på attack från höger lika med SD. Det här blir bara värre och värre.

  Nu är det dags att VD Rickard Gustafson sätter ner foten och klarar ut för småpåvarna på kommunikationsavdelningen att ansvaret ligger på SAS och ingen annan. SAS ber om ursäkt. Det är tillåtet och inte nazism att kritisera oss.

 2. Men om inte SAS vill förknippas med Skandinavien så kan dom’ ju bara ta bort första bokstaven, resten kan dom behålla.

  Det är bara att göra likadant som med media, som idag
  får pemitera 2 gånger om året för att ingen vill köpa deras
  produkter. Så ska oförskämda företag behandlas.

 3. Kommer INTE mer att välja SAS!

  Stödjer de förutom historie-förfalskning även omfattande bidragsfusk, gängkriminalitet och massvåldtäkter på Skandinaviska kvinnor?
  Tänk så “Hippt”…. !
  Ingår Skandinavien i de importkriminellas “Kalifat”?
  Så historie-förfalskning är viktigt för “att visa underkastelse”?
  Tror SAS att det bara handlar om “att hänga med i modet för stunden”?
  Så på Sovjettiden fanns inget Baltikum?
  Och tidigare under Nazityskland fanns inte Norge, Danmark eller Frankrike?
  PK-cancerns folk är inte så bra på att tänka utan bara helt viljelöst utan minsta tanke följa efter vart vinden blåser!
  Gissar att ledningen har en historiekunskap på ett 7-årigt barns nivå?
  Inte helt ovanligt bland “hippa” Företagsledningar!

 4. Jag skäms å SAS vägnar, att ett affärsföretag producerar en sådant politiskt skit. Självmord! Har tokpartiet MP fått anställning på reklamavdelningen och fått löpa amok som de gör med allt annat de tar sig för sig.

 5. Blir sååååå jävla trött på det jävla köttbullebråket.

  Köttbullar är INTE turkiska bara för att en svensk myndighet spridde detta på twitter utan att ha några vetenskapliga fakta alls för sina belägg.
  Mathistorikern Richard Tellström är en svensk etnolog, måltidsforskare. Tellström disputerade 2006 i måltidskunskap vid Örebro universitet och är docent i måltidskunskap.

  Tellström som FORSKAT om köttbullar framåller att det inte finns några historiska belägg som styrker påståendet om att köttbullar kommer från Turkiet. Tellström säger, att det finns varianter av köttbullar i alla länder som äter kött. Exakt när svenskarna började tillaga maträtten vet ingen. Köttbullens ursprung är oviss, men det är historiskt bevisat att det serverades köttbullar vid Richard den II:s hov i England kring år 1000. Karl den XII var nere och krigade vid slaget om Poltava år 1707 och hänkade i det osmanskariket vid den tiden dvs över 700 år efter det dokumenterats att det ätits köttbullar i norra europa…..

  Smaksatta köttbullsrecept har också hittats i kokböcker från Bagdad under samma tidsperiod år 1000. Vad händer i Bagdad runt år 1000? Bagdad är en ett mångkulturellt samhälle, med religionsfrihet för judar, sabier och kristna och perser och araber, syrier och afghaner. Genom lärda kristna och judar upptäcktes grekisk filosofi och vetenskap vilka blir översatta till arabiska. Biblioteket vihetens hus växer upp till ett forskningscentrum, som till och med överträffade antikens biblioteket i Alexandria. År 1055 störtas allt samman av turkisk härskare Bagdads tillväxt av vetenskap och forskning stannade av på grund av alla problem inom kalifatet, men staden Bagdad fortsatte trots detta att vara islams kulturella och kommersiella nav ett tag innan mognolerna tog över bagdad och försötrde hela bagdad…. Köttbullar förekommer i många olika matkulturer med olika variationer av innehåll och smak – Några exempel på köttbullar i olika länder är spanska albóndigas och ćevapčići på Balkanhalvön – svenska köttbullar etc. Frågan är hur kan köttbullen bli turkisk när receptet i Bagdad vad nedskriver av en persier innan staten störtades av Turkiska styrkor???

 6. Karin Pettersson är viktigare och mer sanningsenlig för SAS än kunder och piloter. Det är alltid någon annans fel när SAS bemöter kritik. Det är särskilt SD:s fel och då tror man att alla blir nöjda; i varje fall på Södermalm.

 7. År 2003 påstod Mona Sahlin (S) m fl att Sverige saknade kultur enligt s k initierade på vänsterkanten.

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2017/06/mona-sahlin-midsommar.jpg

  Då borde vi nu efter många år stänga ner den här web-platsen.

  https://visitsweden.com/

  Det kostar ju bara en massa skattepengar att hålla web-sidan uppdaterad.

  Om några potentiella besökare ändå skulle höra av sig så får vi upplysa dom om att vi bara har en massa kopierat och importerat skit att erbjuda, d v s samma som dom redan har och kan uppleva i sina egna nuvarande hemländer.

  Så varför ska vi locka hit massvis med intresserade och förväntansfulla besökande turister som bara kommer att bli djupt besvikna på sina upplevelser här. Då blir det ju bråk och besökarna kommer genast att kräva alla pengarna tillbaka.

  Bättre att redan från början helt avstå från turistinkomsterna. De måste ju iaf senare återbetalas till alla missnöjda besökare. Nej lägg ner alltihop från början så slipper vi massor med besvär också.

  All övrig marknadsföring av vårt land borde vi avveckla för vi har ju inget eget att erbjuda och vara stolta över och vi vill ju inte skämma ut oss inför vår omvärld. Vi kan säkert få många goda råd från Nord-Korea, Venezuela, Kuba, Palestina, Somalia, Iran m fl (= några av vänsterfalangens favoritländer) där de lyckats mycket väl med att uppföra sig ogästvänligt och få sina ev. besökande gäster att vantrivas.

  Hur det ligger till med Nord-Koreas kultur vet vi mycket lite om eftersom det mesta är väl förborgade statshemligheter. Utlänningar är absolut förbjudna att själva skaffa sig information om det. Minsta försök att få fram sådana uppgifter betraktas som spioneri och kan i värsta fall medföra dödstraff.

  Nej vi svenskar ska nog isolera oss, skämmas och inte ha något internationellt utbyte längre på några områden. Vi får hålla oss hemmavid och försöka överleva på de futtigheter vi själva harlyckats åstadkomma samt vad vi hittills lyckats stjäla i kulturväg från folk i andra länder ute i världen.

  Vår maktelit sörjer ändå för att intressanta, spännande, positiva och högklassiga ”kulturyttringar” fortsätter att berika vårt land genom massinvandring från många exotiska länder vilket nu sker i större skala än någonsin förut och med accelererande hastighet.

  (OBS! Satir / Ironi)

 8. SAS ha den bedrövligaste inflight Service jag ha upplevt, Arrogant cabin personal, Det finns inga fula kvinnor bara mindre snygga, där SAS Cabin personal hör till de mindre snygga gammal och arrogant.
  De skulle kunna lära sig mycket av personal från Malaysian Airlines !

 9. Dödslängtan av SAS. Kommer aldrig mer flyga SAS. I fortsättningen kan dom göra om till getavdelning/monkeyklass, och flyga flyktingar till hemlandet för välbehövlig semester.

 10. Batikhäxa är skandinaviskt, så dom har fel i att ingenting är genuint skandinaviskt.
  Surströmming finns nog inte i så många andra länder heller i butikerna, finns mycket som är genuint skandinaviskt. Men vill man vara vänsterbliven då blir det ofta denna genuina otur i tänkandet

 11. SAS har gjort konstigt reklam förr. I en tidningsreklam för affärsflyg till Hannover visades en gubbe med ölsejdel, lederhosen och tirolerhatt- Ungefär som att göra reklam för London med en gubbe i kilt och med säckpipa…

 12. Dom anstränger sig verkligen att störa bort skandinaviska kunder. Stryk för faan det första S så de får kalla sig AS. Ett passande namn.

 13. Aldrig mer SAS.Nu går ni kulturmarxismens och globalismens ärenden.Det här var den sämsta PR film för ett företag som jag någonsin sett.Gör om och gör rätt.

 14. Alltså vilka idioter det finns bland vänstern och PK-sekten, enligt dessa dårar finns inget som är skandinaviskt eller svenskt. Däremot finns det en RYSK trollarme’ som ligger bakom kritiken mot filmen. Det är verkligen komiskt att det finns andra länder, andra folkslag och andra kulturer men aldrig något som är svenskt eller skandinaviskt.

  • När det nu inte finns något som kommer från Skandinavien,
   och att alla andra länder är mycket bättre? Vad fan gör då
   deras folk här???? Man sticker väl inte till länder som är
   sämre? Eller är dom självplågare?

 15. Måste erkänna att Stenbock aldrig varit någon större kund hos SAS…
  Varför har jag aldrig själv riktigt förstått,förrän denna film presenterades !
  Kan varmt rekommendera KLM o.Air France som båda har bra rutter,och vänlig tillmötesgående personal !

  • Ryanair är billigare och bättre. De skäms heller inte för sitt irländska ursprung.
   Man kan undra vilken prbyrå SAS anlitar och vilket stolpskott som är marknadschef på bolaget som släpper igenom sådana stolligheter.

 16. Är det möjligt att avfärda normal kritik från 15000 vanliga svenskar, som Jomshof och Nordfront?
  Aftonblaskans kommunist Karin P, ser allt genom flera filter och hennes kommentarer återspeglar inget som skett i vårt universum.
  Vem vill annonsera i pk media, för de får allt färre läsare? Lägg ner skiten.

 17. Vi har massor med skandinavisk mat, dryck och seder,uppfinningar, vi har t.o.m.
  en “statsminister med många talanger” som Trump uttryckte det. 😄

Kommentera