Postnords nya bilar tål inte snö och vinter

EKONOMI. Postnord kan inte använda sina 500 nya postbilar. Efter flera incidenter har flera hundra bilar tagits ur drift norr om Dalälven, rapporterar SVT. 

Postbil. Foto: Peter Phillips

– På väldigt kort tid fick vi fyra incidenter med de här Renault Kangoo-bilarna där bromsarna slutade fungera, eller där bromsförmågan kraftfullt försämrades, säger Mathias Krümmel, operativ chef på Postnord.

Han berättar ingen har skadats vid incidenterna, men att upplevelserna varit chockartade för medarbetarna. För Postnord innebär bilproblemen att bolaget tvingas hyra bilar på den öppna marknaden, vilket innebär ytterligare kostnader.

-Pettersson förstår inte riktigt. Ytterligare kostnader och problem för Postnord står det. I min värld är det Renault som har problem om ingen inköpare på Postnord beställd bilar med dåliga bromsar för att spara några kronor…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Postnords nya bilar tål inte snö och vinter

  1. om Renault väljer sälja Trafikfarliga bilar bör ju inte kostnaden ligga på postnord d.vs oss skattebetalare om man lanserat bilen för vårt klimat är det falsk marknadsföring alternativt och den är även Trafikfarlig vad det verkar Vid ev olycka torde renault åka på skadestånd Sånt här tjafs sitter jag med flera ggr/ vecka skall inte höga chefer/ regeringen eller någon kunna våga gå i clynsh mot renault jag som simpel Tjänsteman på ett försäkringsbolag har sånt här som vardags mat

  2. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Har sagt många gånger att finns inte erfarenhet, så kan svenska ordspråk duga, här passar ”när snålheten bedrar visheten.” Är det inte italienska tåg eller helikopters så är det franska bilar som inte fungerar, att våra myndigheter aldrig lär sig, det är mycket kallare i vårt land än i medelhavsländerna. Vad är de för klantskallar som skriver de tekniska specifikationerna? Nyutbildade eller de med rätt partitillhörighet? Bägge alternativen är lika dåliga.

  3. Sverige och dess myndigheter är ett skämt.

    Kan det vara att det sitter en massa inkvoterade fruntimmer överallt och med fruntimmer menar jag både manliga och kvinnliga..:-)

    • De flesta myndigheter i Sverige där kvinnor är VD, styrelseordföranden och beslutsfattare (samt myndigheter med Dan Eliason i spetsen) går åt h…..te. I Europa skrattar man högt.

KommenteraAvbryt svar