Klimatet verkar ha blivit rejält mycket bättre

HISTORIA. I Bibels första Mosebok står något i stil med att sju goda år ska följas av sju svåra och om det stämmer har det blivit betydligt bättre idag. Aftonbladet skrev igår om att Afrikas horn har drabbats av något som verkar hämtat ur bibelns apokalypsberättelse och att det är skapat av människan, alltså de jättelika svärmar med ökengräshoppor som just nu sprider från Somalia till Jemen och vidare till Etiopien och Kenya.

Gräshoppssvärmarna är de värsta på 70 år skriver Aftonbladet och då undrar naturligtvis Pettersson om klimatet var värre för 70 år sedan eller vad som hänt. Sedan biblisk tid verkar i varje fall klimatet ha blivit rejält mycket bättre, då följdes sju goda år av sju svåra.

Nåväl, vintern har i år varit mild och de flesta av oss har redan glömt att det snöade i Värmland i september och att hösten var ovanligt kall.

Den 1 mars är det dags för Vasaloppet och i år verkar finnas snö så det räcker, och det går att köra redan nu för den som vill träna.

Annat var det 1932, då ställdes Vasaloppet in på grund av snöbrist, om det berodde på klimatkrisen vet jag inte och Aftonbladet ger ingen ledtråd. Att 1930-talets vintrar var milda råder inget tvivel om och redan 1890 talades det om att jordens glaciärer var på tillbakagång.

1922 kördes det första Vasaloppet om vi inte räknar det historiska av Gustav Vasa lopp för 499 år sedan. Nu består Vasa-loppet av c:a 20 olika lopp och snön verkar räcka, men det tävlas på barmark också med cykel och löparskor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Klimatet verkar ha blivit rejält mycket bättre

  1. Man gör allt för att försöka inbilla ungdomarna av idag att dagens väderväxlingar (och gräshoppssvärmar, bränder mm mm ) är något unikt, vilket INGENDERA är!!

  2. Lite synd att dessa gräshoppor är vegetarianer dom skulle ju vara köttätare och gjort lite nytta genom att käka upp alla överflödiga negrer.

  3. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Kan det vara att jag har haft fel i hela mitt liv, kanske det finns en Gud ändå.

KommenteraAvbryt svar