Vill Ebba sitta i en regering?

Ebba Busch Thor säger i en intervju med Expressen att hon inte vill sitta i samma regering som Sverigedemokraterna för att de två partierna är för olika varandra.

Räknar vi bort S, V och Mp som knappast har mer gemensamt med KD, Liberalerna som inte kommer att klara spärren 2022 och C som under sin tid som stödhjul till S (hur är det med skon Annie?) knappast visat att de har samma syn i viktiga frågor, återstår alltså M.

KD med sina 6 procent av väljarstödet vill således bilda regering med M och deras 18 procent. Det får mig att fundera över om Ebba Busch Thor verkligen vill sitta i en svensk regering?

27 thoughts on “Vill Ebba sitta i en regering?

  1. Jag håller inte med. När jag gjorde valanalys på SVT innan valet kom SD på första plats, tätt följt av KD. Alltså måste de vara ganska lika.

  2. Mitt tips är att Ebba B är rädd att få hela S och media-Sverige efter sig om hon redan idag vill samregera med M och SD. Efter valet 2022 känner man hur opinionen blåser och glider in i regeringsställning med ovanstående partier..

  3. Hur kan någon lita på en person som ändrar läge regelbundet såsom väderkvarnsvingar?

  4. Ett litet 4%- parti(mp), dikterar villkoren bland de övriga statisterna.
    Och nu skall ett litet 6%- parti(kd), försöka sig på samma sak med landets allra största parti(sd). Det logiska upplägget är givetvis att de små får be så vackert om de vill stödja det stora. Representativ demokrati kallas det.

  5. Så det hjälpte inte att Åkesson t om avsade sig ministerposter i en framtida konservativ regering…otack är världens lön.

    När ska den mannen lära sig att det inte lönar sig att slicka *** på Svenska politiker.?!

      • messkalle – In the wide world web I am a Swedish ant who retired more than twenty years as aviator. Happily married to a non military feminist believing she is the most beautiful and best for me.
        messkalle skriver:

        B.B. Arne, det gäller att välja rätt sida. Det är inte vänster eller höger utan fram och bak. Jimmie har valt och hon vänder inte andra kinden till utan hans kort ligger även om EB blivit ledig,

        Vore det inte bäst för Sverige när det konservativa blocket är störst 2022, eller tidigare, om SD tillsätter en opolitisk regering bestående av kunniga, erfarna och mogna personer. Om det största partiet SD tar statsministerposten kommer vänsterpartiet med stöd från vänster och mitten, för att inte tala om statstjänstemän i myndigheter go bananas samt inte bara obstruera utan också bedriva aktiviteter jämförbart med inbördeskrig.
        Jimmie sitter ändå i Riksdagen och styr budgeten.

  6. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
    Att förklena 25 % av väljarkåren fast de kanske har åsikter om den rätta politiken som är till fördel för landet, det är minst magstarkt som ”ledare” för ett fjuttigt parti som KD. Samarbete krävs för att få ur Sverige från det läge vi befinner oss i. Vi på Ulsans hade tänkt oss en ny regering med SD,M och KD, då med som en samlande kvinnlig kraft Ebba Busch, men ack vad vi bedrog oss.

    • Att samarbeta, är det att sätta villor som är svåra att hålla med om? Mp har lyckats med det, dock sådant samarbete är en dålig väg då det inte främjar folkets intresse. Så, om samarbete betyder att överge sina värderingar så är det inte bra. Men om samarbete betyder att rösta på saker man själv tror på, då är det naturligtvis en väldig fördel. Men att samtidigt ställa villkor om andra förslag, nej det gynnar bara fåtalet. Ta ex pensionen, ställ ett förslag att höja den(utan andra villkor) så får vi väljare se vilka som tycker att pensionärerna är värda mer pengar. Om de skall kvitta mot andra förslag, då får vi se vad partierna tycker är viktigare. Så, kolla hur MP gör, de tvingar igenom förslag som har en minoritet gillande. Det är ett samarbete som gynnar ett fåtal.

      • Svenska folket som har betalt in skatter i decennier borde vara prioriterat och då få tillbaka i en rimlig del av vad de satsat,. så är det tyvärr inte nu. Mp är endast ett parti som utnyttjar det vi alla har skapat i decennier.

  7. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Snacket om att byta regering är just snack och ingenting annat, för i skarpt läge kommer fegheten krypande och ingenting blir gjort. Den s.k. oppositionen önskan att ta makten är ingenting annat än ett spel för galleriet.

  8. Ebba är väl inte mer kristen eller demokrat än någon av sina partivänner. Då låter det så här. Det är inte något annat än en låtsad opposition och ansvaret för Sveriges framtid oviktigt. Tack och bock, Ebba, nu kan du dra till EU och tjäna storkovan!

  9. Vem vill överhuvudtaget sitta i en framtida regering som ska försöka styra en vanskött skuta i lågkonjunkturens vatten? Dessutom ivrigt motarbetad av en djup stat med S-förtecken (minns UD-listan!).
    Jag tror att hon föredrar att fortsätta gnälla lite i opposition, och se vart vindarna blåser, så att hon kan sätta upp ett fuktat finger då och då. Men hon har anpassat sig till döds, KD slutar snart som L.

  10. Kd måste ha dödslängtan. Ebba vakna för fan upp och se på verkligheten. Gräv inte Kd-graven djupare. Idag har du 6%, med dylika uttalande krymper Kd ytterligare.

KommenteraAvbryt svar