S i Göteborg: Vi måste få ta emot färre invandrare


INVANDRING. Hela Göteborg måste undantas från ebo, lagen om egen bosättning. Det skriver oppositionsrådet Jonas Attenius (S) på Aftonbladets debattsida. Attenius medger att Socialdemokraterna i Göteborg har misslyckats med integrationen. För att vända det krävs att hela Göteborg undantas från ebo, som innebär att asylsökande har rätt att bosätta sig var de vill i landet, med bibehållen ersättning.

”Regeringen måste ge Göteborg tid: Tid för att stoppa segregationen, vända skolresultaten, bekämpa klassklyftorna och ge alla göteborgare samma chans i livet”, skriver Attenius (S).

”Under Socialdemokraternas tid vid makten satsade vi konsekvent på ett mer jämlikt Göteborg: Ungdomsarbetslösheten halverades, kollektivtrafikpriserna hölls nere och lönerna i välfärden blev mer jämställda än någonsin”, fortsätter Attenius (S).

-Pettersson säger att Jonas Attenius  (S) har rätt, Göteborg liksom resten av landet är fullt. Göteborg är på många sätt en mer segregerad stad i dag än för tio, tjugo eller trettio år sedan men från 2018 till 1994 styrde S i 24 år, sedan har det varit några korta borgerliga parenteser de senaste 50 år.

Att som Jonas Attenius (S) skylla på Carl Bildt på en ”högerregering” som satt 1991-1994 är löjligt.

Inför valet 2018, sa Attenius (SD), ”SD-budget slag i ansiktet för välfärdsarbetare” det kanske hade varit bra att lyssna på Sverigedemokraterna och tagit emot färre invandrare. Vad tror du Jonas?

Lagen om mottagande av asylsökande

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “S i Göteborg: Vi måste få ta emot färre invandrare

 • Tony

  Hela Sverige borde undantas för fler invandrare tills man kan bringa ordning bland dem som redan är här, och utvisa dem som inte har här att göra!

  Gilla

 • Billy Boy

  Sanningen som alla sedan länge redan känt till avslöjar nu att Sveriges idag mest uppblåsta kejsare över den ”humanitära stormakten ”Stefan Löfven (S) är komplett naken.

  Stefan Löfven (S) och hans trogna klan har uppträtt exakt som i konstsagan av den danske författaren H.C. Andersen, utgiven 1837.

  Sagan är inspirerad av en berättelse ur samlingen El Conde Lucanor av don Juan Manuel, publicerad år 1337.

  I sagan syr två skräddare nya kläder till kejsaren. De säger att de använder ett magiskt tyg som gör att mindre begåvade personer inte kan se det. I själva verket använder de inget tyg alls, men eftersom ingen vill framstå som mindre begåvad låtsas alla om att de ser ”kläderna”, och kejsaren vandrar omkring naken. Ett litet barn utropar dock: ”Han har ju inga kläder på sig!”

  Bokens sensmoral används ofta för att symbolisera hur människor anpassar sig till gruppen, även när det är uppenbart för dem själva att gruppen har fel. Att liksom det lilla oskuldsfulla barnet i sagan utbrista Kejsaren är naken! innebär att påpeka något som alla kan se men som ingen vågat säga.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Kejsarens_nya_kl%C3%A4der

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Tror inte heller att det är Bildt fel. Felet är säkert nazisternas.

  Gilla

 • gamgubben

  Det här är tiden då sanningen kommer ifatt Socialdemokraterna och alla andra partier som ihärdigt predikat att SD har fel. Nu försöker de sig på att smyga sig tillbaka in på arenan utan att betala entre’avgift i akt och mening att av oss bli förlåtna.
  De tror fortfarande att alla väljare är dumma som en fårskock och att vi ska röra oss i den riktning de vill. Det är där de antar fel, det är nämligen vi folket, som ska bestämma vilka som blir våra ledare. Det är just så en demokrati skall fungera!

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Ni inom det partiet har hela tiden sagt att det ger en vinst, ingen inom den sekten har någonsin sagt emot under alla dessa år. Så ni måste ta emot fler så den uteblivna vinsten blir sanning, annars har ni ljugit för oss skattebetalare hela tiden. Eller ?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Sent ska syndaren vakna, tyvärr Göteborg det är försent !

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Problemen i samhället, skenande kommunala kostnader och väljarflykt.

  Det är naturligtvis något som en socialdemokrat, även börjar fundera över till slut. Vad partiets politik har lett till för resultat. Det är bra. Fast lite för sent.

  ”Utmaningarnas tid” har nåt vägs ände, i det socialdemokratiska och politiska budskapet. Som har spridits under så många år.

  För nu är det dags för problemlösning och verklighet.

  Gilla

  • G Nordström

   Ja, men det är inte på grund av väljarnas väl de vänder.
   När väljarna sviker försvinner inkomsten
   Det börjar allt fler nu inse

   Gilla

 • valentin

  Sent ska syndaren vakna, verkar vara splittring i rörelsen

  Gilla

 • Nils Dacke

  Nu blir roddarna fler och fler eller kan formuleras som ” klart vi skall ta emot migranter bara inte hos mig eller min stad”. Vilka j-a hycklare…….!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: