”SD-budget slag i ansiktet för välfärdsarbetare”

VALET 2018. Sverigedemokraterna i Göteborg saknar politik för välfärdsarbetarna, skriver Ann-Sofie Hermansson (S) och Jonas Attenius (S) i en debattartikel i GöteborgDirekt.

Debattörerna hävdar att SD:s budget helt saknar förslag för att stärka Göteborgs Stads personal, vilket går i strid med partiets vilja att framställa sig själva som ett arbetarparti. Debattörerna riktar också en känga mot SD:s förslag om att införa ”irrelevanta, byråkratiska krav på kultur- och historiekunskap för undersköterskor, barnskötare och stödassistenter”, och konstaterar att inga resurser används till riktiga satsningar.

”Partiets budget får istället betraktas som ett slag i ansiktet på välfärdsarbetarna”, skriver de båda socialdemokraterna.

-Pettersson skulle vilja påpeka ett par saker.

Göteborg, som i folkmun kallas Muteborg, går back 2,5 miljarder om året, 7 miljoner om året och socialdemokraterna har haft det största ansvaret sedan 1994. Det är inte just mot fattiga glesbygdskommuner att de stora pengarna går till rika storstäder som Malmö och Göteborg, och om S tänker fortsätta som hittills så blir det konkurs och det är nog inte så bra för välfärdsarbetarna.

När jag söker i bloggarkivet på Ann-Sofie Hermansson (S) dyker det upp i mina ögon mindre smickrande saker.

För några månader sedan sa Ann-Sofie Hermansson, gruppledare för Socialdemokraterna och kommunstyrelsens ordförande i Göteborg att ”Vi har varit för naiva”. Det gällde den utbredda islamismen i Göteborg. ”Vi”, många har varnat i tio år men damen har inte lyssnat.

Sveriges största köpcentrum, Nordstan, har en yta på över 300.000 kvadratmeter och består av åtta sammanbyggda statskvarter. Där har köpmän, restaurangägare och kunder stora problem med så kallade ”ensamkommande barn” som härjar. Dessa problem vill socialdemokrat Hermansson lös med att ”öppna upp och satsa på kultur”. 

Jag nämner inte den mut- och slöserikultur som präglar Göteborg denna gång…

Tror ni Ann-Sofie Hermansson och de andra socialdemokraterna är de rätta att kritisera sverigedemokraterna så rösta gärna på dem om en dryg månad, annars får ni leta efter alternativ…

Bilden från Goa Göteborg och kravallerna 2001.
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

5 thoughts on “”SD-budget slag i ansiktet för välfärdsarbetare”

 1. Allt sossarna skriver är propaganda.
  Lönerna skulle nog kunna höjas om det inte var så många invandrare och vänsterextremister skulle vara rabiata bidragsextremister.
  Om Hermansson skulle räkna på de kostnader Göteborg har, exklusive statsbidrag, så skulle hon kunna göra mycket gott med de pengarna för de fattiga som byggt upp landet.

 2. såssarna är olämpliga att föra styre runt om i olika kommuner! Det visar många såsse-styrda kommuner varav Malmoe (förlorad Svensk stad – lever på övriga kommuner liksom Göteborg som också är förlorad)
  Det galna är att övriga kommuner inte ifrågasätter varför utan ”glatt” betalar!

 3. Gå tillbaka till jobbet som truckförare Soffan Hermansson. Där gör du åtminstone mindre skada..

 4. Hon stavade fel till ”välfärdsmigranter”….

  Sossarna är ett slag i ansiktet på svenska folket.

Kommentera