Det är lätt att göra slut på andras pengar

EKONOMI & SKATTER. Åtta av tio svenska kommuner räknar med att göra besparingar detta år i den kommunala verksamheten, visar en undersökning som DN gjorde i höstas. Mer än 40 procent av kommunerna har uppgett att de tänker göra besparingar inom kulturverksamheten. Men Malmö är inte en av de kommunerna, rapporterar Sydsvenskan

– Vi ser att många kommuner i landet drar ner på kulturen och därför är jag glad att vi ändå kan göra mindre satsningar. För mig är det viktigt att Malmö ska stå som en motpol till andra kommuner som exempelvis Sölvesborg, säger det socialdemokratiska kulturkommunalrådet Frida Trollmyr.

-Pettersson säger att Malmö går back 6.000 miljoner som andra kommuner och staten får betala, det är drygt 16 miljoner om dagen och det är kris i skola, sjukvård, polis med mera. Det verkar inte finnas någon känsla för hur man spenderar andras pengar i det mångkulturella paradiset.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Det är lätt att göra slut på andras pengar

  1. Säkert ett mångkultur i dockteatern. Finns en förklaring varför så många av dessa fantastiska personer valt Malmö från början.
    Rikligt med bidrag genom historien.

  2. Om man som Malmö får fem tusen miljoner i utjämningsbidrag
    så borde pengarna gå till nyttigheter, kanske låta utelliggare
    få någon stans att sova, och andra åtgärder för att gamla
    människor prioriteras istället för konstig kultur.

KommenteraAvbryt svar