Årets svensk


INRIKES. För några dagar sedan utsågs författaren, samhällsdebattören och humoristen som utmanar åsiktskorridoren Jens Ganman till Årets svensk. 

Juryns motivering löd: 2019 var året då Årets svensk kunde säga »Vad var det jag sa?«. Han är en mångsysslare, som givit pudelrocken ett skönlitterärt ansikte och gjort cirkeldiagrammet till ett satiriskt bräckjärn. I ett land där etikettsreglerna ofta trumfar sakfrågorna tvingar han oss att konfrontera vårt eget hyckleri och ger en röst till dem som inte äger offentligheten. På frågan »vem ska granska granskarna«, svarar han glatt »jag!«. Tonläget är högt och skruven rejäl. Viljan att med hjälp av humor och envishet komma närmare sanningen kan ingen ta miste på. Årets svensk är Jens Ganman.

-Pettersson tycker att Jens Ganman var ett utmärkt val som visar att man inte behöver tillhöra etablissemanget eller de statskontrollerade medierna för att lyckas. Däremot är inte PK-vänstern så imponerade, de är minst sagt upprörda och menar att Jens Ganman är en rasist och islamofob för att han inte går i deras ledband.  

Jens Ganman är kanske mest känd för sina cirkeldiagram. Där fångar han med enkla medel fenomen i svensk samhällsdebatt. Som i cirkeln nedan. Kan svenska folkets irritation och upprördhet förklaras och summeras bättre än så här? Cirkeln säger allt. Allt om det som de gamla partierna visar chockerande oförmåga att ta tag i.

Alienera betyder göra främmande, skapa alienation hos, ge känsla av främlingskap, fjärma

 

Om Jens Ganman på bloggen…

I boken Det lilla landet som kunde beskriver Jens Ganman och Mustafa Panshiri dagens galna politiska debattklimatet och den svenska integrationen på ett naket och tydligt sätt, präglat av humor och allvar, i en uppgörelse med politisk korrekthet och fördomar.

Kan köpas bland annat HÄR.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


6 responses to “Årets svensk

 • Peter Skoglund

  Ett utmärkt val att ge Jens Ganman utnämningen ”Årets svensk”.

  Det har han förtjänat mer än väl. Han utstrålar både förnuft och sans.

  Han besitter en kraft och uppriktighet i sitt sätt att verka i samhällsdebatten. Som är efterlängtad och saknad av många i detta land. Hans arbete och insats för det, är oerhört viktigt för många andra människor.

  Som nu vågar ta ett viktigt steg fram, för att ge sin åsikt i olika frågor som berör dem i vardagens verklighet. Jens är ett viktigt ledljus och en ögon öppnare i debatten. På ett humoristiskt sätt i allvarets mening.

  Eloge även till tidskriften Fokus som utsåg Jens, till ”Årets svensk”.

  Gillad av 1 person

  • G Nordström

   Ja mycket bra val, men förvånade.
   Eftersom han av vissa utpekas som rasistisk hatare när han redogör för verkligheten på ett skojigt sätt

   Gilla

 • gamgubben

  Undrens tid i vårt land synes ej vara över.
  Det finns hopp, men vi behöver fler Jens Ganman

  Gilla

 • Maurice

  Vad glädjande!
  Det finns hopp!
  Grattis Jens Ganman

  Gilla

 • SVENSK

  Det verkar ju vara ett fantastiskt bra val! men för att veta om det möjligtvis finns några baktankar med det måste man titta lite närmare på Juryn och vad dess medlemmar annars brukar tycka.

  Gilla

 • thojak

  Ett utengemärkt bra val av ‘Årets svensk’. Grattis till Jens Ganman och juryn ! 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: