Stäng

Påminnelse om kommunismen och vänsterpartiet

KOMMUNISM. Tidigare riksdagsledamoten för vänsterpartiet, Rossana Dinamarca tycker att Vänsterpartiet låtit sig utnyttjats för att M och KD ska kunna närma sig SD. Det skriver Dinamarca på Aftonbladets debattsida med anledning av de extra pengarna till kommunerna och samtalen mellan M och V. Dinamarca skriver att välfärdsmiljarderna som nu skjutits till är Vänsterpartiets förtjänst men att det är svårt att känna segerkänsla.

”Är vi inte medvetna om att samtidigt som det hurras så har vi varit med och hjälpt till att tvätta SD?” skriver Dinamarca. Jag undrar om Rossana Dinamarca som varit tyst en längre tid, vill ta över som partiledare när Jonas Sjöstedt avgår i maj. Kvinna och invandrare passar nog kommunisterna.

-Pettersson vill påminna om att än idag står det i Vänsterpartiets program att V vill avskaffa kapitalismen. V skriver att de vill upphäva ägandet av produktionsmedlen, såväl det samhälleliga som det privata. Det är kommunism och vad kommunismen ställt till med känner de flesta till. 

Rossana Dinamarca, vänsterbliven före detta riksdagsledamot

Vänstern stödde Hitler

1917 Socialdemokratiska Vänsterpartiet bildas av bland annat Zeth Höglund, Carl Winberg och Karl Kilbom, som lämnat socialdemokraterna. Partiledarskapet delas av Höglund och Winberg.

1918 Ernst Åström och Karl Kilbom blir partiledare.

1919 Socialdemokratiska Vänsterpartiet ansluter sig till Komintern, den kommunistiska internationalen.

1919 Zeth ”Zäta” Höglund blir partiledare, igen.

1921 Partiet byter namn till Sveriges Kommunistiska Parti.

1924 Sveriges Kommunistiska Parti splittras. Zeth Höglund och ”höglundarna” går tillbaka till socialdemokraterna.

1924 Nils Flyg blir partiledare. (Nils Flyg blir efter några år nazist; se nedan.)

1929 Partiet splittras, i ”sillénare” och ”kilbommare”, anhängare av Hugo Sillén resp. Karl Kilbom. Kilbommarna, däribland före detta partiledarna Karl Kilbom och Nils Flyg, bryter sig loss och kallar tills vidare även det andra partiet för Sveriges Kommunistiska Parti.

1929 Sven Linderot blir partiledare.

1934 Det andra Sveriges Kommunistiska Parti byter namn till Socialistiska Partiet. Ledare är Karl Kilbom och Nils Flyg, vilka alltså bägge två är före detta ledare för det ursprungliga Sveriges Kommunistiska Parti.

1937 Före detta kommunistledaren Karl Kilbom lämnar Socialistiska Partiet och går (efter tjugo år) tillbaka till socialdemokraterna.

1937 Under ledning av före detta kommunistledaren Nils Flyg utvecklas Socialistiska Partiet till ett nazistiskt parti.

1939 Molotov-Ribbentrop-pakten ingås. Sveriges Kommunistiska Parti är under två år allierat med Nazityskland.

1940 Sveriges Kommunistiska Parti stöder Nazitysklands ockupation av Norge och Danmark. (Hitler och Stalin är ännu allierade.) Dagen efter Tysklands invasion av Norge och Danmark skriver partiorganet Ny Dag:

”Det är de små staternas beskyddare England och Frankrike, som med sin flagranta kränkning av Norges suveränitet framkallar detta läge.”

1941 Molotov-Ribbentrop-pakten spricker.

1941 Sveriges Kommunistiska Parti försvarar Sovjetunionens invasion av Baltikum och Finland.

1951 Hilding Hagberg blir partiledare. Hagberg är en man som i alla lägen försvarar Sovjetunionen och dess diktator Josef Stalin.

1953 Stalin dör. Centralkommittén för Sveriges Kommunistiska Parti skriver:

”En stor och smärtsam förlust har drabbat hela den framstegsvänliga mänskligheten. Stalin är död. Vår tids störste folkledare och statsman, den socialistiska samhällsvetenskapens geniale mästare, kommunismens banérförare har gått ur tiden.”

Vid en minneshögtid över Stalin i Medborgarhuset i Stockholm den 9 mars 1953 håller C-H Hermansson (blivande partiledare) ett hyllningstal till den bortgångne diktatorn:

”Stalin är en av hela den mänskliga historiens största personligheter. Marxismen, den lära som Stalin behärskade med sådant mästerskap och som han vidareutvecklade till ett nytt och högre plan, förnekar ingalunda de stora personligheternas roll för historiens utveckling. Stalin förstod att ställa hela sin livsgärning i de framväxande, de progressiva, de oemotståndligt segrande krafternas tjänst. Därför blev hans liv så betydelsefullt för mänskligheten, därför blev han en gigant i den mänskliga utvecklingens historia. Att vara kommunist, det är att ha Lenin och Stalin till föredöme. Stalin är en av alla epokers mest geniala vetenskapsmän.”

1956 Sveriges Kommunistiska Parti får order från Sovjetunionen, där Krustjev är ny ledare, att Stalinkulten måste upphöra omedelbart.

1964 Carl-Henrik Hermansson (som höll hyllningstalet till Stalin elva år tidigare 1953) blir partiledare.

1967 Sveriges Kommunistiska Parti byter namn till Vänsterpartiet Kommunisterna.

1967 Maoistiska och stalinistiska ungkommunister bryter sig loss och bildar KFML, Kommunistiska Förbundet Marxist-Leninisterna, som senare byter namn till SKP, Sveriges Kommunistiska Parti.

1970 Några extra mycket maoistiska och stalinistiska medlemmar av KMFL/SKP bryter sig loss en gång till och bildar KFMLr, Kommunistiska Förbundet Marxist-Leninisterna, Revolutionärerna, som senare byter namn till KPMLr, Kommunistiska Partiet Marxist-Leninisterna, Revolutionärerna (eller nåt sånt).

1975 Lars Werner blir partiledare.

1989 Berlinmuren faller i november. (Anses som den mest symbolladdade händelsen i samband med öststatskommunismens fall.)

1991 Sovjetunionen upplöses, och Vänsterpartiet Kommunisterna byter namn till Vänsterpartiet.

1993 Före detta medlemmen av MLK, Marxist-Leninistiska Kampförbundet, Gudrun Schyman blir partiledare. Orsaken till att partiet byter ledare är att Lars Werner anses dricka för mycket!!! Snacka om att gå från askan in i elden.

2004 Blir Lars Ohly partiledare, han har bland annat sagt ”Jag representerar allt det som Sverigedemokraterna är emot”. Ljugit om att han spelat fotboll mot Nacka Skoglund, gjort klipp på bostadsrätt i Stockholms innerstad, haft barnen i privatskola och låtit sig opereras privat.

2012 efterträds Ohly av Jonas Sjöstedt, en man som är emot privata vinster i välfärden men själv inte hade något emot att som fullt frisk 40-åring softa för skattebetalarnas pengar i New York under 2,5 år. Sedan flyttade han hem och bosatte sig på Östermalm!!!  Som han tyckte var en hemsk tråkig stadsdel och han hoppades att familjen så småningom kan flytta till en annan stadsdel.

– Pettersson mejlade herr Sjöstedt den 9 januari 2012 och frågade om han inte ville byta sin hemsk tråkiga lägenhet på Östermalm mot en liknande i det mångkulturella Rinkeby men Jonas har inte haft tid att svara…

Nåväl ett parti med den historien av kommunism, nazism och som idag flörtar med izlamister ska vara väldigt försiktiga med att kalla andra nazister…

Vänsterpartiets historia HÄR och HÄR 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

13 reaktioner på “Påminnelse om kommunismen och vänsterpartiet

 1. Lyckad kommunism är när allmänheten i jämlikhetens namn mår piss. Invånarna blir matade med och lever på utopiska drömmar medan ekonomi och produktivitet dör i landet. Kommunister ser hellre förluster i en statlig men bristfällig välfärd, än vinster i en privat men fungerande välfärd. Kommunistisk ideologi har prövats till förbannelse med samma sorgliga resultat varje gång.

 2. Hon verkar till och med ha blod ovanför Sågspåns magasinet
  att hon hyllar dessa massmördare är i samma nivå som
  att hon struttade runt i Riksdagen med en T-shirt med
  texten SD är rasister? I andra länder hade någon som
  betett sig så åkt ut ur Parlamentet direkt, men i låt gå landet
  kan vissa få bete sig hur illa som helst utan påföljd!

 3. Kommunisten Jonas Sjöstedt gratulerade kommunisten Maduro till seger i presidentvalet i Venezuela den 15 april 2013.

  https://bloggar.nwt.se/christianholm/files/2019/01/Sj%C3%B6stedthyllarmaduro-468×222.jpg

  Laglöshet i Karibien. Ett avsnitt i videon på länken nedan handlar om hur kommunismens införande i Venezuela orsakade kaos och ekonomisk bankrutt för hela landet. Mångmiljoner venezolaner har flytt från misären i hemlandet till grannländerna Colombia, Brasilien, Ecuador m fl. för att försöka hitta möjligheter till överlevnad där.

  Avsnittet som visar det fasansfulla tillståndet i Venezuela börjar vid tidskod c:a 22:40 in i videon och slutar vid c:a 41:15. Reportaget fortsätter då vid gränspassagen när färden in i grannlandet Colombia börjar:

  https://urplay.se/program/190631-karibien-med-simon-reeve-lagloshet

 4. Pinochet är död och begraven nu, så det vore hemskt bra om Rossana reste hem. Jag kan gärna stå för en insamling av flygbiljetten och bidrager gärna med en hacka, om kommunistspöket lovar att inte köpa någon returbiljett.

 5. Hoppas hon blir partiledare för kommunisterna. Då åker dom ner på sin rätta nivå d.v.s under 4 % 😄😄😅😅

 6. varken V eller MP eller C fattar att sozzarna utnyttjar dem.

  Sozzarna har ALDRIG varit så här tysta i media som de varit de nu de sista åren någonsin. Sozzarna uttalar sig knappt om något. Om de uttalar sig låter de myndigheter prata för dem som polisen – arbetsförmedlingen – migrationsverket etc.

  varför?

  Sozzarna vill låta små partier göra bort sig sig själva genom sin extremism och knäppa ideer och sozzarna vill låta ”folket” tro att dessa små parter styr och sabbar sverige och att sozzarna inte har något val att göra något.

  Sedan……..Kommer sozzarna slå till genom att assimilera små partierna för att folket inte komer rösta på dessa längre pga av alla knäppa saker de uttalat sig om i media eller förbjuda små partier och ta makten själva……

  Sozzarna låter kommuner och landsting och allt förfalla för att sedan centralisera hela sverige

   1. Tack !

    du är ett av mina fans…..

    Mitt andra fans hittade jag i ostdisken i mataffären igår……(ofrivilligt)

    igår i mataffären stod jag vid ostdisken och skulle välja ost. Jag bara stod och tittade på alla ostar och liksom tänkte igenom och velade fram och tillbaka i mitt huvud vilken ost jag skulle ta……

    Så kommer en man fram och ställer sig nära bredvid mig och pratar om ostar och vilken ostar man ska köpa för att inte mörda miljön….vilken ost man ska köpa för att hemmalagra ala prepper och hur man lagrar ost och hur mycket pengar man tjänar på att lagra osten hemma själv och i hur många månader man ska lagra olika sorters ost och denna okända mannen pratar om allt man kan kan göra för att få fram en ost med den skarpaste och starkaste ostsmak som möjligt,. En stor ost fetischist eller ost passionerad man……

    Jag säger flera gånger att tack för informationen men jag gillar bara milda ostsorter.

    Han fortsätter prata hur man kan få ut mest smak genom ostar och skillnaden mellan ekologiskt ost och ”vanlig” ost och hans stora passion att lagra ostar hemma och jag säger att jag gillar smaklös ”barn ost” och jag säger att jag gillar varken lagrad eller skarp smak på ost och jag är väl den enda på hela jorden som som gillar mild smaklös ost och att det antagligen beror på att det är fel på mig då 90% av av ost disken tydligen är smakostar som är lagade och att jag nog är den enda människan i hela norden som inte njuter och uppskattar en ostbricka med alla sorters olika ostar.

    Varför då frågar han helt chockad efter ha lyssnat för första gången på 10 min efter en detaljerad föreläsning om allt om ost för mig.

    Jag säger att jag tycker skarp och lagrad ost luktar illa och att skarp och lagrad ost smakar illa för mig och att jag gillar mer att ha grönsaker på min smaklösa ost som tomater och gurka och att jag hellre gillar det. Att jag aldrig skulle äta eller kommer köpa stark ostsmak eller lagra ost för det är inget som tilltalar mig alls. Jag varken uppskattar eller njuter av ost som stinker eller smakar illa för mig.

    Mannen hamnar i chock och kan inte ta in det jag säger för ALLA älskar ju ”riktig ost” dvs inte ”smakläs barn ost”. Mannen fortsätter prata om starka ostar i pekar ut olika ostar och rekommenderar mig att köpa olika sorter som är lagrade och med skarp smak och skarp doft. Välj denna osten eller denna osten eller varför inte denna……..Fastän jag sagt flera flera gånger att jag gillar BARA mild ost och att det kanske beror på att det är fel på mina smaklökar och doftsensorer att jag varken njuter eller uppskattar ost som stinker eller smakar skit.

    Jag har typ ostångest nu och vet inte hur jag ska komma ifrån ostmannen. Då ser jag en flaska med med ostlöpe inklämd mellan alla jävla ostar i hela ostdisken som är flera meter lång och frågar mannen varför han inte tillverkar sin egna ost från grunden om han nu är så noggrann med ost in i minsta detalj. Så blir han helt knäpptyst….

    Jag ÄGER för första gången på hur länge som helst och berättar hur man tillverkar egen ost HEMMA med hjälp av denna magiska flaskan med ostlöpe……Sedan tar jag en jävla ”smaklös barn ost” och smiter iväg när ostmannen inte har hämtat sig från chocken…..Hahaha……

    mitt tredje fans är mannen som jobbar i affären……..den historien får jag ta en annan gång……….I högtalaren : kassa två är öppen nu……..fastän vi bara är jag och den som lägger upp varor framför mig i kassa ett i hela kön i hela affären……..jag går inte till kassa två……..då ropar mannen som jobbar i affären från kassa två fast nu utan mick arr kassa två är är öppen………jag är tyst och står i kvar i kassa ett……..kassa ett tanten ropar kassa två är öppen…….jag svarar jag orkar inte gå eller röra mig och jag har inte bråttom och jag står GÄRNA kvar i kassa ett om det går bra……..efter ha av ”slumpen” träffat på kassa två mannen i mjölkdisken……frysdisken……grönsaksdisken……köttdisken…..bland torrvaror och över allt i hela jävla affären varje gång jag går in där…….Hur måååår du? Hur har du det? har du tänkt på…..vet du om att…….

    Jag fattar varför folk börjar näthandla mat nu……hahaha

Kommentera

%d bloggare gillar detta: