Ung man knivskuren på Ekerö


BROTTSLIGHET. En man har blivit knivskuren vid Uppgårdskolan i Stenhamra på Ekerö, väster om Stockholm. – Personen är förd till sjukhus. En person är gripen. De är inte minderåriga, säger Tomas Ibstedt, vakthavande befäl vid polisen.

Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning. Det är okänt hur svårt skadad den knivskurne är.


5 responses to “Ung man knivskuren på Ekerö

 • gamgubben

  Märkligt, har för mig att jag läst det förut. Det kanske inte var en isolerad händelse, men förmodas minska nu när vi får fler och fler tillhörande den goda religionen. Inshallah!

  Gilla

 • SVENSK

  Ekerö, har jag länge tänkt besöka, för att titta på gravhögarna från Vikingatiden. Där finns bl a Björn ‘Järnsidas’ grav. Eftersom det har funnits åtminstone två olika Vikingakungar som kallats just Björn ‘Järnsida’, råder det delade meningar om exakt vem av dem som begravts där. Norden var då inte uppdelad i nationerna Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island utan var ett stort område med Vikingar som var delat i småriken regerade av ett stort antal småkungar/stormän. Mot slutet av Vikingatiden blev rikena dock större (största skillnaden i Norge) och vissa perioder omfattade åtminstone ett av dem även nästan hela England som då regerades av bl a Knut den Store som bodde i det som idag är Danmark. Vikingakungen Ragnar ‘Lodbrok’, fader till en av Kungarna Björn ‘Järnsida’ uppges t ex sannolikt vara både född och begraven (vid Vallsgärde) i Uppsala, men vistades (när han inte var i England) mest i det som idag är Danmark eller sydvästligaste Sverige ( Bohuslän Skåne etc).
  Det känns dock idag inte lika angeläget att åka dit eftersom det länge framkommit att området är mer och mer befolkat av den sk ”mångkulturen”.

  Gilla

  • rune

   ”Norden var då inte uppdelad i nationerna Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island utan var ett stort område med Vikingar som var delat i småriken regerade av ett stort antal småkungar/stormän.”

   I framtida historieböcker är ”småkungar/stormän” utbytt mot gängledare/klanledare.

   Gilla

  • Ruth Magnusson (@MagnussonRuth)

   Stenhamra ligger på Färingsö, som man kan låta bli att besöka. Så gör du ditt besök på de andra öarna.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: