USA och Kina har skrivit under nytt handelsavtal


UTRIKES & EKONOMI. Efter 22 månaders handelskonflikt har USA och Kina nu undertecknat “fas ett” i handelsavtalet vid en ceremoni i Vita huset. Avtalet skrevs under av USA:s president Donald Trump och Kinas vice premiärminister Liu He.

Donald Trump Foto Gerd Altman, Pixabay

I ett tal i samband med ceremonin hyllade Donald Trump överenskommelsen som ett ”historiskt” handelsavtal mellan länderna. – Det borde ha hänt för 25 år sedan, men det är okej, sa president Trump.

Tullarna på kinesiska varor kommer dock att vara kvar tills länderna enats om fas två i avtalet.

– Jag kommer gå med på att ta bort tullarna om vi kommer överens om fas två, annars har vi inga kort att förhandla med, sa Trump.

Presidenten tackade också president Xi som inte var på plats under ceremonin och kallade honom ”en väldigt, väldigt god vän”.

– Jag skyller inte på Kina, jag skyller på dem som stått här före mig, sa Trump i en känga till tidigare amerikanska presidenter.

Läs hela avtalet här (pdf)

-Pettersson har inte hört vad svenska statsmedierna säger om den oduglige presidenten från USA, men avtalet går bland annat ut på att Kina ska tredubbla sin import av varor från USA och att tullarna sänks på kinesiska varor samt tar upp kinesernas stölder av patent och rättigheter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


3 responses to “USA och Kina har skrivit under nytt handelsavtal

 • Ståfräs

  Detta var tydligen ingen nyhet på skitkanalen TV4 i morse, däremot visades sorgetåget med demokrater gåendes med en lunta papper på åtalet mot Trump. Hur tänker dom?
  Börsen kommer gå upp, man tackar.

  Gilla

 • Rolf

  Carina Bergfeldt blir rasande över Trumps framgångar. Han ställer högst rimliga krav på Kina, som borde gjorts långt tidigare. Handel ska gynna alla parter, för att anses bra.
  USA har haft veka demokratiska presidenter under många år. Landets ekonomi försämrades under tiden och arbetslösheten ökade. Slummen ökade likaså tillsammans med bidragsberoendet. Det ledde till en hopplöshet bland landets fattiga.
  Trump har lyckats vända landet till uppgång. Hur tusan kan detta reta vänstern så mycket? Vill de inte att landet ska må bra?
  Vänstern gör alla drabbade till offer och potentiella demokratiska väljare. De verkar inte förstå att skatterna kommer från de som jobbar. Det måste finnas något att fördela.

  Gilla

 • Realist

  Väntar med spänning Erika Bergfelt´s kommentar !!!

  Mest chockad blev jag när i kvällens 21.00 sändning av Aktuellt att man benämnde ”toppdiplomaten Suleimani´s hemland” som i Aktuellt Nyheterna sade ”Iran är en religiös diktatur” PS har sökt denna kommentar på SVT Play men där finns den INTE (fast jag hörde detta uttalande) vad har hänt med detta ?????

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: