Rysslands regering avgår


UTRIKES. Rysslands regering avgår, meddelar premiärminister Dimitrij Medvedev enligt AFP med hänvisning till ryska medier. Beskedet kommer kort efter president Vladimir Putins årliga tal i parlamentet, enligt de ryska statliga nyhetsbyrån Sputnik. 

Tandemparet Medvedev och Putin av Giocomai, licens CC BY-NC-SA 2.0

President Vladimir Putin kommer nu att forma en ny regering, och den gamla uppmanas att fortsätta tills den nya är på plats. Medvedev kommer att utses till tillförordnad chef för säkerhetsrådet.

Under talet sa Putin att han vill att landets parlament ska få mer makt. Bland annat vill han att premiärministern ska utses av parlamentet och inte som i dag av presidenten.

Premiärminister Medvedev anser att förslagen skulle innebära en omfattande förändring i landets maktbalans och att regeringen ”i sin nuvarande form” avgår.

– Vladimir Putin är 67 år men Pettersson tvivlar på att han tänker släppa makten.

Putin var president 2000-2008, i två perioder som lagen tillåter, sedan bytte han plats med Medvedev och blev premiärminister 2008-2012 för att sedan åter bli president 2012 och måste enligt grundlagen avgå senast 2024. Men, men, törs han släppa makten…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


One response to “Rysslands regering avgår

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: