Röda Korset hjälpte afghan återförenas – sen misshandlade han alla kvinnor i familjen

BROTTSLIGHET. Shair Ahmad Shahab är en 59-årig afghan, som i juli 2018 dömdes i Gällivare tingsrätt för att ha misshandlat fyra kvinnliga familjemedlemmar; två döttrar, hustru och svägerska. Straffet blev fem månaders fängelse och domen överklagades inte, tipsar Maria Bokklubben om. 

Shaier Ahmad Shahab Bild från Polisen

Här är det inte brotter i sig som är huvudsaken, utan övrig information som framkommer i rättshandlingarna.

Det börjar med att två syskon, en syster och en bror, kommer till Sverige runt 2013 och söker asyl. Några månader senare kommer modern hit. Året därpå anländer en andra syster, samt en moster som är halvsidesförlamad och har en utvecklingsstörning. I oktober 2017 kommer så fadern, Shahab. Det är Röda Korset som hjälper honom att återförenas med familjen i Norrland. Sju månader senare åker han dit för misshandel av alla kvinnor i familjen…

Shahab och hustrun är gifta, men inte registrerade som makar i Sverige. Enligt deras tro är man skild, om man tre gånger upprepat att man vill skiljas, och så ska ha skett. Av Shahab får man förmoda, eftersom det enligt hustrun inte räknas om kvinnan vill skiljas.

Döttrarna berättar i förhör att alla i familjen var glada när fadern kom till Sverige, men samtidigt beskriver hustrun hur han misshandlat henne i 27 år och hur lugnt och skönt det var innan han kom till Sverige.

Hustrun, NN, uppger att han har slagit henne i nacken i flera år och att hon därför har extra ont där. NN uppger att all smärta sitter kvar eftersom Shair Ahmad har misshandlat henne under flera års tid. Han använder sparkar, han sparkar mot huvudet och han slår henne hårt. NN uppger att Shair Ahmad är omänsklig och vild. NN uppger att han är så galen och att han slår med alla föremål han hittar. NN säger att han misshandlar henne utan att tänka på konsekvenserna.

NN uppger att Shair Ahmad har misshandlat henne i 27 år. Han har slagit henne med kablar, bälten, allt som han haft i händerna. NN uppger att enligt deras kultur räknas det inte att en kvinna vill skilja sig och då hamnar även döttrar i dåligt sällskap. Shair Ahmad förolämpar henne hela tiden. Han kallar henne hora, en gatuhora och säger att hennes döttrar också är horor.

NN uppger att han även har bitit henne. Han skulle bita döttrarna men de försökte komma undan. NN uppger att han har bitit dem förut men att det inte skedde den 30 maj.

Shahab är enligt egen uppgift läkare och ska ha jobbat inom yrket i 26 år i Afghanistan och Pakistan. Vid tiden för brottet gick han på SFI och folkhögskola för att kunna göra detsamma i Sverige. Han är idag 59 år, har en amputerad tumme och är dömd för misshandel av fyra kvinnor. Det är oklart hur det har gått med studierna. Vid tiden för domen hade han lärt sig ”lite svenska”.

Hustrun är anställd som personlig assistens av Kiruna kommun – för att ta hand om den handikappade systern.

Kontakt med sjukvård och rättsväsendet för parets del sker via tolk. Familjen tycks ha haft behov av diverse vårdinsatser, hjärtoperation och stroke nämns i förhören. Den senare ska hustrun ha drabbats av någon dag efter en misshandel av maken.

Hustrun berättar att den ena dottern läser till tandläkare och en av dem tycks numera ha blivit sambo med en afghansk man. Ytterligare uppgift om döttrarna framkommer i förhör med Shabab – han hävdar att de uppgav felaktiga åldersuppgifter när de sökte asyl – egentligen är de sex resp. tre år äldre än registrerad ålder.

Samtliga familjemedlemmar har fått permanent uppehållstillstånd. De första syskonen kom förmodligen som ensamkommande. Det enda asylskäl som nämns för de övriga är anknytning.

Uppgifterna i handlingarna väcker ett antal frågor. Var det t.ex. familjens önskan att återförenas med Shabab, eller gjorde Röda Korset dem och Sverige en riktig björntjänst? Fick barnen efterlevandestöd för fadern, innan han dök upp i Sverige?

Finns det något i detta som tyder på en vettig, försvarbar asylpolitik? Eller som feministen Löfven skulle ha uttryckt det; att importera afghanska läkare är naturligtvis en vinstaffär, hur får vi hit fler?

Gällivare TR B 419-18

-Pettersson antar att ni är smarta nog för att bilda er en egen uppfattning, men jag undrar över domen, fem månaders fängelse men ingen utvisning. Tror domstolen att herr Shabab tänker sluta misshandla fru och döttrar då han blir utsläppt eller…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Röda Korset hjälpte afghan återförenas – sen misshandlade han alla kvinnor i familjen

  1. Frågan är hur många sådana ”läkare” är betalda och jobbar på våra läkarmottagningar, troligtvis ett stort antal. För att inte tala om tandläkare sjuksköterskor och annan vårdpersonal. Skrämmande många av dessa utan adekvat utbildning med haltande svenskkunskaper, bestämmer över hjälp till svenskar med vårdbehov. Allt för att försvara lögnerna om högutbildade som kommer till Sverige. Att en och annan blir felbehandlat och nån kan dö här och där, har inte så stor betydelse, som Morgan mumlade, det rör inte mig.

  2. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    Roland Salomonsson skriver:

    Alla dessa NGO:s har kapats av kulturmarxistiska aktivister och är numera skattefinansierade av den kulturmarxistiska Regeringen. De finansieras inte längre av medlemsavgifter resp ideellt arbete – detta är länge sedan. Andra pengar vräks över dem från (i hemlighet) kulturmarxistiska EU-kansliet, ibland med samhällsdestruktörer typ Soros som mellanhänder. Vad de håller i huvudsak på med numera handlar om rent olagliga saker som är destruktivt för deras medlemmars hemländer.

    Gör som jag! GE ALDRIG EN SEKIN TILL DESSA SAMHÄLLSOMSTÖRTANDE PARASITERANDE NGO:S!

  3. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    Roland Salomonsson skriver:

    Dotter sambo? Sådant existerar inte i sinnevärlden inom islam – i synnerhet inte bland Afghaner. M a o de är muslimskt gifta! Kan det vara så att genom att inte registrera äktenskap får de bättre med bidrag?

    F ö är det ganska vanligt att naiva etniskt svenska kvinnor blir sambo med en muslimsk man. De borde få förklarat för sig att inom islam är detta detsamma som äktenskap. Komplikationen är bl a, om de får gemensamt barn, så är detta mannens EGENDOM, vilket vid ”skillsmässa leder till att mannen enligt sharia kan ta barnet och föra det utomlands. Straffet för sådant är som vanligt löjligt lågt i Sverige. Och är kvinnan vårdnadshavaren lär hon bli utpressad på alla förekommande bidrag barnet kan få, skall skickas till konto där barnet bor (annars skall det dödas -typ).

    • En muslim sade att om staten kollar alla skilsmässor i Moskéer( de har registrerat alla ) skulle miljoner sparas av den svenska staten.Fejkäktenskap göder dem med dubbla bostäder, som hyrs ut i andra hand och att även muslimska kvinnor kan ha flera män genom gifte.
      Allt detta bara för att nyttja den svenska välfärden.

  4. Röda Korset har gjort sitt.

    De skadar våra länder mer än de hjälper de riktiga behövande.
    Hela deras verksamhet går ut på att hjälpa folk hit till vår försörjning.
    Den vanliga behövande i landet får ingenting. Det är inte som för länge sedan när de hjälpte fattiga familjer att få en anständig jul i Sverige t.ex.

  5. Hur långt fram i tiden ska Sverige tjäna på dessa? Svetsaren? Hustrun arbetar som personlig assistent. Bra för statistiken… Men åt sin handikappade syster. Till vilken kostnad? En belastning för Sverige.
    Denna vanvård av Sverige får fortsätta! Försnilla våra skattepengar. Det är stöld och de ansvariga ska ställas till svars. Tjänstemanna ansvar ska tillbaka!
    Ilan Sades förslag om folkräkning i Sverige (debatt i Expressen idag) är ett bra avstamp att göra och därefter utvisa samtliga som inte har i Sverige att göra. Införa mobila passkontroller för att ytterligare städa Sverige efter lång tids vanvård. Hur ska vi annars komma tillrätta med Sverige?
    Hårdare straff för kriminella! Kännbara påföljder för företag som använder svart arbetskraft!
    Håller med Bert att ingenting fungerar i Sverige!

  6. Kvinnan i Falun glömmer jag aldrig . Hon kommer upp varje gång man ser eller hör något om RK . Bengt Västerberg är en annan figur som dragit RK i smutsen . Stryk RK , de är korrupta . Mvh Sjöström

    • Peter Sjöström och -” Kvinnan i Falun glömmer jag aldrig ” .

      Röda-Korset och Falun är ej att leka med dedär var en ruskig historia av att driva sårbar svag människa mot sin egen, död.

      Röda Korset och dess tillbedjare av liten människa RödMakt och det är full klart givetvis dolt att dessa små människors grund Herr Marx föraktade svaga, människor, dåså.

  7. Åt hel–tre med sådana bastarder, och sådana importerar
    det korkade Sverige i parti o minut, ut med fanskapet,
    och inte en spänn till Röda korset, deras roll en gång var att
    hjälpa nödställda och inte som en extra importör av så kallade
    flyktingar.

  8. När de klättrar över stängslet i Ceuta springer de gatan fram direkt till torget där Röds Korset står och vrålar asyl. RK jobbar ihop med smugglarna som förser männen med en karta och info. Samma sak med båtarna.
    Open Arms tog två båtar med drygt 100 män. De var utan mat, vatten, besnin och överlastade sa Camps. Som lever gott i Barcelona där han har hjälparbetare under slavlika förhållanden i en barack.
    Marocko släppte siffror i veckan. De säger att vi har stoppat 65 000 män, vi har tagit 154 smugglarligor under 2019.
    En närstående fick många tel samtal från läkare utan gränser, RK, med flera innan jul. Alla bidrag var stoppade. Det är vad som händer då man samarbetar med pirater som bedriver svart slavhandel.

  9. Returnerar man rötäggen finns stor risk att han där intekan få hjälp med sina problem. Vi kan inte lämpa över våra problem på andra länder. Nu är han som vilken svensk som helst och därmed vårt problem.

  10. Personlig assistent till systern och hon är säkert inte den ända!

    Jo jo, nu kommer dom snabbare i arbete ockupanterna! Där har landsförrädarna något att skryta om och propagandan något att basunera ut!

    Halvsidesförlamad med ett enormt vårdbehov är naturligtvis asylskäl, i den humanitära stormakten. Jag känner hur guldet bara regnar över mig när pensionsräddarna anländer!

  11. Modern får betalt för att ta hand om sin syster ,säkert i 24 timmar om dygnet.
    Svenska handikappade får minskad hjälp.En rullstolsbunden man får bara hjälp 8 timmar per dygn i stället för 16 timmar.
    Svenska handikappade får betala.
    Jag känner många gamla svenskar vilkas partner är halvt handikappade/orörliga, ändå får de ingen lön för det tunga arbetet.
    Svenska äldre tvingas betala.

    • Inte en krona skall de ha. Glöm inte bort att genom en kraftfull mobbning dog en av deras medlemmar.

      https://www.friatider.se/svensk-helomv-ndning-f-r-uppm-rksamhet

      ”Paulina Neuding uppmärksammar är den 71-åriga kvinnliga volontär hos Röda Korset i Falun som häromåret dog efter att ha blivit uthängd som ”rasist” i media och därefter uteslöts ur välgörenhets­organisationen.

      Den åldriga, idag avlidna kvinnan utsattes för en smyginspelning av en kriminell invandrare från Irak när hon förde ett resonemang om att det var enklare hjälpa så kallade flyktingar där de befinner sig. Hon hade inte tillräckligt tydligt ställt upp på organisationens ”värdegrund” om ”allas lika värde”, förklarade generalsekreteraren Ulrika Årehed Kågström för Nyheter Idag.

      ”Lyssna gärna på smyginspelningen igen, två år senare. Det hon säger är regeringspolitik nu, den nya migrationspolitiken begränsar andras tillgång till systemen, och känsligheten för exakt val av personliga pronomen torde ha avtagit”, skriver Paulina Neuding.

KommenteraAvbryt svar