Den olika lagen, hets mot folkgrupp ger fängelse medan våldtäkt av barn…


LAGEN. Hets mot folkgrupp – Att offentligt sprida uttalanden som hotar eller är nedsättande om en grupp av personer, med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning.

Pressbild

För en tid sedan skrev vi om Christina Nilsson Öberg som dömdes till tre månaders fängelse av Göta Hovrätt för att ha skrivit påstått rasistiska och nedsättande inlägg om muslimer på Facebook.

Den 7 mars 2019, i en lägenhet i Insjön, hade den då 19-åriga Hussein Abdukar, från Somalia, analt och vaginalt samlag med en 13-årig svensk flicka. Han visste att flickan var under 15 år.

Hussein anhölls den 9 mars 2019 och häktades den 12 mars 2019. Uppgifter visar att han är ostraffad sedan tidigare. Han lämnade in ansökningshandlingar till Migrationsverket i februari 2016 och fick permanent uppehållstillstånd den 13 april 2016.

Den 6 december 2019 meddelade Svea hovrätt sin dom. Hovrätten dömer, precis som tingsrätten, Hussein för sexuellt utnyttjande av barn, istället för våldtäkt mot barn.

Från hovrättsdomen: Åklagaren har yrkat att hovrätten ska döma Hussein för våldtäkt mot barn, istället för sexuellt utnyttjande av barn, och bestämma påföljden till fängelse. Vad gäller ersättning för sveda och värk ifrågasätter hovrätten inte att målsäganden mått psykiskt dåligt efter händelsen och att det påverkat hennes skolgång.

Den presenterade bevisningen är dock, med hänsyn till vad målsäganden själv och hennes mamma berättat om hennes mående innan den i målet aktuella händelsen, inte sådan att det kan uteslutas att även andra faktorer än Husseins gärning påverkat hennes mående.

Hovrätten ändrar tingsrättens dom endast på så sätt att det belopp som Hussein ska betala till NN3 bestäms till 25 000 kr jämte ränta på det sätt som framgår av tingsrättens dom.

Åklagaren yrkade inte på utvisning för Abdukar, varför han får stanna i Sverige.

-Pettersson undrar om ni tycker domarna är rimliga? Båda är från hovrätten.

 • Christina Nilsson Öberg dömdes till tre månaders fängelse för nedsättande uttalanden om muslimer? 
 • Hussein Abdikadir Abdukar, medborgare i Somalia, dömdes för sexuellt utnyttjande av barn. (sexuellt utnyttjande trots analt och vaginalt samlag) Straffet blev villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst och 15 000 kr för Hussein att betala till flickan. Ingen utvisning. 
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 • IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

30 responses to “Den olika lagen, hets mot folkgrupp ger fängelse medan våldtäkt av barn…

 • Bosse S

  Att domstolarna är svårt infiltrerade av klanfolk är inget nytt.

  Gilla

 • Greger Karlson

  Nästan som att kritisera islam i arabvärlden. Vi närmar oss deras lagar.

  Gilla

 • Greger Karlson

  Ett havererat rättsväsen kort och gott.

  Gilla

 • ponnsan62

  Stefans lag så är det!
  Inget konstigt så är det bara..
  Så tänk på vad ni röstat på.
  God kväll alla Nickedockor

  Gilla

 • Rolf

  Inte allvarligt att begå grova brott mot svenskar men hatbrott att kritisera de som utför dessa grova brott mot oss strukturellt. Syftet är att förnedra svenskar och det sker dagligen.
  Vad hade hänt om det rent hypotetiskt skett en våldtäkt på en muslimsk flicka, av en svensk man?
  Inget anses hatbrott mot oss, hur grovt det än är.
  Domstolarna är en skamfläck.

  Gilla

 • Maya

  Det verkar som om Svenska domstolar har fått förhållningsorder från vår regering att prioritera HMF.Det här är så absurt så man har svårt att finna ord.Jag blir galen över dårskapen som härjar överallt.Hade vid en media värd namnet så borde sånt här ge rubriker.Vad jag skulle ha lust att göra med fanskapet till gärningsman lämpar sig ej för tryck får då blir jag nog också åtalad.Fy f_n.!!!!

  Gillad av 1 person

 • Den olika lagen, hets mot folkgrupp ger fängelse medan våldtäkt av barn… – Suzie Weathers

  […] publicerad på Petterssons gör Sverige lagom!: LAGEN. Hets mot folkgrupp – Att offentligt sprida uttalanden som hotar eller är nedsättande om […]

  Gilla

 • folksam2010

  Enligt vår Landsfader Stefan Löfven är vi alla lika inför lagen det sa han under den tid Asap rocky satt häktad. Omvänt när någon blir kallad”Svenne hora” testa anmäla detta som hets mot folkgrupp

  Gilla

 • Autodidakt

  Känner sedan barnsben en person som är en av de värst hjärntvättade sossar jag någonsin stött på. Den personen kan inte ta in fakta, utan allt ses genom röda glasögon. Sedan några år är den personen nämndeman, så jag är inte ett dugg förvånad över domar som dessa.

  Gillad av 1 person

 • Lisa.

  Vi är alla olika inför lagen beroende på hudfärg.

  Gilla

 • Mike E

  Sverige kontrolleras av sjuka individer, framförallt de lågutbildade men mäktiga journalister som befolkar de tvångsfinansierade medierna.

  Gillad av 1 person

 • SVENSK

  Trots att SVENSKAR särbehandlas negativt så är fängelserna fulla av utlänningar! SVENSKARNA trängs undan, diskrimineras, byts ut och ersätts i sitt eget land!

  Gillad av 1 person

 • Fjodor

  Lagen om HMF sätter begreppet ”likhet inför lagen” helt ur spel. Sån lagstiftning hör inte hemma i rätts-stater utan återfinns i diktaturer

  Gilla

 • gamgubben

  Vet inte domstolarna att vi alla är lika mycket värda?
  Hur ska det sluta om detta anses rättvist.
  Har S och deras förbundna glömt texten från Internationalen:
  ”I höjden räddarn vi ej hälsa,
  ej gudar, furstar stå oss bi,
  nej, själva vilja vi oss frälsa,
  och samfälld skall vår räddning bli
  För att kräva ut det stulna, bröder,
  och för att slita andens band,
  vi smida medan järnet glöder,
  med senig arm och kraftig hand.”

  Gilla

 • Erling

  Nu är vi framme vid vansinnets yttersta gräns!

  För värre kan det väl inte bli?

  Gilla

 • Bajen666

  Det är ta mig fan sinnessjukt, Sverige borde sättas under bevakning, tur att internet inte glömmer.

  7-klöverpolitiker och dom rättsrådande som låter detta ske ska ställas inför skranket en vacker dag…sanna mina ord och det kommer inte att bli oblodigt.

  Gillad av 1 person

 • Mm

  Värre kommer det att bli med åtal för människor i vårt land med andra uppfattningar. EU jobbar hårt med detta och sossarna med 7-klövern älskar ju EU och följer deras direktiv som slavar, oavsett om de drabbar de etniska svenskarna

  Gilla

 • messkalle

  Den enda åsiken som rimligen kan framföras är, med hänsyn tagit till domarnas och nämndehensens (gruppen) okränkbarhet* är att domstolarnas domar är mer värda för gärningsmannen (den/de åtalade) än för offret trots allas lika värde.

  * att offentligt sprida uttalanden som hotar eller är nedsättande om en grupp av personer, med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning

  Gilla

 • Gustavsson

  En mycket snedvriden lag som verkligen blr ses över. Nog är det väl ändå märkligt att vår yttrandefrihet, som svenskar, begränsas genom denna lag, medan det är fullt tillåtet för nyadeln att uttala sig nedsättande om oss svenskar och våra trosuppfattningar. Här kan vi verkligen prata om diskriminering av svenskarna och de värdegrunder som det svenska samhället är uppbyggda kring.

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Ja det är inte bara i regeringen det sitter idioter som helt
  tycks förlorat förståndet?

  Gilla

 • rune

  Vad är det för krumelurer som sitter i våra ”dumstolar” ?
  Detta är ju sinnessjukt !!!

  Gilla

 • Maja 2

  Sverige skall öppna offentliga bordeller för dessa ”potenta ” barn, så att våra flickor och pojkar får gå i fred ( förhoppningsvis) på stan.
  Ge dem klippkort till de statliga bordeller och döm dem ordentligt när de våldför sig på våra unga och äldre .
  Ett lidande som ibland leder till självmord måste stävjas.
  Hur många får trauma för hela livet, gäller även anhöriga.

  Gilla

  • Maja 2

   Och här är tre tomtar som försvarar våldtäkter. Ni skall skämmas ordentligt!

   Gilla

  • Cinna

   En del våldtäkter handlar inte om få sexuell tillfredsställelse, utan om att dominera och förnedra och att utöva makt. DET ger ”kicken” inte den sexuella handlingen.
   Därför skulle tilllåtande av bordeller inte lösa hela problemet.
   Sedan gillar ju vissa av våldtäktsmännen att våldta i grupp, de gillar våld och underåriga eller är helt enkelt för snåla för att betala på en bordell.

   Gilla

   • Arne Groningsson

    Hos andra sorters apor är det bara en inbyggd drift att föröka sig och så är det nog med dessa oxå.
    Längre har dom inte kommit.

    Gilla

   • Bosse S

    Till Urban! För att du gör det betyder det inte att andra gör det

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: