Klimatpolitiken är årets värsta skatteslöseri


KLIMAT OCH SKATTER. Svensk klimatpolitik är årets värsta slöseri 2019. I alla fall när svenska folket får bestämma. Regeringens klimatpolitik tilldelas därför utmärkelsen av Skattebetalarnas Slöseriombudsman. Men Isabella Lövin tänker inte ta emot utmärkelsen, enligt F+.

Steget Efter

– Regeringen har mer än fördubblat anslagen till klimatpolitiken, men trots det minskar inte utsläppen längre. Under 2018 ökade utsläppen till och med. Därför har klimatpolitiken utsetts till årets värsta slöseri, säger Johan Gustafsson, Slöseriombudsman på Skattebetalarnas Förening som nu söker nu miljö- och klimatminister Isabella Lövin för att överlämna utmärkelsen.

Anslagen till klimatpolitiken har mer än fördubblats de senaste åren samtidigt som utsläppen i princip har slutat minska. I regeringens budget för 2020 anslås 12,6 miljarder för klimatpolitiken, jämfört med 5,2 miljarder 2014. Men trots det minskar utsläppen inte längre. Förra året ökade utsläppen till och med marginellt.

Expertmyndigheter som Riksrevisionen och Konjunkturinstitutet har dömt ut många av regeringens storsatsningar som klimatklivet, stödet till elbilar och solelsstödet. Riksrevisor Helena Lindberg konstaterade i januari 2019 i en kommentar till Riksrevisionens granskning av klimatklivet att ”Klimatklivets kostnader per kilo minskade växthusgasutsläpp har varit höga”. I sin kommentar till regeringens budget 2017 (när det infördes) skriver Konjunkturinstitutet att programmet ”riskerar att bli ett kostsamt slag i luften”. Hård kritik för att komma från en statlig expertmyndighet.

Samtidigt går uppemot var tredje miljöbil som säljs i Sverige med miljöbilsbonus på export till Norge inom bara något år. Att satsa så mycket pengar på bidrag till elcyklar, stöd till solel eller varför inte klimatångestterapi när det finns andra åtgärder som hade gjort större nytta för klimatet kan inte klassas som någonting annat än slöseri.

– Allt för mycket skattepengar slösas bort utan nytta för dem som betalar. Det är inte mindre viktigt att pengarna har effekt när de satsas på någonting som är viktigt – snarare tvärtom, säger Johan Gustafsson.

Nästan varje dag uppmärksammar Slöseriombudsmannen nya exempel på hur politiker och andra makthavare slösar med våra skattepengar. Det handlar inte bara om storslagna myndighetssatsningar eller små kommunala tokigheter. Minst lika allvarlig är den ineffektivitet som fortfarande präglar den offentliga verksamheten. 

-Pettersson säger att det handlar bara till en del om miljö- och klimatsatsningar, den största delen av skattehöjningarna går till att finansiera invandringen av oanställningsbara.

Dessutom är det så att även om Sverige lyckas få ned utsläppen till noll (0) så gör det ingen skillnad för det globala klimatet.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Klimatpolitiken är årets värsta skatteslöseri

 • Tony

  Hur får Mp tag på så många verklighets frånvarande typer
  till ledargarnityret? Eller är det ett måste att man ska vara lite
  bakom flötet?
  Fråga en miljöpartist om allting och du får en massa snömos
  till svar. Men frågar du dem om konsekvenserna av alla
  tusentals bilbränder får du inget svar alls. Är inte detta Märkligt???

  Gilla

 • Billy Boy

  Jeanders bildblogg

  Bildkälla: toklandet.files.wordpress,com

  Gilla

 • Fjölet

  Sverige köper klimatsmart bil.
  material och bil kommer från Kina.
  klart som vatten !
  vi renare luft
  Kina smutsigare luft!
  och logiken av vårat handlande
  vi är supersmarta säger miljöpartiet!
  eller
  Tänkte inte på det.

  Gilla

 • Per Molin

  En riktad extra pensionsskatt på de ansvariga politikernas pensionssparande vore önskvärt.

  Gilla

 • Kungen

  Jag vet något som är ännu värre slöseri med våra skattepengar…… gissa vad….

  Gilla

 • blabaris

  enligt dagens normer…..

  i den nya demokratiutredning föreslås en röstålder på 16 år.

  Plötsligt ramlar hela greta hetsen på plats…..

  Gilla

 • Fyllfinnen

  MP har farit fram med lögner ända sen dom kom in på en lögn, så det mest troliga är att MP är en förkortning på Mental Patienter från början. Bara att kolla alla förslag dom kommer med, finns ingen med normal hjärnkapacitet som ens kan tänka i dom banorna

  Gillad av 1 person

 • Gringo

  Titta på swebbtv där förklarar Lars Bern varför vi straffbeskattas så hårt som vi gör, inslaget börjar 24 minuter in i reportaget men de är klart sevärt från början.

  https://swebbtv.se
  Avsnitt: Fjärde statsmakten nr 33

  Gilla

 • SVENSK

  Det har väl sagts tidigare, en stor del av alla straffskatter går också sannolikt indirekt till finansiering av massinvandringen.

  Gilla

 • Bajen666

  Får vi bara bort stollepartiet MP så vore hälften vunnet, ett parti med 5% väljarstöd är på väg att fullständigt förstöra Sverige med sitt flum.

  Nej jag har inte glömt dårarna socialdemokraterna…dom tar vi sen.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: