Generöst försörjningsstöd i Malmö

INSÄNDARE Malmö 8-1-2020. 

Till politikerna  i Malmö stadshus med Katrin Stjernfeldt – Jammeh i spetsen

Nu dagarna har man i sydsvenskan kunna ta del av att Malmö tydligen betalar ut generösa försörjningsstöd som ligger över Försäkringskassans rekommendationer.

Bild från Jeander

Malmö stad får hård kritik av sina egna revisorer: bidragsfusk bekämpas inte och bidraget varierar beroende på var i staden du bor.

Man har granskat 1738 hushåll på en enda socialtjänstavdelning och det har visat sig att 247 av dessa hushåll har fått mer pengar än Försäkringskassans rekommendationer. Familjerna har i genomsnitt 1475 kr mer i månaden än vad som rekommenderas.

Detta är tydligen bara på en socialtjänstavdelning så man undrar ju hur många hushåll som får ta del av dessa generösa utbetalningar om man granskar samtliga socialtjänstavdelningar? Det måste röra sig om ansenliga belopp och kan ni redogöra för hur mycket dessa allt för generösa utbetalningar uppgår till?

Det visar sig också att Malmö tydligen är så generösa med försörjningsstöd att man t om med betalar ut försörjningsstöd till s k ensamkommande barn och familjer som inte ens har tillstånd att vistas i landet.

Angående ovanstående har jag som boende och skattebetalare i Malmö följande frågor till er:

Varför betalar ni ut större försörjningsstöd än vad Försäkringskassan rekommenderar och till vilka familjer betalas detta ut och på vilka grunder får tydligen vissa familjer extra generösa utbetalningar?

Varför betalar ni ut försörjningsstöd till personer som inte ens har rätt att vistas i landet?

Är det inte uppenbart för er att dessa personer kommer att hålla sig kvar i landet och trotsa svenska lag när man genom ert oansvariga handlande ges ekonomiska möjligheter till detta?

Förutom försörjningsstöd till dessa individer så förmodar jag att ni också står till tjänst med både akut sjukvård och tandvård till dessa samt att barn till dessa också har rätt att gå i skolan här. Rätt eller fel?

Vill även ha en motivering på hur ni föreställer er att dessa personer skall efterkomma svensk lag och lämna landet när ni på ovanstående sätt underlättar deras vistelse i landet?

Helena Nanne, moderat andre vice ordförande i arbetsmarknads och socialnämnden, har tydligen flera gånger begärt att få granska det utbredda  bidragsfusket i Malmö men dom styrande socialdemokraterna och liberalerna har alltid förvägrat detta.

Vad är anledningen till detta förfarande? Skall man ta detta som en antydan om att ni tänker fortsätta betala ut era generösa försörjningsstöd samt även fortsätta att mörklägga dessa för oss skattebetalare?

Ovanstående generösa utbetalningar anser jag vara helt förkastliga och det särskilt när man betänker att Malmö stad betalar ut närmare en miljard i försörjningsstöd om året samt att man erhåller ca 6 miljarder i s k kommunalt utjämningsstöd från andra kommuner där politikerna troligtvis handskas mer ansvarsfullt med skattemedel.

Som skattebetalare och boende i Malmö kräver jag faktiskt svar på mina ovanstående frågor så fort som möjligt.

Sandor Herold, Malmö

11 thoughts on “Generöst försörjningsstöd i Malmö

  1. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    De har ju hjälp av många andra kommuner fastän de har så många av de nya som enligt våra politiker, vi inte kan klara oss utan.
    Hur många bevis måste de inkrökta tokstollarna ha, innan de inser sin egen oförmåga?

  2. Som vanligt , Sandor är lysande . I övrigt så känner man sig illa till mods när man läser sådana texter . Det värsta är att det inte är lögn ! Tack Sandor . Mvh Sjöström

  3. Kriminellt att ge bort skattemedel. Det är våra pengar!
    Riksrätt!
    Folkomröstning!
    Det är svenska folkets pengar!
    En folkomröstning om invandringen.

  4. Att man inte vill ha insyn i denna cirkus visar väl bara på att man vill ha kaos.Kaoset har väl ett syfte antar jag.Sandor ställer helt relevanta frågor som skattebetalare och förbannad Malmöbo.Tyvärr är det nog i vanlig ordning locket på så några svar lär han aldrig få.Man undrar ju om den dagen kommer när S och L får stå till svars för vanskötseln.

  5. Sanningen är att de skulle behöva höja kommunalskatten med mer än sinnessjuka 9 %!! (överslagsräknat 240000 skattebetalare med i snitt ca 280000 vardera i beskattningsbar inkomst sam 6 Miljarder i bidrag jämnt fördelat på skattebetalarna). Varför tvingar man dem inte att göra det? Jo, då skulle allt för många skattebetalare, dvs mest Svenskar, flytta, staden skulle få ännu sämre rykte, ännu fler Svenskar flytta, osv, till slut skulle hela Malmö bli ett enda getto och ruttna bort!

    På denna propagandasida malmo.se https://malmo.se/Fakta-och-statistik/Sysselsattning.html finns fakta om Malmö.

  6. Man kan ju börja med att kräva att Malmö höjer skatten från nuvarande dryga 31 kronor till nivå med glesbygdskommuner dvs 34 – 35 kronor.
    Sedan behöver Socialtjänstlagen ändras så att välfärden BARA omfattar de med svenskt medborgarskap, det ska alltså inte räcka med uppehållstillstånd vilket skulle vara till fromma för många små kommuner med hög belastning från invandringen

    • Precis! Det är ett första steg, men det räcker inte! Malmö är så belastat och nedgånget att det behövs uppåt 37-40Kr i kommunalskatt/landstingsskatt beroende på hur hög den genomsnittliga beskattningsbara inkomsten är.
      På Malmös propagandasida malmo.se, som likar rena Sovjetiska ”Pravda” hittar man inget om de 6 Miljarder de får i bidrag utan BARA propaganda! Orkar dock inte läsa hela, rätta mig om jag har fel!

  7. Under 2020 får malmö 6 miljarder kr.
    Vanstyret måste få ett slut.
    Malmö ska inte ha en krona. De ska klara sin egen ekonomi. Det går säkert att ta bort många överbetalda chefer och effektivisera. Resten får man lösa genom skattehöjningar. Då kanske malmöborna röstar annorlunda nästa val……

KommenteraAvbryt svar