Leila Elmi Ali – hur har det gått?

INRIKES. Leila Elmi Ali var en stor skräll i valet 2018. Leila Elmi Ali, som tidigare inte haft några politiska uppdrag lyckades kryssa sig förbi från plats 21 till plats 1 i Angered. Leila bedrev bland annat valkampanj på somaliska. Petterssons med flera skrev då att damen tog hjälp av Bergsjöns SK i personvalskampanjen och vi fick en av våra första etniskt valda kryssade kandidat, man kan kalla det klanröster slarvigt.

Leila Elmi Ali. Pressbild från Miljöpartiet

Rebecca Weidmo Uvell tar upp detta på sin blogg Uvell.se och det är varken första eller sista gången en politisk kandidat i någon församling gjort detta men det första synliga i riksdagen.

Att lova särskilda grupper saker har olika företrädare för framför allt Miljöpartiet, som infiltrerades av islamister, och Socialdemokraterna gjort länge.

Leila Elmi Ali har en frånvaro i riksdagen på 30 % av tiden om man utgår från voteringar. Närvaron är således 70 %.

En riksdagsledamot behöver bara vara i riksdagen i Stockholm tisdag, onsdag och torsdag varje vecka. Varför har hon skolkat från en tredjedel av voteringarna?

Hon har 68 400 kronor per månad i lön, övernattningslägenhet i centrala Stockholm och gratis resor i första klass genom SJ. Men orkar inte åka till jobbet var tredje votering.

Läs vidare hos Uvell.se…

Om Leila Elmi Ali på Petterssons…

-Pettersson säger att det var ett exempel på klanröstning, vi har haft flera tidigare, Metin Ataseven, en annan, men det är ljumma sommarvindar jämfört med vad som kommer om massinvandringen fortsätter, shia mot sunni osv.

Henrik Vinge (SD) och Leila Ali-Elmi (MP) debatterar integration i mars 2019.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Leila Elmi Ali – hur har det gått?

 1. En talman anser jag skall se till att en frågestund blir vad den är avsedd att vara. En fråga ställs och ett relevant svar skall ges.
  Vid tillfället vi ser denna somaliska kvinna bara komma med motfrågor borde talmannen gett henne besked “svara på ställd fråga.”
  Det skulle gälla alla som inte svarar på ställd fråga, om inte kan dessa sessioner tas bort helt och hållet.

 2. Leila följer den pk tradition som finns. Svara aldrig på en fråga direkt, utan kom med motfrågor och gamla floskler som ställa grupp mot grupp. Fortsatt följer alltid kommentarer som ska ifrågasätta frågeställaren moral och etik.
  Tycker en riksdagsledamot behöver klara svenska språket på en acceptabel nivå.
  Politik innebär alltid att prioritera en sak framför vem annan(ofta grupper). Pengarna är inte oändliga, som vissa tycks tro. Sköter man din privatekonomi på samma sätt, blir det personlig konkurs.

 3. HUR är det MÖJLIGT att en kvinna som missförstår frågorna kan tjäna över 60 tusen kronor ? Inte ett svar fick Vinge. Ta bort MP!

 4. Usch jag kräks av att vara tvungen att betala hennes “lön”….jag vill skatteskolka hur gör jag.?!!

 5. Pinsamt och sorgligt. Leila Elmi Ali klarade varken svenska språket bra eller att föra ett logiskt resonemang på en acceptabel nivå. Hon svarade inte på frågor utan ställde själv motfrågor där hon ville att Henrik Vinge skulle svara på hans egna ursprungliga frågor till henne.

  I debatten tilltalade Leila Elmi Ali, Henrik Vinge direkt med orden “du”, “dig” och “ni” flera gånger vilket inte är acceptabelt. Talmannen (i detta fallet en kvinna) avstod från att påpeka detta och uppmanade inte Leila att hålla sig till riksdagens debattregler.

  I debatten efteråt mellan Henrik Vinge (SD) och Serkan Köse (S) (ursprungligen född i Turkiet) märktes också en hel del språkförbistringar som ledde till oklarheter vad ledamoten Serkan Köse (S) egentligen menade.

  • Henrik Vinge borde ha varit lite hårdare mot henne och krävt svar. Nu lät han henne klara sig undan med sina motfrågor.

 6. Det här är precis vad sossarna har jobbat för. Rösträtt till folk som inte har medborgarskap, det kan bara vara dårar som planerar något dylikt. Medborgarskap till folk som inte behärskar svenska och svensk kultur, men sitta i riksdagen skall de. Men så här vill svenskarna ha de, dårarnas paradis

 7. Vilket enastående jobb man kunde haft, tänk er själva 3 dagars jobb och inte behöva svara på frågor bara svamla lite. Ingen risk för yrkesskador eller förslitningsskador och ändå få ut 63 800 i månaden, sen att få gå i pension vid 61 års ålder vid full vigör

Kommentera