Stäng

Vincent Tchakoute Mbinkeu hade kontakt med socialtjänsten sedan han var sex år…

BROTTSLIGHET. Den 26 maj 2011 beslutade förvaltningsrätten i Stockholm att Vincent Tchakoute Mbinkeu omedelbart skulle omhändertas på grund av brottsligt verksamhet och social nedbrytande beteende. Då var Vincent drygt 11 år och hade haft kontakt med socialtjänsten sedan han var 2006.

Vincent Tchakoute Mbinkeu. Bild från pappans Facebook.

Den första anmälan mot Vincent kom 2006, som sju-åring var Vincent aggressiv, trotsig, inblandad i mycket bråk och använde ett mycket grovt språk mot vuxna och kamrater. Vincent klarade inte av sin undervisning, inte ens med individuellt stöd, han hade kraftiga humörsvängningar, spottade och sparkade sina lärare samt slängde möbler omkring sig.

Vincent placerades tillsammans med moder och systern på utredningshem men det fick avbrytas, Vincent utbrott kunde pågå flera timmar om dagen och varken modern eller personalen kunde lugna honom.

Han placerades då på behandlingshemmet Oasen, det blev något bättre, men han lyssnade inte på instruktioner, blev ofta arg och hotade att slå och döda.

2008-2009 flyttades han till Norrgården och blev dagelev och bodde hemma hos mamma. Vårterminen 2010 är Vincent nio år, då kom rapporter om ökad våld mot andra elever och en stöld av 1500 kronor från en lärare.

Under en hajk planerade han att tända eld på två andra elevers tält nattetid och hade ställt mobilen på larm 02:00.

Under våren 2010 gav mamman upp, hon orkade inte. VVincent ljög, höll inte tider, snattade och hade olämpliga vänner. Han hade också skaffat en bultsax.

Det blev värre och värre, personal måste vakta honom hela tiden, en dag när han bara skulle springa in och hämta en jacka så tände han eld på en gardin. Det var planerat för Vincent hade kastat ut alla brandsläckare tidigare.

Den 26 mars 2011 meddelade behandlingshemmet att de inte kunde ha honom kvar, han var för hotfull både mot personal och andra elever och spred rädsla omkring sig.

Vincent fick flytta hem till mamma, och det var inte bra, mamman orkade inte och i bostadsområdet fanns olämpliga kamrater, han åkte på några månader dit för snatteri, misshandel, försök till rån, misstanke om skadegörelse och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Han har ännu inte fyllt tolv år och det ovan är förkortat.

Så fortsätter det med grövre och grövre grejor tills Vincent Tchakoute Mbinkeu född den 11 oktober 1999 sköts i huvudet den 30 december och avled dagen efter.

-Pettersson säger att det är tragiskt, så mycket vård och kostnader till ingen nytta. Mamman är svenska och pappan från Afrika, de separerade när Vincent var ett år och vad jag ser i förvaltningsrättens papper verkar mamman ha försökt medan pappan hållit sig borta…

Sju personer är anhållna misstänkta för inblandning i mordet på Vincent meddelar åklagaren i ett pressmeddelande.

TIDIGARE 2020-01-01. Vincent Tchakoute Mbinkeu blev nummer 41 som fälldes 2019

BROTTSLIGHET. Vincent Tchakoute Mbinkeu, född 1999, blev nummer 41 att skjutas till döds under 2019. Vincent satt i en bil i Rinkeby och bar skottsäker väst, men blev enligt uppgifter träffad i huvudet.

Den mördade Vincent pappa Severin Tchakoute Mbinkeu berättar att han vid 04-tiden på morgonen väcktes av att telefonen ringde. Det var släktingar som berättade att sonen var skjuten och låg på Karolinska universitetssjukhuset.

Sonen hade mycket svåra skador i huvudet. Han var aldrig vid medvetande medan pappan var på sjukhuset, och vid 07-tiden tog de anhöriga beslutet att avsluta den livsuppehållande behandlingen.

– Vi bestämde att man skulle stänga av eftersom han inte kunde överleva, säger pappan, enligt Expressen.

Vincent Tchakoute Mbinkeu, tillhörde den inre kärnan i det kriminella Rinkeby-nätverket ”Shottaz”. Vincent är dömd för flera brott, senast till ett fängelsestraff för några månader sedan. Blannat har han dömts för narkotikabrott vid ett flertal tillfällen, rattfylleri, grov olovlig körning, grovt vapenbrott och våldsamt motstånd.

Fem misstänkta invandrare anhölls på nyårsafton. Två av dem är på sannolika skäl misstänkta, vilket är den högre misstankegraden. De övriga tre är skäligen misstänkta.

Statistik per år.

-Pettersson tycker det är tragiskt när människor dör, speciellt unga, men undrar vad föräldrarna gör, unge Vincent blev inte skjuten från klar himmel, han har bäddat för det, liksom de unga män som gripits som misstänkta. De och föräldrarna har gjort ett val, struntat i skolan och blivit kriminella i stället.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

40 reaktioner på “Vincent Tchakoute Mbinkeu hade kontakt med socialtjänsten sedan han var sex år…

 1. Du använder dig av baksidan av myntet !!
  Framsidan har du inte sett !!!
  Fult att hänga ut en icke levande person på detta vis och skylla på föräldrar ! Ser detta som en form av förtal ! Samhällets fel att förorter som Rinkeby har skapats !!

 2. Tack för hans frånfälle! Absolut ingen förlust! Vi med Världens Högsta skatter där vi bl a betalar/finansierar terrorism – internt och externt – slipper betala denna ”terrorists” avkommor!

 3. Tack du som sköt detta avskrap, nu slapp vi hans avkommor med Svenska kvinnor som inget skulle tillföra samhället.

 4. Tur att det finns envisa flitiga invandrare som gör tvärtom svensk lag, när svenska myndigheter gjort Sverige till ett växthus för livsfarliga mördar kannibaler med könshår på huvet.

 5. Apartheid får absolut inte föreslås, ens efter att alla vita har knivhuggits ihjäl på Ikea av tokiga influgna aliens.

 6. Oj, här har det brustit med BUP och socialtjänsten. Gossen måste ha haft ADHD och brist på impulskontroll. Han skulle fått gå i särskolan från början och mycket kontakter med BUP samt medicinerats. Vilket liv han fick, tycker faktiskt synd om honom! Vila i frid.

  1. Hur går det att resonera så bakvänt? Det är på grund av sådana som dig som samhället ser ut som det gör. Det säger sig väl själv att det inte går att mjäka och fjäska för avskum.

   1. Nej, hur det ser ut i dagens Sverige beror inte på mig eller mina kollegor. Vi försöker bara göra vårt jobb, att undervisa. Alla gånger lyckas man inte dock.

  2. Han fick sannolikt den ”hjälp” vårt samhälle är rustat för att ge den här sortens barn, (som enligt Värdegrunden inte finns.)

  3. Jag möter dagligen dessa barn. Vilsna, och ofta aggressiva med diagnoser. Försvarar dem inte, men vi måste förstå att problematiken med NPF är ärftlig. (Neuropsykiatriska funktionshinder)

   Kontakter med BUP och medicin kan lugna och skapa större förutsättningar, i de flesta fall.

 7. Håller med! Det enda, som kan hjälpa är att migrationsverket byter verksamhet till återvandring. Det skulle bli en bra början på ett långvarigt reparationsarbete för en trasig nation.

 8. Inte bara här, jag tycker det verkar vara en gemensam nämnare för skjutna i gängvåldet. Svensk eller finsk mamma och pappa från Afrika.

 9. Sånt här ger sysselsättning i Sverige och höjer BNP. Det tycker vi socialdemokrater är jättebra. Partiet har alltid rätt! Hälsningar, Magdalena äå

 10. Tala om ”u t m a n i n g a r”….Vad har denna niggerunge kostat oss som nagelfares på varje krona,vi sliter/slitit samman ?
  Hur många tusen av denna sort har idioterna importerat ?

  1. Oavsett var du kommer ifrån kan du födas och ha NPF. Det är inte specifikt för Afrika eller MENA.

   Lika vanligt med svenskar som har NPF.

 11. 2019-12-06 -BRÅ – orossamtal hos soc för kriminella barn funkar inte. Finns inga vetenskapliga belägg att det gör någon nytta.

  Kallas ibland allvars/bekymringssamtal – där polis och socialtjänst har ett första orossamtal med ett barn och dess vårdnadshavare när barnet har begått en brottslig handling och samtalet ska helst ske inom 48 timmar.

  Tack BRÅ…….efter 20 år så har ni fattat att detta inte funkar…..

  https://www.bra.se/om-bra/nytt-fran-bra/arkiv/nyheter/2019-12-06-vilka-insatser-fungerar-nar-barn-och-unga-begar-brott.html

 12. Varför ska en sådan gå lös? Hur mycket elände har han ställt med? För hur många? Till vilka kostnader? Vem betalar… Det är vi hederliga skattebetalare. Det är också vi som blir drabbade av honom. De ska hållas borta från oss. Deportation av alla liknande individer och dödsstraff vid försäljning av droger. Det skulle inte behövas 10.000 fler poliser i ett sådant samhälle. Tryggt skulle det vara. Fungerande sjukvård, skola, gratis tandvård, höjda pensioner, åldringsvård värd namnet. Vad gör våra förtroendevalda politiker? Vad gör svetsaren? Bara avgå f-f!

 13. Mmm en del går inte att ”rädda” det sitter allt för djupt i generna, bara till att acceptera och öppna upp mer och fler mentalsjukhus samt fängelser.

  Eller så kan vi börja med en storskalig återvandring även för 2 och 3 generationens utlänningar.

 14. Han hade säkert känt sig hemma i afrika. De allra flesta trivs bättre där dom har sina rötter.

 15. Vad gjorde pappan här? Som jag ser det är det en berättigad fråga då Afrika INTE gränsar till Sverige. (Även om Sverige riskerar bli Afrika.) Utbytesstudent? Kebabtekniker?

  Afrika världens rikaste kontinent borde kunna försörja sina invånare.

 16. Igen, det är självklart ingen slump att det ser ut som det gör i Afrika. Ett område formas av de som bor där och överallt där koncentrationen av svarta är hög återfinns samma katastrofala problem.
  Detta erkänner såklart inte flumliberaler och socialister som enligt deras tro menar att alla individer på jorden är identiska.

 17. Har man gener från klanmentalitet med klanuppfostran och sedan ska uppfostra barnet enligt svenska normer med en mamma och en ev pappa så verkar det inte gå så bra…..

  1. Undrar om man inte ska byta namn på det där till, klenmentalitet och klenuppfostran är nog närmare sanningen

Kommentera

%d bloggare gillar detta: