SD har gått från liten komet till politisk sol

INRIKES. På tio år har Sverigedemokraterna gått från att ses som en liten rasistiskt komet som förirrat sig in i det politiska solsystemet till att bli den sol vilken de andra partierna kretsar kring.

Jimmie Åkesson. Foto Johnny Söderberg CC

Det skriver Sydsvenskans politikreporter Olle Lönnaeus i en krönika där han sammanfattar det politiska decenniet som gått. Tyvärr ligger allt utom rubriken bakom betalvägg.

Han menar att SD-ledaren Jimmie Åkesson på 2020-talet står inför utmaningen att ta steget från ansvarsfrihet till ansvarstagande, men spår att det kommande decenniet inte blir lika lätt som det gångna för Åkesson.

-Pettersson menar att Olle Lönnaeus gör ett grovt misstag, han påstår att Åkesson har haft ansvarsfrihet de gångna åren, det är fel.

Åkesson har tagit ansvar, däremot har de andra partierna eller journalisterna inte tagit sitt ansvar.

Åkesson har försökt prata med alla, SD har lagt det ena bra förslaget efter det andra i riksdagen som röstats ned av de oansvariga

Så Lönnaeus borde inte prata om ansvarsfrihet när det gäller Sverigedemokraterna.

Olle Lönnaeus är en av alla de så kallade journalister som bidragit till att samhället ser ut som det gör, medan han hackat på Sverigedemokraterna har han gett andra politiker och sina kollegor ansvarsfrihet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “SD har gått från liten komet till politisk sol

  1. ”Kenth Andersson”
    Ond eller inte, hoppas bara att SD:väljarkår inte blir besviken !
    Skulle inte SD på sikt rädda Sverige som det sägs att partiet kommer att göra så finns det naturligtvis som brukligt i Sverige alltid något att skylla på.”

    Jag har alltid gillat dina kommentarer, men ber dig att tona ner det här med hets mot SD!
    Finns värre saker att kämpa för i landet .
    Och som sagt, finns inget parti ensamt som kan styra Sverige åt rätt håll. Det tar minst 20 år om man någorlunda skall återställa landet , eller normalisera.
    Katastrof vore om Sossar och MP kan fortsätta styra landet 2022.
    Vi har inte samma marginaler som SD fick i början på 2000 , AFS kan inte få så stora framgångar än på 20 år att man ger sin röst till dem i den situationen Sverige befinner sig i nu.
    Situationen är mycket allvarlig nu.

  2. https://samnytt.se/

    ”Mediekändisen Alex Schulman som vid flera tillfällen uppmärksammats för sitt folkförakt mot människor som vittnar om otrygghet i samhället uppger nu att han har utsatts för en stöld i Sveriges mest exklusiva stadsdel – Östermalm.”

    Karma is a bitch!

    Det här är värt en god flaska champagne.
    Ett Gott Nytt År !

  3. Nu gäller det att för SD att förvalta denna sol och göra verklig verkstad för fosterlandet som väl partiet lovat och dess väljarkår förväntar sig ska ske ?

    • Jag antar att du förväntar dig att de skall misslyckas.
      Vete tusan om inte du är lika ond som de vänstertomtar som hatar SD!

      • Ond eller inte, hoppas bara att SD:väljarkår inte blir besviken !
        Skulle inte SD på sikt rädda Sverige som det sägs att partiet kommer att göra så finns det naturligtvis som brukligt i Sverige alltid något att skylla på.
        Önskar J.Å och SD lycka till, bara att öppna verkstaden efter valet 2022 och sätta igång om politiskt mandat finns det finns lite att pyssla med där ute i det mångkulturella och kriminella träsket.

  4. S med anhäng samt pk har verkligen ansträngt sig för att ställa samhälls grupp mot sammhälls grupp.
    vad återstår, göra Svenskar statslösa?????

  5. Denne Lönneus och hans kolleger på Sydsvenskan/HD,ärorsaken till att jag a l d r i g läser lokalblaskan i Helsingborg. Det enda jag saknar är faktiskt dödsannonserna….

  6. Jag kommer inte ihåg om det var denne Olle Löneaus
    som beskrev alla från SD som lågpannade As, men det
    var en skribent på Sydsvenskan. Dom är grovt ansvariga för det
    usla språkbruk som så kallade journalister använder
    sig av idag, senast idag kunde man höra en luspudel
    på det Skattefinqnsierade SVT kalla journalisterna
    på alternativmedia för Swish horor, för att dom inte blir avlönade
    av tvångsskatter som han själv..

    Men denne figur ska nog fan passa sig, för kommer SD till makten
    som dom troligtvis gör, så blir det nog slut med sötebrödsdagarna
    för dom usla journalister som härjar på SVT, då väntar kraftiga
    omorganissationer av kommunistnästet SVT.

  7. Jag förstår att det är svårt för Olle att sia om framtiden. Är han genuint intresserad av politik så kan han alltid kika på samtiden, SD-styrda kommuner kontra S-styrda dito. Men Olle tycker väl att landets styre är toppen, eller så har han betalt för att hålla käften.

    • Om Sydsvenskans politikreporter Olle Löneaus har svårt att sia om framtiden så kan både han och alla vi andra lyssna intresserat till ”swish-journalisten” och entreprenören Henrik Jönssons reflektioner både om tiden som gått och även hans kloka tankar om framtiden som väntar.

      Han gör i sin nyårskrönika 2019 både ett bokslut och en framtidsprognos. Idag sammanfattar han decenniet, året och spekulerar om framtiden.

      Etablerade MSM-media (t ex Public service) samt de politiska partier vilka storljuger spås möta ökade svårigheter när det nya media-landskapet genomgår mycket snabba förändringar pga den snabba teknikutvecklingen. (Publicerades den 27 dec. 2019. Speltid: 18:17)

      [youtube https://www.youtube.com/watch?v=g6jNAQj0ix0&w=560&h=315%5D

      Stämmer man av mot vad som verkligen hänt i Sverige fram till dagens datum så kan man konstatera att Henrik Jönsson fick klockrent rätt i sin ledarartikel i SVD publicerad 2018-08-01. Kan läsas i sin helhet på länken nedan.

      ”Det är tomt bakom Anderssons skinande fasad”

      https://www.svd.se/det-ar-tomt-bakom-anderssons-skinande-fasad

  8. Trots en otrolig smutskampanj under 20 år så är nu SD största parti. Detta retar gallfeber på de andra partierna som inte begriper hur det kunde hända. Se och lär 😄😄😄😄😄

  9. Har man ridit ut hatstormar i mer än 20 år och fortsatt orka driva sin politik, så är väl det ett bra bevis på att man klarar av att styra och leda Sverigeskutan åt rätt håll.🇸🇪

Kommentera