Stå upp för det kommunala självstyret!

Motion till kommunfullmäktige i Laholm
Stå upp för det kommunala självstyret!

Kommunalt självstyre är baserat på principen om att de lokala medborgarna vet vad som är bäst för dem själva. Historiskt är det kommunala självstyret ofta äldre än staten. I några länder som Sverige och Schweiz finns en tradition av kommunalt självstyre som går tillbaka till äldre medeltid om inte längre (Wikipedia).

Vi Sverigedemokrater anser att den förda invandringspolitiken är en katastrof för landet och dess kommuner. JÖK-regeringen visar tydligt på att man helt tappat greppet och bedriver en fullständigt destruktiv politik. Med asylsökande och anhöriginvandrare som anländer i hundratusental varje år finns det inte en chans att detta kommer att sluta lyckligt.

Följden av detta har inneburit att man skapat lagar som kör över det kommunala självstyret genom att i kommunerna utplacera flyktingar ofta mot kommunernas egen vilja.

Observera även att det är väldigt få som uppfyller kraven i FN konventionen undertecknad i Geneve 1949 för att erhålla statusen flykting.

Om staten inte kan föra en klok och balanserad politik så måste åtminstone vi lokalpolitiker göra vad vi kan åt detta.

Med hänvisning till ovanstående föreslås kommunfullmäktige att ta ansvar för de som vi företräder, våra kommunmedborgare och besluta:

  • Att Laholms kommun vägrar ta emot fler migranter.
  • Att Laholms kommun av staten kräver kompensation för de kostnader som staten genom sitt agerande i frågan åsamkat kommunen

Sverigedemokraterna Laholm
Thomas Lövenbo
Birger Bäkmark

3 thoughts on “Stå upp för det kommunala självstyret!

  1. Spanien vill gå ut ur EU pga av att EU domstolen gav rätt till katalonien i spanien att bli självständiga och självstyrande. EU kritiserade fängslandet av katalonien ledare och sa att spanien INTE har rättvist rättsväsende då politiker utser domare och jury och åklagare precis som i sverige.

    Så våra 290 självständiga kommuner har rätt att INTE bli tvångsstyrda av staten.

    Denna nya EU domen är fantastisk.

KommenteraAvbryt svar