För första gången på 200 år blir det ingen julmässa i Notre Dame, men…


JULEN. För första gången på över två århundraden blir det i år inget julfirande i katedralen Notre Dame i Paris, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Katedralen eldhärjades svårt i april i år och medan återuppbyggnaden pågår har delar av inredningen som klarade sig undan lågorna fått flytta in den gotiska katedralen Saint-Germain l’Auxerrois

– Det här är första gången sedan den franska revolutionen som det inte kommer att bli någon midnattsmässa i katedralen, säger kyrkoherden Patrick Chauvet till nyhetsbyrån.

Enligt honom lyckades man till och med hålla julmässa i Notre Dame både under första och andra världskriget.

-Pettersson visar i stället lite julfirande från det muslimska landet Syrien, ni vet det land vars invånare som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd eftersom det är så farligt där. Undrar om alla islamska terrorister är i Sverige och de vettiga syrierna är kvar i sitt hemland?

Filmerna från julen 2018 men det blir säkert ett bra firande i år också

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “För första gången på 200 år blir det ingen julmässa i Notre Dame, men…

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: