Vill Jonas Gardell bara gnälla?


DEBATT. Den 9 december skrev Jonas Gardell ett öppet brev till Jimmie Åkesson (SD) där han beskyllde SD för att hans uppväxt som bög under -60, 70 och 80-talen inte var så rolig. SD bildades 1988. 

Jimmie Åkesson svarade dagen efter, den 10 december, och föreslog att Jonas och Jimmie skulle träffas och prata i stället för att gå genom media.

På det svarar nu Jonas Gardell som en grälsjuk gubbe med ännu en debattartikel i Expressen.

-Pettersson undrar om Jonas är feg, dum eller rädd?

Henrik Gustafsson är Sverigedemokraternas presschef

TIDIGARE 2019-12-10. Åkesson svarar på Gardells brev

DEBATT. I går publicerade författaren och artisten Jonas Gardell ett Sveriöppet brev i Expressen till Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. 

Bäste Jimmie,

Jag tar mig friheten att skriva direkt till dig eftersom du nu faktiskt är landets odiskutabla oppositionsledare. Även om ditt parti naturligtvis bitvis rider på den högerpopulistiska våg som sköljer över stora delar av världen, kan ingen säga emot det faktum att du är en vansinnigt skicklig politiker och strateg, som lett Sverigedemokraterna från att vara ett litet obskyrt parti i marginalen till att vara ett tänkbart alternativ för en fjärdedel av befolkningen…

Jimmie Åkesson minns ett annat Sverige än det vi har idag, Jimmie minns ett Sverige där känslan av trygghet och sammanhållning var en del av livsluften.

Jonas Gardell som är homosexuell minns ett annat Sverige, ett Stockholm när han var ung och skinnskallarna härjade i Gamla stan och trakasserade invandrare och homosexuella, en tid då jag inte vågade röra mig i Gamla stan efter mörkrets utbrott.

-Pettersson vet inte om Jonas törs gå ut idag bland alla muslimska invandrare som inte brukar vara snälla mot bögar, flickor och kvinnor.

Hur som helst, Jimmie har svarat på Jonas öppna brev och föreslår att de båda herrarna träffas och tar ett snack. Det låter klokt, om inte herr Gardell är rädd för att bli kritiserat som rasistfascistnazist som så många blir som talar med Åkesson.

Jag tror definitivt att Jonas och Mark med sina barn får ett tryggare liv i Jimmie Åkessons Sverige än i Stefan Löfvens.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


31 responses to “Vill Jonas Gardell bara gnälla?

 • ponnsan62

  Tycker han pratar och vinklar hitt och ditt.Så han äter upp sig själv!

  Gilla

 • Tanten

  60-70- talet.?? Bög som bebis redan?

  Gilla

 • eugenecork


  …väll fan så mycket roligare idag, då över hälften
  av Abzuribistans befolkning insett att de oxå är
  bögar å flator, å samlas kring sin egen lilla bög
  …vill erinra kring millenneskiftet då Patricia hade
  sina bögfester vid Stassgårdskajen…05:00 vid
  stängning så städades de 3 dansgolven upp å
  fyllde papperskorgar me uttjänta knullgummin…

  Gilla

 • G Nordström

  Vad hade Gardell varit om han inte varit bög

  Gilla

 • Susanne

  Dum i huvudet skulle jag tro…aldrig haft problem med homosexuella, läst flera av dina böcker Jonas Gardell, men nu börjar du lämna en prutt i det blå…

  Gilla

 • Heinrich

  herr gardell är en upplyst man bögar är dom första mohamedanern skickar ut från hustaken alt bränner på bål

  Gilla

 • ossie

  Jonas Gardell verkar vara förståndshandikappad som inte begriper att SD är det enda partiet som i åratal försökt att bromsa det största hotet för Gardell och hans bögpolare nämnligen ISLAM.

  Gilla

 • centurion

  Om fru Gardell ställer sig på torget i Trollhättan och beklagar sig över hur svårt han hade det Utan multi-kulti, så kan jag garantera att det blir sju resor värre nu med Dagens torg-besökare.

  Gilla

 • Paul

  Gardell är en jävla idiot.

  Gilla

 • Tore

  Skinnskallarna härjade i gamla stan på – 80 talet.
  Mångfalden härjar i princip i hela landet idag, våldtäkter, mord, skottlossning.
  Sverige är större än gamla stan Jonas,
  Vi andra utanför tullarna lever här och nu.

  Gillad av 1 person

 • Ståfräs

  Samtidigt i morgonsoffans andra hörn så möts Arschelberg och Lamotte, Katerina samt Mona Walter är värdar.
  Steffe kan väl också få vara med, detta är inte en önskan utan ett krav, eftersom TV bränner våra surt förvärvade skattepengar på allsköns skit.

  Gilla

 • blabaris

  Jonas jag har en fråga:

  Behövde polisen åka med i kollektivtrafiken så folk skulle våga åka och julhandla förr?

  Behövde polisen skriva meddelande på facebook att de kommer visa sig ute mer på stan nu innan jul iochmed att folk julhandlar? Så folk ska våga åka till stan och julhandla utan att bli rånade?

  Så ser det ut i min stad idag…..

  https://sv-se.facebook.com/Polisen.Goteborgcity/

  Gilla

 • Bajen666

  Det har brunnit en säkring på riksbögen Jonas, han jagar likes på sociala medier…han är snart ett minne blott.

  Gilla

 • Thomas Tvivla'r

  TrorJonas Gardell att SD är ett hot mot honom? Det hot som finns mot Gardell är att människor inte köper vänsterns berättelser och offertrappor längre. Jonas lever ekonimiskt på dessa berättelser och det är hotet mot honom. Förutom att det finns islamistiska krafter (som är betydligt fler än natinalsocialister på gatorna) som hotar ett flertal grupper i samhället.

  Jag håller med dig Jonas om att bygga ett schysst samhälle men utan vänsteroffertrapporna. Det finns alltid saker för var tid att jobba med eller mot. Alltid. Men Jonas, rikta dig mot annat också än bara ifrågasättandet av SD o Jimmie. Du tjänar på det säkhettsmässigt för dig o din familj då spelplanen år 2019 har förändrats radikalt. Du vet detta. Var inte synisk och spela med förtryckare och förövarna. Du blir (är) själv en del av förtrycket då.

  Vad tycker du om Expr*ssens värdegrund förresten?

  Gillad av 1 person

 • blabaris

  När till och med kommunister hoppar av politiken för att han tycker att Identitetspolitiska grupper kidnappar ”politiken” så har det gått fööööör långt. Inte ens ”extrem kommunister” får vara ”vanliga” arbetare längre.

  ””Samtidigt har partiet traskat efter i vänsterns identitetspolitiska ökenvandring. Det har varit feminism, HBTQ, antirasism och en ultraliberal invandringspolitik.””

  ””Vårt ifrågasättande av den katastrofala migrationspolitiken möttes inte med en intellektuell diskussion utan misstänkliggjordes som rasism.””

  Intressant at läsa hur det börjar krackelera både här och där…….

  Läs gärna krönikan av Nils Littorin Fd medlem i Kommunistiska partiet

  https://www.expressen.se/debatt/darfor-lamnar-jag-den-illroda-vanstersekten/

  Gilla

 • blabaris

  Det Jonas inte fattar är att det finns 3 olika sorters judehat. Enligt judarna själva.

  från vänstermänniskor

  från muslimer

  från nazister.

  EU har intervjuat judar i flera olika länder i EU och resultatet?

  Judar upplever mer hot och våld mot sig de senaste 5 åren.

  Största hotet är från gruppen : muslimer

  näst största hotet är från vänstersympatisörer.

  Minsta hotet mot judar i alla EU:s länder är från : högerextrema personer.

  Som vanligt är det VÄRST i sverige så klart. Sverige ligger högst på listan över judar som utsätts för hot och våld från muslimer.

  Så snälla Jonas och media sverige: varför pratar ni BARA om nazism och judeutrotning? INGET land har blivit ett nazistiskt land efter andra världskriget.

  Två olika undersökningar:

  Experiences and perceptions of antisemitism – Second survey on discrimination and hate crime against Jews in the EU

  Young Jewish Europeans: perceptions and experiences of antisemitism

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”Gardell-gnäll” gör inget bättre för det svenska samhället.

  Acceptera inbjudan från Jimmie Åkesson, till ett personligt möte. Det är det som kallas värdighet och respekt. Prata genom svensk media är ju förkastligt.

  Det personliga och öppna mötet är bäst. Det är av dina motståndare du lär dig och utvecklas mest.

  Jonas kommer dessutom få det betydligt trevligare än vad han kunnat ana. Om detta sociala och politiska möte genomförs mellan dessa två personer.

  Gilla

 • Töny

  Träffas på Expressen? Jaha så Expo skulle då lura i bakgrunden
  för att eventuellt ha något att smeta på SD sen?

  Jonas, du har ställt en fråga till Jimmie, du har fått svar, var nu
  inte lika feg som Robert Ashberg var mot La Motte, eller
  ingår detta i P K sjukan att domdera högt o ljudligt för
  att sen fegt krypa undan.

  Sen Jonas , är det väl ganska lågt att beskylla andra
  för din taskiga uppväxt, dessutom på ett parti som
  inte ens fanns på den tiden?

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Jag minns ett program som heter Sommar och sänds den årstiden . I detta specifika program var nämnde Gardell ” sommarpratare . Minns inte exakt vilket år men tror att det var någon gång på -90 -talet . Gardell var i början på sin karriär i vart fall . Gardell sa i programmet att han upptäckt att han var avvikande , annorlunda , speciell osv . Han sa att han var lycklig för det ! Är han inte det längre ? Vad var problemen när han växte upp ? Sköter man sig och uppträder som rekorderligt folk så struntar väl de flesta i vem man älskar . Är man däremot en pajas kan det kännas motigt , och en pajas är han i mitt tycke . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Med tiden har hans skrikande och gastande så kallade humor fått folk att tröttna, nu ser han ett litet ljus i den mörka tunneln att åter kunna stå i rampljuset igen. Men ljuset i den mörka tunneln är ett tåg som kommer, som ger honom svar på tal och rampljuset försvann. Med rädsla för att möta någon öga mot öga som tar ifrån hans egenpåkomna fantasier

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Finns väl ingen vettig människa som tar pajasen J.Gardell på allvar ?
  Han är ju bara ett vänsterextremt skämt.

  Gilla

  • Svensk lösen

   Vettig människa vet jag inte men jag är en smula orolig för att han tar sig själv på allvar,

   Gilla

 • Klas.

  Det var sossarna som ansvarade när Gardell växte upp.
  Det var därför som Gardell blev som han blev.
  Men vi hoppas på nya tider framöver.

  Gilla

 • gamgubben

  Jonas Gardell använder en tidning för att skriva ett öppet brev, varför inte ett helt vanligt brev, har han hamnat i obestånd och har inte råd med portot.
  Det är en sak han har rätt i, citat ”Vi svenskar är hederliga, lite långsamma, kanske till och med en aning småtröga ibland.”
  När en rätt stor del av väljarkåren vaknar till liv och röstar SD, vilken är då en av de första att ge oss skit, JG.
  Naturligtvis använder han en tidning för att själv få så stor uppmärksamhet som möjligt, ingen annan förklaring finns.
  En ganska underlig information ger han oss ”som tvåbarnspappa” han och Mark två barn, det är väl en världsnyhet hur kan två män producera barn.
  Jag anser att barn skall ha en mamma och en pappa för att få båda sidors erfarenhet med sig i livet, men det tar de båda ingen hänsyn till. Naturligtvis kan förklaringen vara att han inte är bög utan bara låtsas.

  Gilla

  • Pettersson

   Jonas är biologisk pappa till en son, mamma är Ingeborg.

   Mark är biologisk pappa till en dotter, mamma är Fanny.

   Fanny och Ingeborg är ett par som delar vårdnaden med Jonas och Mark.

   Jonas behöver inte krusa någon för pengar, han plockade nyligen ut 179 miljoner efter skatt ur sitt bolag

   Gilla

 • ponnsan62

  Jonas vet inte vad han pratar om.
  Kolla vad den individen sakt i 40år bakåt..
  Jonas du är helt bortgjord nu..
  Snälla var vuxen!

  Gilla

 • havemydoubts

  Gardell har fått ett svar. En inbjudan som innebär ett personligt samtal mellan fyra ögon. Han borde ta tillfället i akt och sluta med sina tramsiga skriverier. Vi är många som vet hur det här landet sett ut tidigare.🇸🇪

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: