Uppsala farligare än Malmö

BROTTSLIGHET. Skjutningarna blir allt fler och antalet dödade i gänguppgörelser ökar. En tidigare lugn stad har gått om Malmö i skottlossningar. ”Det är oerhört frustrerande och jag undrar hur vi ska få stopp på det”, säger Kenneth Ågren, chef för Polisens avdelning för grova brott.

Uppsala förknippades en gång med Pelle Svanslös och studentliv, nu är det andra mångkulturella tider. Bild från pellesvanslos.se

– Finns det anledning att känna oro för att låta våra barn och barnbarn flytta till Uppsala och studera i framtiden?

Den frågan ställs, halvt på skämt och halvt på allvar, till Kenneth Ågren, chef för Polisens avdelning för grova brott i Uppsala. Han har arbetat som polis i Uppsala sedan 1982.

– Jag vill verkligen inte måla fan på väggen. Men förra året blev en oskyldig student i 20-årsåldern skjuten av en nittonåring på en pizzeria i Flogsta. Han hamnade mitt i skottlinjen för en uppgörelse. Han kom från Holland och hade precis börjat studera här. Han åkte hem och kommer förmodligen aldrig att återvända till Uppsala, säger Kenneth Ågren.

– Men det spelar ju ingen roll vart man skickar dem i så fall. Det smäller ju i Lund, Malmö, Göteborg och Stockholm också, tillägger Kenneth Ågren.

Uppsala toppar statistiken bland skjutningar i landet och hittills i år har staden gått om Malmö i antal skottlossningar per 100.000 invånare. Även antalet dödade i gänguppgörelser har ökat dramatiskt i Uppsala den senaste tiden. Polisen står handfallen inför utvecklingen och höll i november en presskonferens om de många skjutningarna hittills i år. Då var det 28 skjutningar. Regionpolischef Carin Götblad berättade hur skjutningarna tycks fortsätta trots det idoga arbete de gör för att motverka det.

Läs vidare på f+…

Om Uppsala på bloggen…

-Pettersson säger att polisledningen vet inte vad de ska göra åt problemen och regeringen vill inte. De vägrar utvisa grova brottslingar och fyller hela tiden på med nya människor från dysfunktionella länder varav många är oanställningsbara…

Om Sverige i morgon blir som Malmö idag hur blir Sverige då?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Uppsala farligare än Malmö

  1. Ja lilla Kenneth,det är väl detta du har röstat på!? Lite pizzor så lugnar det sig noveller kanske lite rimfrost?

  2. Polisen har jobbat sen 1982 och inte upptäckt vad som sker, förrän nu.

    Är alla Poliser förståndshandikappade eller är det ett virus…

    Vad var det som hindrade att man inte angrep problemet för 15 år sedan, innan det blev ”flockar” av kriminella?

    Såg inte heller Polisen ”problemen komma”, likt Statsministern?

    Några dussintal Poliser i Sverige borde ha fått sparken för länge länge sedan…

    • Arne Groningsson skrev:
      Polisen har jobbat sen 1982 och inte upptäckt vad som sker, förrän nu.

      – Har dom ännu upptäckt vad som sker? Jag får intrycket av att dom fortsätter att förneka vad som sker.

      Kenneth Ågren uttalar sig i artikeln:
      Det är oerhört frustrerande och jag undrar hur vi ska få stopp på det. Vad händer med vårt fina Sverige? Det är som fästingarna och vildsvinen, de breder ut sig norrut. Malmö har varit hårt drabbat länge. Där har vi närheten till kontinenten med Öresundsbron och inflödet av smuggelvapen med mera. Men nu ser vi hur stad efter stad uppåt i landet drabbas. Vi ser samma problem i Linköping, Norrköping och Örebro. Men städerna ovanför Gävle är ännu förskonade.

      – Är det inflödet av vapen som har skapat problemen i Malmö? Vad menar Kenneth Ågren när han säger ”med mera” efter smuggelvapen? Syftar han på människor som vill svenskarna illa?

      Sedan så har vi denna galna förhoppning att ”integration” ska lösa alla problem:

      Kenneth Ågren uttalar sig i artikeln:
      Jag är egentligen inte så förtjust i att det bildas lag med namn som Kurdistans FF, Syrianska, Assyriska med mera. Har de barnverksamhet så kommer föräldrar dit och pratar med varandra på sina hemspråk. Ungdomarna borde blandas upp mer och komma i kontakt med infödda svenskar, annars förstärks segregationen ännu mer.

      – Svenska barn bör slippa att vara redskap för en integration som ändå aldrig kommer att fungera. Integration är raka motsatsen till vad Sverige behöver. Det Sverige desperat behöver är ett massivt utvisningsprogram.

  3. Citat från artikeln:
    Det är framförallt en illa fungerande integration som har bidragit till utvecklingen, menar Kennet Ågren. Han har genom åren sett hur segregationen har ökat i staden.

    – Lögn, lögn, lögn!

    Att säga att utlänningarnas beteende beror på segregation, är en lögn som används för att skuldbelägga svenskarna för utlänningarnas illdåd. Ju sämre utlänningarna beter sig, desto mer uppmanas svenskarna att välkomna och integrera utlänningarna.

    Segregation är inte orsaken. Segregation är lösningen. Det bör finnas en barriär mellan skötsamma européer och stökiga folkslag. Mitt förslag till barriär är Medelhavet.

  4. Ca 90% av idioterna i Uppsala röstade exakt för det dom fått idag, hoppas Ni lider alla helvetes kval.
    Jag kan stolt säga att jag har inte samma värdegrund som Ni har.

  5. Hur många i Uppsala röstade på SD i senaste valet?

    = jaså inte! Då har de sig själva att skylla!
    = som man bäddar får man ligga!

  6. Ser fram mot att Jimmi Åkesson, SD, renoverar Titanic.

    Att han:
    – slänger av alla fripassagerare!
    – byter ut besättningen!
    – ser till att alla betalande passagerare får hytter!
    – kräver tillbaks alla bidrag som fripassagerarna stulit!
    – besprutar landgången med fläskavkok.
    – byter kurs mot hemmahamn!
    – spränger uppbyggda stridsledningscentraler!

    => det finns ännu hopp om att återta Vårt Fosterland!
    => det finns ännu hopp om att den omdömeslöse kaptenen hoppar av!

  7. Har man Carin Götblad i polisledningen är utgången given ! Denna vandringssägen till polis har aldrig åstadkommit något positivt under alla sina år som ambulerande på olika polisiära poster . Är hon kvoterad ?? Mvh Sjöström

  8. Först och främst stäng grinden.
    Sedan får vi ta itu med det som redan kommit.
    Ungefär som att först täta ett hål i båten.

  9. Ett stort grattis till Uppsala som är ”mångkulturellt” farligare än Kalifatet Malmö !
    Det är bra jobbat, inte lätt att vara farligare än Steffes och övriga 7 klöverns trygga Islamistiska Malmö.

  10. Våra partier S, C, KD, L, M, MP, V, förstår ännu inte att det är deras fel att vi har enorma problem i landet. Vad värre är de har inte en aning om varför och förstår inte hur det ska lösas. De bara tuggar på med sina floskler om allas lika värde och att ett parti inte är värdigt att samarbeta med. Att det partiet har en ledare som kan liknas med Gustaf Eriksson Wasa blundar de för.

  11. Det verkar finnas många blinda i Sverige. Bästa ögonkirurgen heter Jimmy Åkesson. Han kan öppna ögonen på alla som behöver.

  12. Kenneth Ågren, skämtar du? Det är ju inte lätt och få stopp på någonting när ni står vi sidan om och tittar på utan att agera. Bjud på mer pizza och saft och bullar så blir det nog bra.

Kommentera