Makaveli Lindén hade inte en allvarlig psykisk störning

BROTTSLIGHET. Makaveli Lindén led inte av en allvarlig psykisk störning vid tidpunkten för mordet i området Majorstuen i Oslo under förra året. Det framgår efter att svensken genomgått rättspsykiatrisk undersökning, skriver norska Dagbladet

Det innebär att han kan dömas till fängelse om domen blir fällande. Rättegången väntas hållas under våren, skriver Dagbladet. Lindén flydde via Sverige och vidare till Frankrike efter Oslomordet och greps 24 oktober förra året i Dijon.

Makaveli Lindén, tidigare Christian, är svensk medborgare med svensk far och en mor från Angola. Dömd flera gånger. Avtjänande ett 18 månader straff tidigare för ett väpnat rån läs. Muckade i augusti i år 2018, med normala straff och utan “straffrabatt” så hade minst en människa sluppit bli mördad i Norge.

Norsk efterlysning i jämförelse med AB ovan

Om Makaveli Lindén på bloggen…

-Pettersson har dock svårt att hålla med om att Lindén inte är psykiskt störd, jag som amatör tror att alla mördare är sjuka men att de inte ska slippa straff för det…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Makaveli Lindén hade inte en allvarlig psykisk störning


 1. vänsterblockets bedömning, där då samtliga
  har typ samma agenda som den frikände
  …ganska så snett, då brottslingar tilldelat
  sig rätten att dömma sina egna…som om
  bara sossar skulle få dömma sossar

 2. Läkemedel minskar återfall i våldsbrott. Resultaten är helt fantastiska !!

  Jag är FÖR tvångsmedicinering av återfallsbrottslingar på livstid. Som våldsbrott definierades bland annat mord, rån, sexuella övergrepp och olaga hot.

  Det är svenska forskare vid Karolinska institutet, tillsammans med kollegor vid Oxford University som har studerat 22 275 fångar i sverige i en longitudinell registerstudie under 8 års tid.

  Skillnaderna studerades genom att jämföra varje individ och dennes perioder med eller utan medicin, för att inte få de problem det innebär att jämföra individer med olika problem och olika behandlingar med varandra.

  Resultatet visade på tydliga skillnader:
  Under perioderna som de personer som fick antipsykotisk läkemedelsbehandling tog dessa läkemedel, var antalet återfall i våldsbrott 42 procent lägre än under perioderna utan behandling.

  Hos de personer som fått centralstimulantia, var återfallen i brott 38 procent lägre under de perioder de medicinerade jämfört med perioder utan medicin.

  Allra störst var skillnaden när det gällde läkemedel för drogberoende, här var återfall i våldsbrott 52 procent lägre under perioder med medicinering.

  Det finns INGET annat behandlingsprogram eller behandlingsmetod som har så positiva resultat som medicinering.

  Men……staten – kriminalvården ställer sig tveksamma till att ”dela ut knark” som de kallar denna medicineringen som experter inom området dvs psykiatriker förskrivet till dessa kriminella. Det är INTE knark utan medicin som kan få stora livsförändrande effekter för både den kriminella och svenska folket.

  Ibland blir jag såååå jäkla trött på sverige…..

  https://nyheter.ki.se/psykiatrisk-behandling-mot-upprepad-valdsbrottslighet-hos-tidigare-domda

Kommentera