Den svenska grundlagen och FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna gäller inte i svenska domstolar

ÅSIKTSBROTT. Swebbtv närvarade vid rättegången där Åsa Westerberg åtalades för Hets mot Folkgrupp.Åsa påstås ha skrivit ett antal kritiska inlägg om Islam på en social mediaplattform som heter Mewee. Hon anklagades även för att ha förtalat den statligt finansierade Näthatsgranskaren Tomas Åberg.

På grund av misstankarna blev Åsa utsatt för ett brutalt gripande av polisen som bröt sig in i hennes hem och misshandlade henne vid gripandet. Sedan fördes hon till häktet för förhör och isolering i flera dagar där hon pressades att genomgå att en dna-topsning med hot om ytterligare isolering.

Vid rättegången presenterades det inte några som helst tekniska bevis såsom IP adresser eller dylikt för att det var Åsa som låg bakom profilen.

Åsa nekade till att hon låg bakom profilen. Hon menade dock oavsett vem skrivit kommentarerna att människor har rätt att yttra sig och att kommentera hemska övergrepp på människor, djur eller olika ideologier i ett land som har yttrandefrihet.

Rättegången hölls på Södertörns Tingsrätt den 12 december 2019. Dom kommer att avkunnas den 23 december.

Swebbtv

-Pettersson säger att det börjar bli otäckt, att kritisera eller för den delen hata en ideologi som islam leder idag till åtal för hets mot folkgrupp trots vår grundlagsskyddade rättighet:

1 § Var och en är gentemot det allmänna tillförsäkrad rätt enligt denna grundlag att i ljudradio, tv och vissa liknande överföringar, offentliga uppspelningar ur en databas samt filmer, videogram, ljudupptagningar och andra tekniska upptagningar offentligen uttrycka tankar, åsikter och känslor och i övrigt lämna uppgifter i vilket ämne som helst.

Yttrandefriheten enligt denna grundlag har till ändamål att säkra ett fritt meningsutbyte, en fri och allsidig upplysning och ett fritt konstnärligt skapande. I den får inga andra begränsningar göras än de som följer av denna grundlag. Lag (2018:1802).

FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19:

”Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.” 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Den svenska grundlagen och FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna gäller inte i svenska domstolar

  1. Det har pågått i flera år att på arbetsplatserna har chefen med direktiv ”uppifrån” sagt att här har vi en värdegrund som ni får rätta er efter annars får ni sparken! Yttrandefrihet? Arma land. Flathetens stamort på jorden.

  2. jojo men vänta bara till ”de” börjar stifta egna lagar via sitt Nyans om ( eller snarare när) ”de” sitter bland övriga 349
    då kan vi börja leka cykelställ åt väster 😣

  3. Det blir så när politikerna väljer ut domare, nämndemän med en politisk agenda.
    Rättssäkerheten är verkligen hotad och media jobbar i maskopi med makten.
    Så var demokrati verkligen inte tänkt att fungera.
    Det säger mycket om hur sjukt Sverige blivit

    • Och vår regim har mage att ha synpunkter på Polen som inte vill ha kvar de domare som tillsattes av kommunistregimen

  4. Sveriges nuvarande sk. ledare bär det yttersta ansvaret och hans apatiska agerande alt. godkännande visar att denna terror kan ske med svenskarna.
    Allt för att Socialdemokraterna ska få några röster ifrån de som tycker att detta är ok.

    Om Sverige hade styrts så Sverige fientligt med övriga, som den sk. ledaren som vi har idag, (och vill Sverige och svenskarna så illa), så hade Sverige existens upphört för många hundra år sedan.

    Jimmie Åkesson, Sveriges snart första riktiga statsminister på många år, som värnar direkt om Sverige och svenskarna.

    Jimmie…..snälla, straffa landsförrädarna för vad de gjort /gör mot Sverige och svenskarna.

    Ps. Åsa Westerberg, du kommer framöver glädjas att förrädarna straffas, och du kommer hyllas. 🤗

    Jimmie….vi syns hos Håkan 👍

    • I normala fall inte….men i det Socialdemokratiska islamska Sverige, så välkomnas detta sjuka beteende av svenska sjuka hycklande, lömska, knähundar och av Sveriges sk. ledares godkännande.

  5. Cervantes. Aschberg är Don Quixote. Djurplågaren Åberg blir Sancho Panza.Väderkvarnarna de svenska pensionärerna. Den sköna Dulicinea är Frida Boisen. Rosinante TV kanalen eller AB.
    Don Quixote drar ut i strid mot väderkvarnarna. Rosinante skumpar troget på trots ålder och allehanda skavanker. Sancho Panza ridandes bredvid på sin åsna som han febrilt piskar på.
    Dulcinea står på sin balkong som ett kuttersmycke och hyllar sin hjälte. Don Quixote sjunger sköna visor under hennes balkong och hon dyrkar allt han framför.

  6. All personal i det Svenska rättsväsendet borde och ska bytas ut och nollas, sen omstartas med en politisk neutral personal.

    Som det är nu blir man ju bara gråtfärdig, och du Åsa stå på dig vi är många som har ett stort medlidande med dig och stöttar dig i vårt och torrt.

  7. Det är helt obegripligt varför vi inte ska kunna ha åsikter om Islam och om vi har så kan vi bli dömda för hets mot folkgrupp. Islam kan väl aldrig katalogiseras som en enhetlig grupp människor. Muslimer i Bangladesh är absolut inte detsamma som en grupp från Saudi.
    Vi har inget rättssamhälle längre i ”Sverige”, ursäkta Absurdistan.
    Tyckte mig läsa att även förtal av Islam hade använts som skäl till straff. Om jag säger att kvinnor har samma rätt som män inom Islam, då är det väl förtal eftersom det inte stämmer, eller hur? Det innebär att jag kan bli dömd för en önskan.

  8. Åsa har även blivit utsatt för Ascberg.Han kom farande med sitt entourage till hennes arbetsplats inför hennes kunder i syfte att ha ställa henne till svars.Nu är inte Åsa en sådan person som skulle bli det minsta rädd för denna buffel till karl.Han fick svar på tal.

  9. Jag får hata Putin och Ryssland, Jag får hata Hitler och nazismen (men inte Tyskland), jag får hata Jesus och kyrkan, jag får hata Viktor Orbán och Ungern.
    Men jag får inte hata islam och dess grundare och jag får inte hata islamska länder där flickor och kvinnor förtrycks och jag får inte hata de invandrare som mördar, rånar, misshandlar och våldtar, men vita svenskar som gör det får jag hata.
    Bor man i ett land eller ett djävla stort skämt?

  10. Om jag varit en simpel djurplågare, så skulle jag inte ha mage
    att uttala mig om vad andra människor tycker om sakers tillstånd
    jag skulle helt enkelt hållit käften, men i ynkedomens Sverige
    verkar många av dessa ha tolkningsrätt över hur folk inte ska
    uttalar sig, och med handplockade jurister av rätt partifärg så
    verkar lagar o regler att kunna sättas ur spel!

  11. Stackars Åsa som blev utsatt för dessa kommunistiska avskrädes-as till sk ”poliser” som behandlade henne så illa i hennes hem, hoppas de en gång döms till mycket stränga straff för detta!

    En rättsskaffens man.

    Ps
    Åsa, du är ett typexempel på skönhet som kommer inifrån!
    Ds

Kommentera