Terrorgripna misstänks ha övat inför ett julattentat

TERRORISM. Två av de 22 personer som i förra veckan greps i Danmark misstänkta för förberedelse till terroristbrott kan även ha legat bakom en bussbrand på Amager i Köpenhamn i våras.

Branden ska enligt polisen ha varit en övning inför ett planerat attentat som skulle rikta sig mot danska julmarknader, skriver Ekstrabladet.

I en husrannsakan hos de nu gripna männen hittades olika brännbara vätskor som enligt åklagaren skulle användas för att framställa en eller fler bomber.

Sammanlagt har sex personer häktats efter den stora terrorrazzian förra veckan. Samtliga misstänks för förberedelse till terrorbrott med enligt Köpenhamnspolisen ett ”militant, islamistiskt motiv”. 

-Pettersson undrar om inte Köpenhamnspolisen är rädda för att bli stämda av “Näthatsgranskaren” för hets mot folkgrupp.

TIDIGARE 2019-12-11. 20 misstänkta terrorister har gripits i Danmark

TERRORISM. 20 personer har gripits och anhållits efter dagens polisinsats i Danmark, säger Köpenhamnspolisen. Polisen uppger att de gripna är misstänkta för förberedelser till terrorbrott. Personerna har haft material för att framställa sprängmedel och har gjort försök att skaffa sig skjutvapen. 

Insatsen gjordes efter att polisen fattat misstankar om ett planerat terrordåd med militanta, islamistiska motiv.

Enligt tidningen Jyllands-Posten har polisen slagit till på olika delar av Själland, där Köpenhamn ligger, samt på Fyn där exempelvis staden Odense ligger. Vittnen berättar att poliser som deltog bar förstärkningsvapen och skyddsvästar.

Ett antal studentbostäder i Ålborg på Jylland har genomsökts, där fördes minst två gripna bort av polisen. Det finns även en polisavspärrning kring en bostadsfastighet i östra Ålborg.

-Pettersson undrar när ett storskaligt terrorangrepp sker i Sverige och om regeringen då tänker trycka på snooze och somna om som vanligt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Terrorgripna misstänks ha övat inför ett julattentat

 1. Vi har sekten i Vårt Fosterland!
  Våra LANDSFÖRRÄDARE, socialdemokraterna har bjudit in dem!
  De utnyttjar den välfärd vi arbetat för!
  De tillåts ha sina stridsledningscentraler i Vårt Fosterland!
  De accepterar inte vårt samhälle!
  Deras ”lagbok” säger att vi är deras fiender!
  De ska döda sina fiender enligt deras ”lagbok”!
  De sänder hit invasionstrupper!
  Invasionstrupperna kallas; ”ensamkommande barn”!
  Hur många vapen har de i stridsledningscentralerna?
  Andra länder de har invaderat har gått under!

  Titanic är på väg att sjunka!
  Vill du följa med ner i djupet?
  Är du beredd att rädda Titanic?
  Gör du något själv?
  Är det kanske dags att samlas i ”källargrupper”?
  Medborgargarden är förbjudet!
  Klubbar är tillåtna!

 2. Förbjud islam igår…..i alla fall i det offentliga Sverige, det är ju helt sinnessjukt att denna krigsideologi får härja hej vilt bland det fredskadade Svenska folket.

Kommentera