Kingsley Sarfo på ”Kalla fakta” i kväll


BROTTSLIGHET. Sommaren 2018 dömdes Kingsley Sarfo, 24, från Ghana till fängelse och utvisning för våldtäkt mot barn som vi skrivit en hel del om. Nu har TV4:s ”Kalla fakta” träffat honom i fängelset. TV4 klockan 20 eller TV4 Play när du vill i 30 dagar. 

Den förre allsvenske fotbollsstjärnan nekar fortfarande till brott och har nyligen begärt resning. ”Kalla fakta” har tittat närmare på det uppmärksammade fallet och ställt sig frågan varför ingen inom fotbollen agerade – trots att det fanns varningssignaler.

-Pettersson tycker det är många som spelar oskyldiga när de döms och herr Sarfo är det inte. Det var inte bara flickan han dömdes för.

Åk hem Kingsley!

TIDIGARE 2018-08-28. Hovrätten fastställer MFF-spelaren Sarfos dom – döms för våldtäkt mot barn

BROTTSLIGHET. Kingsley Sarfo dömdes i juni till två år och åtta månaders fängelse för två fall av våldtäkt mot barn, men överklagade. I dag kom hovrätten med sin dom, och de går på samma linje som tingsrätten.

-Pettersson undrar varför utvisningen bar är på tio år. Det borde vara obligatorisk utvisning på livstid.

TIDIGARE 2018-06-08. MFF-spelaren Kingsley Sarfo får fängelse och utvisning för våldtäkt mot barn

BROTTSLIGHET. Malmö FF-spelaren Kingsley Sarfo döms till fängelse i två år och åtta månader för två fall av våldtäkt mot barn. Han ska även utvisas ur landet.

Sarfo var åtalad för våldtäkt mot barn vid två tillfällen, i september 2016 och i juni 2017. Åklagaren Rikard Darell yrkade på tre års fängelse, men tingsrätten stannade på fängelse i två år och åtta månader.

Åklagarens huvudsakliga bevisning har varit konversationer på sociala medier mellan spelaren och den då 14-åriga flickan. Spelaren har hävdat att han inte skrivit meddelandena, men det är inte motbevisat anser domstolen. Flickan har även tydligt uppgett för mannen att hon bara var 14 år, skriver tingsrätten i ett pressmeddelande.

TIDIGARE 2018-05-25. MFF-spelaren Kingsley Sarfo hotas med fängelse i tre år och utvisning

BROTTSLIGHET. Den allsvenska fotbollsspelaren som misstänks för två fall av våldtäkt mot barn bör dömas till tre års fängelse och utvisning, yrkade åklagaren under den sista dagen av rättegången idag. 

– Jag menar att han har haft samlag med målsägande, och jag påstår att det är som att bedöma som våldtäkt mot barn, säger åklagare Rikard Darell.

Mannen har tidigare erkänt sexuellt umgänge med målsäganden, men har hävdat att han inte visste att hon var under 15 år. Datum för dom meddelas senare under eftermiddagen, men herr Sarfo får stanna kvar i häktet så vi kan utgå från att han blir dömd.

-Pettersson säger att vi har lite tur, Sarfo har inte lyckats få svenskt medborgarskap…

U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson ville ha med Fargo till förra sommarens (2017) EM-slutspel i Polen och Svenska fotbollsförbundet var i kontakt med Migrationsverket angående Kingsley Sarfos ansökan om svenskt medborgarskap för att försöka påskynda ärendet.

TIDIGARE 2018-04-27. MFF-spelaren Kingsley Sarfo åtalas idag för våldtäkt av barn

BROTTSLIGHET. En spelare i Malmö FF åtalas för två fall av våldtäkt mot barn. Brotten begicks under september 2016 och juni 2017.

Våld eller hot om våld har inte förekommit, enligt åtalet. Mannen har erkänt sexuellt umgänge med flickan, som är under 15 år. Mannen hävdar dock att han inte kände till hennes ålder. Klubben har stängt av spelaren.

TIDIGARE 2018-03.17. MFF-spelaren Kingsley Sarfo åtalas inom kort för våldtäkt av barn

BROTTSLIGHET. Kammaråklagare Rikard Darell bekräftar nu att han ska åtala den häktade MFF-spelaren som misstänkt för våldtäkt mot barn. Våldtäkten ska ha ägt rum i Malmö i början av september 2016.

MFF-spelaren är häktad och åklagaren kommer att begära förlängning på måndag men då enbart för den våldtäkt som ska ha skett i Malmö i september 2016. MFF-spelaren är också misstänkt för att ha sexuellt utnyttjat samma flicka i Folkets park i Malmö i juni förra året.

MFF-spelaren är avstängd från MFF och får numera ingen lön från MFF efter att han häktats den 2 februari i år. Utredningen mot honom har pågått sedan september förra året.

TIDIGARE 2018-01-31. MFF-spelaren Kingsley Sarfo misstänkt för fem nya våldtäkter av barn

BROTTSLIGHET. Den allsvenske spelare som sedan tidigare misstänks för sexuellt utnyttjande av minderårig har åter anhållits. Afrikanen misstänks för fem fall av våldtäkt mot barn. I höstas anhölls han misstänkt för två fall av våldtäkt mot barn och ett våldtäktsförsök men släpptes,fortfarande misstänkt. 

Pressmeddelande från åklagaren

TIDIGARE 20117-10-01. Fotbollstjärnan släppt men fortfarande misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn

INVANDRARVÅLD. Igår avslöjades att Kingsley Sarfo hade kört bil utan giltigt körkort. Vi skrev då att det var herr Sarfos minsta bekymmer och hoppades att MFF hade öppet köp på de 13 miljoner de betalade för honom. 

Nu har Kingsley Sarfo medgett att han haft sex med en minderårig men han förnekar brott, och påstår sig ha trott att hon var över 15 år. Flickan och Sarfo är bekanta sedan tidigare.

Under söndagen försattes han på fri fot av tingsrätten. Han är fortsatt misstänkt för brott, men i stället för sexuellt utnyttjande av barn.

TIDIGARE 2017-09-30. Kingsley Sarfo, allsvensk fotbollsspelare har kört bil utan körkort och begärs häktad misstänkt för våldtäkt av barn

INVANDRARBROTT. Kingsley Sarfo, har varit med på bloggen förr, se nedan. Nu är han i blåsväder. MFF-stjärnan har kört bil i Sverige trots att han inte har något giltigt körkort – ett brott som kan ge upp till sex månaders fängelse.

Kingsley Sarfo gjorde succé i Uppsala-laget Sirius under våren. I somras öppnade de svenska mästarna Malmö FF upp plånboken och köpte den 22-årige talangen för 13 miljoner kronor – en affär som Sarfo firade med att köpa en egen bil i Skåne och som han senare har kört runt i.

Kingsley Sarfo riskerar fängelse. Att köra bil utan körkort är ett brott som kan ge upp till sex månaders fängelse i Sverige. Enligt TV4 ska Kingsley Sarfo ha kört bil även i Uppsala, då i en hyrbil.

MFF:s tränare Magnus Pehrsson: – Det är ett stort misstag som han själv säger att han kommer att lära sig av, för det är ju inte acceptabelt så klart.

När kan han vara tillbaka? – Jag har inget svar på det. Han är inte här på grund av personliga skäl.

Enligt Sydsvenskan så påstår Kingsley Sarfo att han har ett internationellt körkort, som han trodde var giltigt i Sverige. – Vi har givetvis tagit det här internt. Kingsley refererar till ett internationellt körkort som han trodde gällde i Sverige. Han har gjort avbön och lovat att det inte ska hända igen, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till tidningen. Att från klubbens sida straffa Sarfo var aldrig aktuellt.

– Vi har agerat på informationen att han trodde att det gällde och var ett misstag. Hade det varit medvetet, hade vi agerat annorlunda. Nu har han fått en ordentlig uppsträckning och lovat att det inte ska hända igen och då har vi ansett det utagerat från klubbens sida.

-Här blir Pettersson rejält misstänksam ”Att från klubbens sida straffa Sarfo var aldrig aktuellt” eftersom det påstås vara ett misstag. Mannen från Ghana trodde att det internationella körkortet gällde.

Jag tittade in på MFF:s hemsida och såg laguppställningen inför söndagens hemmamatch (1/10 15:00) mot Halmstad, där står ”Kingsley Sarfo saknas av personliga skäl”. Detta trots att sportchefen säger att det aldrig var aktuellt att straffa Sarfo.

Har vi svaret här: En 22-årig allsvensk fotbollsspelare i en sydsvensk klubb begärs häktad misstänkt för våldtäkt av barn vid två tillfällen och ett försök till våldtäkt. Utredningen ska ha pågått sedan slutet av juli. Det är oklart hur mannen ställer sig till misstankarna. Klubbens vd vill inte uttala sig. Häktningsförhandlingarna hålls i morgon.

13 miljoner, hoppas MFF har öppet köp. I morgon vet vi om Sarfos olovliga körning är hans minsta bekymmer…

Målnummer vid Malmö tingsrätt: B 6623-17. Häktningsförhandlingar klockan 11:oo i morgon av en 22-årig man.

TIDIGARE 2017-05-28. Kingsley Sarfo från Ghana

MEDBORGARSKAP. Kingsley Sarfo, 22, är en fotbollssspelare från Ghana. Sarfo kom till Sverige 2014 för att spela fotboll, vilket han verkar vara väldigt duktig på. 

Nu vill U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson ha med Fargo till sommarens EM-slutspel i Polen Svenska fotbollförbundet har varit i kontakt med Migrationsverket angående Kingsley Sarfos ansökan om svenskt medborgarskap.

– Det stämmer. Vi har varit i kontakt med Migrationsverket och försökt att skynda på ärendet om ett svenskt medborgarskap för Kingsley Sarfo.  Vår juridikavdelning har också varit inblandad. 

-Pettersson hoppas att Kingsley Sarfo inte får några förmåner för att han kan spela fotboll. Är grabben sugen på att spela i landslaget så är han uttagen till Ghanas A-landslag och det borde duga åt honom.

Det är ynkligt av Svenska Fotbollslandslaget att försöka kringgå reglerna för att ha större chans på ett mästerskap. Det kan proffsklubbarna ägna sig åt…

Låt Kingsley spela fotboll här, så kan han återvända hem när karriären är över…

 


10 responses to “Kingsley Sarfo på ”Kalla fakta” i kväll

 • Klas.

  Alla skyller på fotbollsklubben och ”omgivningen”.
  Vad hade hänt om någon i fotbollsklubben yttrat något om negern. ”Rasistkortet” direkt, följt av polisanmälan som slutat med domstol och dagsböter för ”rasisten”.
  Nej det är helt och hållet medias och politikernas fel, som skrämt upp och hotat folket så kapitalt.
  Mamman gjorde allt vad hon kunde. Även tolvåringens mamma gjorde vad hon kunde.
  För två år sedan var det otänkbart för SVT att visa negern samtidigt som han klandrades för våldtäkter, folk kunde ju bli rasister.

  Gilla

 • Per Molin

  2 år och 10 månader i dårhuset Sverige, jämför med 38 år i Spanien för en våldtäkt av ett barn…

  Gilla

  • Kenth Andersson

   2 år och 10 månader på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell som patetiskt kallas för fängelse blir inte ens 2 år och 10 månader när häktestiden är borträknad och frigivning efter 2/3 av tiden på hotellet för som det heter i Sverige, gott uppförande !!!!!!!
   Så skönt att efter 35 år som fångvaktare på Kumlafängelset nu slippa se och höra dagens totalt respektlösa kriminella parasiter i den mångkulturella lekstugan innaför murarna.

   Gilla

 • compulsoryunion

  Rättspsykiatrisk undersökning borde träffa myndighetspersoner liksom anställda för att begå trolöshet mot svenska intressen

  Gilla

 • MrR

  Kräket skall förpassas ut ur landet på livstid med inreseförbud även för för hens släkt !

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Blir ett snyftreportage, kan ju inte vara raketforskarens fel naturligtvis är han lurad av brottsoffret och dessutom är han ju lindrigt sagt ej vit vilket naturligtvis gör honom till ett offer !

  Gilla

 • SVENSK

  Varför ska han få figurera i TV betald av SVENSKARNA!?

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: