BRÅ vinklar forskningen efter politiska påtryckningar

KORRUPTION. Brottsförebyggande rådet, Brå, bedriver partisk forskning, förhåller sig okritiskt till uppdragsgivare, präglas av en tystnadskultur och kommer fram till slutsatser som ändras efter krav från överordnade. Det menar en grupp Linköpingsforskare i en ny studie där man intervjuat flera anställda och tidigare anställda på myndigheten, rapporterar SvD, tyvärr bakom betalvägg. 

Forskningsrapporter från Brå ska ha ändrats vid ett flertal tillfällen efter krav från chefer eller från justitiedepartementet. Enligt studien ska en sammanställning av svensk polisforskning också ha saknat flera rapporter som inte gillades av polisledningen.

Polisens arbete mot grov organiserad brottslighet ska inte ha varit så lyckat som man velat att det ska framstå.

-Pettersson undrar varför detta inte är förstanyhet överallt. Vi har en statlig myndighet som ägnar sig åt propaganda i stället för forskning efter politiska påtryckningar.

Varför rullar, bildligt talat inga huvuden. BRÅ ligger under justitiedepartementet och där har Morgan Johansson (S) chef men där arbetar också inrikesminister Mikael Damberg (S). Björn Borschos är tillförordnad generaldirektör.

Läs studien här

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “BRÅ vinklar forskningen efter politiska påtryckningar

 1. Ja det var ju ingen överraskning. Allt styrs ju av pkmaffian. Dock är det bra att det blir offentligt

 2. Detta är väl ingen större överraskning. Att Brå har fungerat så under många års tid. Ingen nyhet för de som följer med i det politiska myndighetsspelet.

  Det skrämmande är att det får fortgå, utan att det uppmärksammas och kan förmedlas ut till den stora allmänheten. Medvetna och grova tjänstefel begås återkommande, på bekostnad av skattebetalarnas pengar och förtroende.

  Rapporter som sedan avges är vinklade och undanhåller viktig fakta .Så att helheten inte alls, ger den sanna och riktiga bild , den är menad att förmedla. För att senare bedömningar och kommande politiska åtgärder ska kunna tas på riktig och korrekt grund.

  “Fasadmänniskor” som låter sig styras med en “värdegrundsdemokrati” i botten. Är en stor fara för det politiska systemet och demokratin i Sverige.

  Tystnadskultur och konflikträdsla råder på allt för många av våra myndigheter. Kryddat med en hel del nepotism och “ryggkliande”.

 3. Skulle BRÅ plötsligt tvingas vara sanningsenliga så skulle PK-cancerns alla Mediakanaler kalla det “Politisering”….
  Dessa sjukligt korrupta politrucker är som exakt tagna från DDR i mitten på 1980-talet!
  Men där tilläts ändå inte importkriminella rasistapor löpa amok med oskyldiga brottsoffer i samma omfattning som i Sverige!
  Nog mer som samarbetsmän när Ryssarna begick sina massvåldtäkter mm hemska saker åren efter kriget?

 4. Vad ska vi med B R Å till, all sådan fakta ska inte ligga under
  statlig kontroll där Parti boks försedda ministrar kan påverka
  och snygga till statistik.

  Men verkligheten , den som människor ser dagligen kan
  ingen parti boks försedd minister ljuga om, och det är
  en alltigenom sorglig utveckling av våldet i samhället vi ser?

 5. Flera år gamla nyheter blir som nya när slaskpressen efter flera års grava avslöjanden alldeles för sent tvingas publicera dem, för att inte verka för efterblivna.

 6. “Valmyndigheten vinklar resultat efter politiska påtryckningar”

  Är någon förvånad?
  Sverige, Sverige, arma land..:)

 7. Det som är skamligt, ja stor skandal! Det är ju att lille Morgan o Damberg ljuger mer än lovligt om sakernas tillstånd! Vi har ett Sverige i det jag skulle kalla i undantagstillstånd! Då kallar man in ALLA MILITÄRENS resurser och eliminerar läget från hot till noll! Sveriges försvar har resurser för detta! Men vår regering säger nej till detta!

 8. “BRÅ vinklar forskningen efter politiska påtryckningar”… Jaså, det låter ju som att det skulle finnas någon sanningsnit hos BRÅ, i grund och botten, fastän den korrumperas av “politiska påtryckningar”. Jag som trodde att den var komfortabelt inifrånkommande.

 9. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Maktfullkomliga såssar hatar sanningen. De rider på en våg av propaganda som snart planar ut. Ett samhälle där lögnen har funnit fotfäste är endast ett samhälle i upplösning.

 10. Varenda myndighet rattas i flera led av lismare och partigängare. För de riktigt framgångsrika spelar det ingen roll vilken konstellation som styr. De bara svänger på klacken och kallar sig opolitiska.
  De gör allt för pengar och förmåner. För överbetalda är de, om man tittar på vilket resultat de presterar.

 11. Snart värre här än i totalitära diktaturstater när det gäller censur och lögner.
  Samma med kärringen från SKL som påstår att den kommunala krisen beror på en åldrande befolkning som troligen är beordrat från regeringen att inte nämna den verkliga orsaken nämligen massinvandringen.

Kommentera