Håll ordning på svansen

Socialdemokraterna befinner sig i en jobbig situation. Opinionssiffrorna dalar, Stefan Löfvens förtroendesiffror rasar och rädslan för politiska konstellationer som för alltid kan rösta bort S från makten är påtaglig.

I en desperat situation använder man ofta desperata metoder för att svärta ned motståndarna. Lokala socialdemokrater ger sin in i kampen och hävdar att Sverigedemokraterna som parti har ett ansvar för det som skrivs i sociala medier.

Det har onekligen funnits rötägg bland SD:s representanter och de finns förmodligen fortfarande någonstans därute. Rötägg finns i alla partier och har förmodligen alltid funnits i alla partier. Finns det rötägg i partierna, kan man med säkerhet konstatera att de också finns bland väljarna, eller ”stödtrupperna” som en lokal socialdemokrat uttrycker det.

Kan man verkligen som partiledning tvingas ta ansvar för vad människor skriver i kommentarsfälten till olika sociala medier? Kan man som ägare och styrelseledamot för ett fotbollslag utkrävas ansvar för det som föreningens supportrar skriver på nätet eller gör på stan sent en lördagskväll? Kan man som VD för ett företag också ha ett ansvar för vad varje enskild anställd gör på sin fritid och skriver i diverse kommentarsfält?

Svaret är enkelt och svaret är nej.

I min lilla trångsynta värld är varje individ ansvarig för det han eller hon gör. Orden som skrivs i ett kommentarsfält är den enskilde individens och han eller hon som skriver ned dem är också den som bär det yttersta ansvaret.

Visst skrivs det mycket skit i sociala mediers kommentarsfält, detta ska ingen förneka. Visst skriver SD-väljare osmakligheter, precis som vänsterpartister och centerpartister gör det. Ingen ska försvara detta, men att utkräva ansvar av en partiledning, en föreningsstyrelse eller en VD för det som någon enskild individ författar är att sjunka lågt.

”Hade jag sådana supportrar hade jag gjort allt för att försöka stävja den typen av aktivitet”

Säger en av de två lokala socialdemokraterna till lokaltidningen.

Fast är man socialdemokrat ska man kanske hålla en låg profil i frågan. Vem minns inte hur SSU:are i Malmö skanderade antisemitiska ramsor under årets 1:a maj. Vem har inte sett SSU:s fana vaja i samma demonstrationståg som AFA:s. Vem kommer inte ihåg alla artiklar om socialdemokratiska toppolitiker som anmälts för sexuella trakasserier. Ingen har väl glömt socialdemokraten Marcus Arnesson (Sveriges största näthatare) som bl.a. ville stycka och våldta kvinnor, varav flera mediala kändisar.

Om vi nu, som de lokala socialdemokraterna, beskyller ett parti för det som okända människor skriver på sociala medier och kallar dem för stödtrupper. Vems stödtrupper är då de kriminella individer som senast uppträdde i Trollhättan? Kanske man får ett svar i dessa staplar från 2018 års val.

 

11 thoughts on “Håll ordning på svansen

  1. På valdagen 2022 är dåliga siffror för S glömt då röstar en svensk trygg väljarkår återigen på den landsförädiska och mångkulturälskande 7 klövern, är helt säker på det !

  2. Nomeklaturans desperation är gränslös idag när marken skälver under deras fötter.
    Alla verkar vara en klan av inavel ingifta med varandra.
    Var skulle alla dessa svagbegåvade stolpskott få ett jobb överhuvudtaget den lön de lyfter idag kan de bara drömma om när makten från klanen har rasat.

  3. En undersökning från Expo känns väl inte helt neutral som utgångspunkt, för en konstruktiv debatt och analys i detta viktiga ämne.

    Ett beställningsjobb av den vanliga sorten från Expo. Robert Aschberg sitter t.ex. med i den styrelsen. Som vice styrelseordförande.

    Vet inte vad dessa lokala socialdemokrater säger om deras egna partimedlemmar. Som idag, så uppenbart och offentligt, kränker journalisten Joakim Lamotte. För hans arbete ute på fältet, i verklighetens problemområden.

    https://nyheteridag.se/skandaluttalandet-fran-los-politiske-sekreterare-mer-sympati-for-kronogardsganget-som-misshandlade-lamotte-an-for-lamotte/

    Så socialdemokratens kommentar i lokaltidningen, borde väl även passa rätt bra in, mot sina egna partiföreträdares förehavanden.

    ”– Hade jag sådana supportrar hade jag gjort allt för att försöka stävja den typen av aktivitet”, säger Marcus Pehrsson.

    Sedan ska all typer av våldshot och kränkningar fördömas med bestämdhet. Fast det är ju i grund och botten egenansvaret, som ska råda där. För att språkbruk och kommenterandet ligger på en acceptabel nivå.

    Fast bryter man mot sunt förnuft i frågan, så gäller väl rättsliga och uteslutningsalternativ som åtgärder. För att ”stämma i bäcken”.

    Som Stefan K så riktigt nämner, så finns det rötägg i alla politiska partier.

    Fast det är nog betydligt vanligare att man mest tar upp och nämner det. När det gäller att ”koppla frågan” till SD som parti. Tror ingen kan förneka det, om man är riktig ärlig. Inte ens en socialdemokrat.

  4. Stenbock som bojkottar f.d. Sveriges TV o.Radio sedan c:a 40 år,ryckte till när jag såg rubriken med ordet ”svansen”…Kanske för att jag just sett nyheter från Tyskland. Ordet ”svansen” har en helt annan betydelse söder om Östersjön.
    Bortsett från detta var annars kvällens nyhet,en 400 miljoner dyr rymdsond sänts upp i Orbit,att söka finna ”utomjordingar”!!! 😉
    Nästan i samma klass som ”klimatuppvärmningen” o. Greta…..

  5. Det finns rötägg i alla partier men i socialdemokraterna är det ruttet från toppen ända ner på gräsrotsnivå.

  6. Det råder väl ingen tvekan om att såssarnas kärnväljare finns att hämta bland ligisterna som härjar i Trollhättan. Stefan kommer aldrig att lyfta ett finger mot sin valboskap. Han har ju dessutom skrivit kontrakt med både ”Muslimska Brödraskapet” och ”Sveriges Muslimska Råd”. Alltså, samtliga skattebetalare i detta land, oavsett partisympatier, måste vara med och bekosta såssarnas valkampanj. Såssarna bjuder på valfläsk, men du betalar. Hemma gjorde (s) ett katastrofval, men i de tre valdistrikten, där muhammed och andra bidragstagare slagit rot, röstade man lydigt rött.
    Valfusk, ljugeri och bedrägligt betéende är rena vardagsmaten för (s).

  7. Hahaha. Nu börjar det bränna under fötterna.
    Sossarna blir alltmer desperata och drar sig inte för att ljuga ihop allehanda historier. Vi kommer att få se mycket fula påhopp och anklagelser framöver. När argumenten saknas så tar vänstervridna ALLTID till fula metoder då de har svårt att se sin hatade motståndare som vinnare. Sorry – get used to it. Sossarnas hundraåriga maktvälde är äntligen över. HURRA FÖR SD 😄😄😄😄

Kommentera