Det är tryggt i Gislaved

BROTTSLIGHET. Efter helgen blodiga mord på en skötsam svensk i Gislaved vill Pettersson meddela Gislavedsborna att de är trygga och inte har något att vara oroliga för. 

Polisen i Gislaved har i flera år gått ut och lovat medborgarna i Gislaved att de kommer få en ökad trygghet i år.

Gislaved – medborgarlöften: Polisen och Gislaveds kommun lovar att gemensamt arbeta för att invånarna i kommunen ska uppleva en ökad trygghet. Det är vårt löfte till dig som bor och vistas i Gislaved.

Medborgarlöfte 2019

  • Polisen och Gislaveds kommun lovar att arbeta mot narkotikabrottslighet med särskilt fokus på ungdomar i åldern 15-20 år.
  • Vi lovar också att arbeta för en ökad trygghet samt för en förbättrad trafikmiljö i Gislaveds kommun.

Det ska vi åstadkomma genom bland annat följande aktiviteter:

  • Öka synligheten och närvaron i centrala Gislaved. Områdena vid Köpmansgatan, Torgparken, Torggatan och Citytorget ska prioriteras. Dialoger med butiksinnehavare i området ska förbättras.
  • Genomföra minst två insatser i Gislaveds kommun i syfte att minska droganvändningen bland unga. Insatserna ska genomföras i samverkan med Gislaveds kommun.
  • Genomföra trygghetsvandringar i centrala Gislaved och Anderstorp.
  • Genomföra trafikkontroller i Gislaveds kommun. Prioriterade vägavsnitt/vägar är Henjavägen i Gislaved samt Norra Nissastigen/rv 26 i Smålandsstenar.
  • Öka närvaron, trafikövervakning samt ordningshållning i området runt Malmgatan i Smålandsstenar.

Medborgarlöfte 2018

Vårt medborgarlöfte bygger på samverkansöverenskommelsen mellan polisen och Gislaved kommun och den aktuella lägesbilden i kommunen. Vi lovar ett särskilt fokus på att:

  • Öka den upplevda tryggheten i kommunen.
  • Förbättra integrationsarbetet.
  • Skapa förutsättningar för en minskad brottslighet i bostadsområdet Trasten.

Aktiviteter

  • Påbörja och efterhand utöka grannsamverkanskonceptet i kommunens bostadsområde, Trasten.
  • Genomföra trygghetsstudie i centrala Gislaved och Anderstorp.
  • Öka synligheten och närvaron i centrala Gislaved. Områdena vid Köpmansgatan, Torgparken, Torggatan och Citytorget ska prioriteras. Kontinuerliga dialoger med butiksinnehavare i samband med fotpatrullering och ordningshållning.

Om Gislaved på bloggen…

Öppettider hos polisen i Gislaved med 30.000 invånare i kommunen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Det är tryggt i Gislaved

  1. Kommunikatörer på kommuner och myndigheter är socialdemokrater eller miljöpartister. Dom bryr sig inte om svenskar bara och inse. Mest på gr. av att vi inte röstar rätt. Socialdemokraterna går öppet ut med att dom inte bryr sig om våldsutvecklingen.
    Vi har därmed en regering som endast är på invandrarnas sida. Det är landsföräderi , fy f*n.

  2. Sossar lovar…kyss mig där bak…
    Herre min skspare Tro inte på dessa hycklare.messar.nickedockor.slickar du mig så slickar jag dig…puss älskling ! Vi måste tyckka lika!

    • Kommunikatörer på kommuner och myndigheter är socialdemokrater eller miljöpartister. Dom bryr sig inte om svenskar bara och inse. Mest på gr. av att vi inte röstar rätt. Socialdemokraterna går öppet ut med att dom inte bryr sig om våldsutvecklingen.
      Vi har därmed en regering som endast är på invandrarnas sida. Det är landsföräderi , fy f*n.

  3. ”Förbättra integrationsarbetet”, ha, det enda inom invandringen som ska förbättras är utvisningarna, repatrieringarna och gränskontrollerna.

KommenteraAvbryt svar