Väder, klimat och befolkningsökning


GOTT OCH BLANDAT. Som ni vet diskuteras klimatet hejvilt i dessa dagar.  Klimatrörelsen förklarar det som så att värmeböljor är klimat och köldknäppar är väder.

Varje orkan som dyker upp och tidigare i historien var ett väderfenomen kallas idag för extremväder som beror på klimatförändringarna och på människans användande av fossila bränslen, i varje fall enligt DN, Expressen och de andra. Att extremväder inte inträffar så ofta, det är därför det kallas extremväder, är det ingen som reflekterar över och det är svårt att säga om de ökar eller minskar på några hundra års sikt.

Nåväl, Pettersson säger att människan är världshistoriens mest anpassningsbara däggdjur så jag är övertygad om att vi klarar 1-2 grader varmare klimat för det har vi gjort förr.

Betydligt viktigare än klimat och väder är befolkningsökningen som vi tagit upp många gånger på bloggen, och förflyttningen av folk från söder till norr. Ett exempel kan vara att en somalier i Sverige släpper ut 20-50 gånger mer koldioxid än en somalier i Somalia. Det går helt enkelt åt mer energi i kallare klimat.

Vid tiden för Jesus födelse var vi uppskattningsvis 300 miljoner på vår jord, titta på bilden och fundera på hur länge vi som art kan hålla på att öka och varför inte klimatrörelsen diskuterar detta.

När det gäller väder och klimat så ska vi lyssna på vetenskapen säger Greta och när jag tittar på temperaturkurvorna nedan som kommer från IPCC, FN:s klimatpanel, som den unga damen hänvisar till så ser jag ingen anledning till oro. Vi befinner oss fortfarande på väg mellan två istider och alternativet till värme är ingen höjdare. Holocen är den nu pågående geologiska epoken vilken inleddes för cirka 11 700 år sedan. Den streckade linjen är temperaturen i början på 1900-talet.

Vi är på väg mellan två istider, när nästa kommer kan media börja varna.

Vill ni läsa mer om klimat och lite seriösare artiklar så gå in på Klimatupplysningen. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Väder, klimat och befolkningsökning

 • gamgubben

  Sverige har varit ett av länderna som förorsakat populationsökningen.
  Hur bl.a genom alla dessa galor där pengar samlats in till de underutvecklade länderna samt vår naiva vilja att hjälpa outvecklade länder istället för att satsa på vårt eget land.
  För mycket hjälp pacificerar folket, se bara vårt eget land där viljan att själv försörja sig har drastiskt sjunkit. Alltså bidrag är försoffande.

  Gilla

  • Stadshuset i Minsk

   Grundtanken bakom insamlingarna har varit bra. Jag anser att det är hemskt med svältande barn.

   Det stora felet, det gigantiskt stora felet, var att hjälpinsatserna inte åtföljdes av kraftfulla åtgärder mot befolkningsökningen. På grund av detta enorma fel, så har biståndet skapat fler svältande barn, istället för färre. I onödan.

   Gilla

 • SVENSK

  De två stora verkliga problemen i världen är massförökningen i Afrika, Mellanöstern och Asien (samt ev mellanamerika) , samt Massinvationen därifrån till alla Vita länder!

  Gilla

 • Tony

  Isabella Lövin är missnöjd, och då är jag nöjd!

  Gilla

 • Göran

  Klimathysterikerna viftar hela tiden bort vetenskap som är oberoende!
  Lutar sig mot den villkorade ”vetenskapen” där forskaren blir arbetslös med ”fel” slutsatser.
  Vidare kastar allt oftare fram tanken på en Multi-kulti-kommist-diktatur som ”lösningen”.
  Där skötsamma fattiga lever i misär och importkriminella är ”Herrefolk”.
  Bidragslevande importkriminella är PK-cancerns ”klasskampshjältar”!

  Minns när det nybildade Miljöpartiet ända till slutet av 1990-talet framställde Sovjetunion som ett föredöme ur miljösynpunkt! De åkte dit och lät sig förledas 100%.
  Sen såg PK-cancerns Media till att trolla bort all form av faktabaserad självrannsakan!

  Gilla

 • Björn

  Det skrämmer mig att allt fler vill att vi går mot ”diktatur”

  En klimatdiktatur, och det är människor av alla slag, allt från Agronomen Väder Per på ”vattenmelon partiet, till dagens insändare i Smålandsposten. Som tycker att någon eller flera diktatorer skall bestämma vad som är nödvändigt

  http://www.smp.se/article/klimatangest-ar-bra-till-en-viss-grans/

  Gilla

 • Stadshuset i Minsk

  Man kan begrunda vad det var som utlöste den snabba befolkningsökning som bilden visar.

  Gilla

 • Stadshuset i Minsk

  Pettersson blogg skrev:
  Ett exempel kan vara att en somalier i Sverige släpper ut 20-50 gånger mer koldioxid än en somalier i Somalia.

  – Bra poäng. Ännu viktigare ur miljösynvinkel, är att Somalias befolkning inte minskar när somalier flyttar till Europa. Somalia har såpass astronomiska födelsetal att det är meningslöst att försöka svälja den snabbt ökande mängden somalier.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: