S ger upp styre i Bjuv – SD tar över

INRIKES. Socialdemokraterna ger upp minoritetsstyret i skånska Bjuv sedan Sverigedemokraternas budget röstats igenom med stöd av Moderaterna. Socialdemokraternas ordförande Stefan Svalö säger i ett pressmeddelande att det vore ett ”svek” mot väljarna att administrera SD:s ”nedskärningpolitik”.

Bjuvs kommun har sedan valet styrts av en minoritet bestående av S, C KD och L. Nu tar Sverigedemokraterna tillsammans med moderaterna över makten i kommunen. Det är den femte kommunen som får SD-styre, de tidigare är Bromölla, Hörby, Svalöv och Sölvesborg.

– Det är mycket som har stått stilla länge, säger SD:s gruppledare i Bjuv, Mikael Henrysson, till P4 Malmöhus.

-Pettersson säger att socialdemokraterna borde ge upp på fler ställen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “S ger upp styre i Bjuv – SD tar över

  1. Sossarna bör ge upp styret överallt och avveckla sig självt. Men f.d. och nuvarande ministrar skall självfallet fångas in, dömas för lands- och folkförräderi och således buras in på livstid.

  2. Hurra. Vi tar sakta men säkert över kommun efter kommun. SD går starkt framåt medan sossarna är på väg ut med avloppsvattnet där dom hör hemma

  3. Hurra. Vi tar sakta men säkert över kommun efter kommun. SD går starkt framåt medan sossarna är på väg ut med avloppsvattnet där dom hör hemma

  4. Man skulle kunna säga att allt de avgående sossarna beskriver som förväntade försämringar har de själva varit med om att genomföra i hela landet.

    Om det hade blivit en konservativ majoritet i riksdagen på liknande sätt som här efter nästa val, kan jag föreställa mig sossarna peka finger och säga ”ni skulle bara våga bilda regering”…

  5. Sossarna får väl göra som dom andra sossepartier som förlorat
    makten Till SD, dom får väl gnälla i på Tidningarnas insändarsidor
    över hur dåligt allt kommer att bli, har redan glömt att orsaken till
    att dom förlorat makten är att dom i många år gett fan i att lyssna
    till folket!

KommenteraAvbryt svar