30 år sedan Luciabeslutet när Sverige stängde gränsen

HISTORIA & INVANDRING. Idag är det Luciadagen, Lucia är latin för den lysande, ljusbärerskan, damen föddes cirka 283 i Syrakusa, Sicilien dödades på samma plats år 304 och blev sedermera martyr och helgon och den 13 december blev en festdag. 

1989 kom c:a 30.000 flyktingar, då var Sverige fullt enligt socialdemokraterna. I år kommer 120.000 uppehållstillstånd att beviljas, Gränserna är stängda säger socialdemokraterna. 

Den 13 december 1989 var också en dag att fira, i varje fall för många svenskar, då för 30 år sedan stängde den socialdemokratiska regeringen med Ingvar Carlsson (S) i ledning gränsen för alla asylinvandrare utom något tusental av FN:s kvotflyktingar. Moderaterna stödde beslutet som kallades Luciabeslutet

1991 vann borgarna valet och statsminister Carl Bildt var så sugen på makten att han öppnade den gräns vilken han varit med att stänga två år tidigare, detta efter krav från dåvarande Folkpartiet, nuvarande Liberalerna, där partiledaren Bengt Westerberg hade gjort en “generös flyktingpolitik” till sin stora profilfråga och hotade spräcka regeringen om han inte fick som han vill.

Bengt Westerberg var då socialminister och den som i praktiken utformade den invandringspolitik som sedan dess har gjort Sverige till världens mest attraktiva bidragsmagnet för asylsökande från tredje världen.

Regeringen, alltså Westerberg, införde permanenta uppehållstillstånd istället för tillfälliga, gav invandrare samma tillgång till välfärden som svenska medborgare och inrättade en särskild rättighet för invandrare att ta hit arbetslösa släktingar från hemlandet för att låta dem leva på svenska skattebetalare.

Bengt Westerberg, gjorde allt för icke-svenskar, han lockade hit invandrare med utvecklingsstörningar eller andra handikapp i släkten genom ett världsunikt system med assistens­ersättningar där enorma belopp tillföll familjer som påstod sig ta hand om anhöriga i hemmet.

Idag kostar den reformen minst 30 miljarder kronor om året och många behövande svenskar blir utan hjälp på grund av kriminalitet och bedrägerier.

Vad hela invandringspolitiken kostar är det ingen som längre riktigt vet, men som “Järnlady” Margret Thatcher en gång lär ha sagt, socialistiska regeringar får alltid slut på andras pengar…

Nåväl, lyssna på Janne Josefsson, Bengt Westerberg, Bert Karlsson och inte minst damen i publiken. Det är från 1993 och låter precis som idag…förlåt att bildkvalitén är usel.

-Pettersson tycker att en märklig sak med detta är att Ingvar Carlsson (S) gjorde det Jimmie Åkesson (SD drömmer om, han stängde gränsen, men jag har aldrig hört någon kalla Ingvar Carlsson för rasist och nazism.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “30 år sedan Luciabeslutet när Sverige stängde gränsen

 1. Kanske hör Luciabeslutet ihop med att man numer vill få bort Luciafirandet som tradition i Sverige?


 2. bl.a.detta som EU medlemskapet förde med sig…så
  länge Sverige är medlem i Unionen, så länge inget
  stopp vid några gränser…vi hoppade i galen tunna
  den dagen, något som “de sittande” varken vill eller
  ens törs bekräfta…stänga gränsen idag vore jäm-
  förbart med att bomma dörren för den näst största
  Skithuset i EU bygget och EU behöver flera WC:en
  nu GB spikar igen dörren…vi borde gjort gemensam
  sak med GB idf och följt dem hack i häl…nu lär det
  bli svårt, om inte omöjligt i överskådlig tid förhindra
  att gratisbesökare gästar vårt egna fina Skithus!

 3. Det är många som tror att Herr Ruinfeldt ensam är ansvarig för eländet vi har idag.Så är inte fallet.Idiotin började långt tidigare.Maktgalna politiker har funnits tidigare som sålde ut Sverige till kreti och pleti.Allt för sin egen makt.Svenska folket skulle bara tacka och ta emot.Carl Bildt är en globalist av absolut värsta sort.Bengt Westerberg var en knähund och fähund.Är det ingen som har tänkt på att Carl Bildt har ett alldeles för stort inflytande på vår migrationspolitik trots att han ej sitter i regeringen längre.Gissa vad hans agenda består av.Makt och åter makt i det fördolda.

 4. Ingvar Carlsson gjorde vissa bra saker, men det värsta han gjorde var att för SVENSKA folket positivt ljuga om EU före omröstningen samt att lämna in ansökan till detsamma!

KommenteraAvbryt svar