Det saknas rapportering från klimatmötet i Madrid


KLIMAT & MEDIA. Klimatmötet i Madrid COP25 2-13 december börjar gå mot sitt slut. Ännu har inte jag hört något om att USA minskat sina koldioxidutsläpp. Vi hör om att Donald Trump är värdelös och farlig och att enskilda stater i USA tar sitt ansvar. 

Donald Trump tog bort förbudet mot fracking (det är olika meningar om det är bra) vilket gjorde naturgas mycket billigare, och trängde undan kolkraft. Naturgas släpper ut hälften av CO2 per kWh jämfört med kolkraft.

Tyvärr äter EU:s ökning upp USA minskning 2017, det borde SVT och Sveriges Radio rapportera.

-Pettersson noterar att utsläppen minskar i USA och ökar i EU och Kina. Kinas ökning på 3-4 veckor motsvarar hela Sveriges utsläpp på ett år. Så den som tror att skatt på plastpåsar räddar världen tror fel, det gör ingen skillnad ens om vi lägger oss ner och dör allihop…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Det saknas rapportering från klimatmötet i Madrid

 • Stadshuset i Minsk

  Petterssons blogg skrev:
  Så den som tror att skatt på plastpåsar räddar världen tror fel …

  – Att beskatta matkassar är ett praktexempel på meningslösa symbolåtgärder, som inte gör någonting för att verkligen förbättra miljön.

  Plast är ett stort miljöproblem ifall plasten hamnar i haven, eller någon annan del av naturen. Det problemet försvinner såvida plasten förbränns i en förbränningsanläggning. Det normala för svenskarna, är att använda matkassarna som avfallspåsar. Därmed följer plasten med det vanliga avfallet. Ifall avfallet förbränns i ett värmeverk, så kommer kassarna till nytta som en liten del av värmeverkets bränsle.

  Matkassarna blir ett hot mot miljön först när någon slänger kassarna i naturen. Det är alltså beteendet som är fel, inte matkassarna. Ansvarslöst beteende ändras inte genom att lägga skatt på matkassarna.

  Petterssons blogg skrev:
  … det gör ingen skillnad ens om vi lägger oss ner och dör allihop…

  – Det gör skillnad för miljön, men inte till det bättre.

  Ifall du lägger dig ner och dör, så kommer en invandrare och övertar det utrymme som du lämnar efter. Invandrarna består till stor del av folkslag som utgör större miljöhot än svenskarna. För miljöns skull, så är det bättre att du håller dig vid liv.

  Gilla

 • SVENSK

  Som sagt, denna hysteri har nu intagit positionen som världshistoriens mest omfattande och värsta, och har t o m slagit häxprocesserna i morbiditet.

  Gilla

 • Mike E

  Det hela är bara ytterligare en spik i kistan för Europa som nu styrs av irrationella och känslomässiga kvinnor och barn. Medan Europa totalt förstör sin ekonomi och konkurrenskraft med irrationella och ovetenskapliga tilltag drivna av ideologi så kör diktaturen Kina rationellt vidare och blir större och mäktigare för varje dag.

  Gilla

 • Stenbock

  Om jag förstått det hela rätt av mina nyheter i Europiska pressen lär inte mötet bli någon succe…I sitt storhetsvansinne hade de bl.a talat om att en halv människor skulle möta upp till protestmarsch,genom Madrid.Nu kom det endast c:a 10-12.000 indoktrinerade inhemska ! Vidare har talen enl. min tyska TV-sändare varit allt för lama,och till del eftergifter åt tvivlare !

  Gilla

 • Kungen

  Dom lär inte kunna enas om något denna gången heller. Den största insatsen alla dessa makthavare som flyger från världens alla hörn kan göra för miljön är ATT STANNA HEMMA

  Gilla

  • Stadshuset i Minsk

   För miljöns skull, så är det inte makthavarna som ska stanna hemma.

   Dom som behöver stanna hemma, är istället folkmassorna som just nu söker sig mot Västvärlden. Folkmassorna flyr bort från den överbefolkning som dom själva har skapat, och fortsätter att skapa i snabb takt. Detta gigantiska miljöhot behöver makthavarna diskutera. Koldioxidutsläppen är ett stort problem. Men utsläppen från makthavarnas flygplan är en petitess jämfört med dom stora folkvandringarna.

   Gilla

 • ossie

  Detta pajaseri med Greta som dessa idiotiska journalister underblåser, Greta kräver att Norge lägger ned sin oljeutvinning läser jag. Ja Norge då är det bara att lyda Greta. Hon kanske skulle åka till Saudi Arabien och kräva eller åka till Kina och kräva eller att alla hennes finansiärer som flyger privatjet slutar med det. Ack ja denna oseriösa cirkus.
  Brasiliens president tog i alla fall bladet från munnen och kallade denna snorunge för just snorunge.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: