Peter Springare köps ut av polisen. Är det så brottsligheten ska knäckas?


BROTTSLIGHET & SKATTER. Polisen Peter Springare har blivit utköpt från polisen. Han har förlikats med sin arbetsgivare i Arbetsdomstolen – och går nu i pension. – Jag fick till slut ett sånt bud som inte gick att tacka nej till. Skyhögt över vad jag skulle kunna få i skadestånd, säger Springare till Nerikes Allehanda, tyvärr bakom betalvägg. 

Peter Springare blev känd när han i början på 2017 publicerade ett inlägg på sin Facebook-sida, som snabbt fick stor spridning. I inlägget hänvisade han till sitt utredningsarbete och radade upp en lista på framförallt utländska namn och brotten de var misstänkta för. Inlägget uppfattades som att Springare uttalade sig om att människor med utländsk härkomst är överrepresenterade i de brott han utreder, vilket han också bekräftade i senare inlägg. Det gav stort gensvar inom Facebook där en grupp med namnet Stå Upp För Peter Springare inom kort tid samlade ett stort antal följare.

Det väckte även reaktioner i media samt ett par anmälningar mot Springare. Den första var hets mot folkgrupp. Förundersökningen lades ner av Åklagarmyndigeten. Han blev även anmäld av sin arbetsgivare, Polismyndigheten, för dataintrång.  Det ledde inte heller till åtal.

Läs hela Peter springares inlägg som började så här: Jag är så jävla trött. Det jag kommer att skriva här nedan, är inte politiskt korrekt. Men det skiter jag i. Det jag kommer att torgföra till er alla skattebetalare är förbjudet att torgföra för oss statligt anställda. Det renderar i utebliven karriär och utebliven individuell lön. Även fast det är sant. Jag skiter i allt detta, ska snart ändå gå i pension efter 47 år i denna verksamhet…

Våra pensionärer går på knäna, skolan är ett enda kaos, sjukvården är ett inferno, polisen har totalhavererat etc etc. Alla vet varför men ingen törs eller vill torgföra anledningen, p g a att Sverige alltid levt på myten om det präktiga ultimata samhället som har osinnliga resurser för att vara i framkant när det gäller att vara det enda politiskt korrekta alternativet i en dysfunktionell värld som slår knut på sig själv, genom destruktivt beteende i olika religioners namn.

Nu kör vi; Detta har jag hanterat Måndag- fredag denna vecka: Våldtäkt, våldtäkt, grov våldtäkt, överfallsvåldtäkt, utpressning, utpressning, övergrepp i rättssak, olaga hot, våld mot polis, hot mot polis, narkotikabrott, grovt narkotika brott, mordförsök, våldtäkt igen, utpressning igen och misshandel.

Misstänkta gärningsmän; Ali Mohamad, Mahmod , Mohammed, Mohammed Ali, igen , igen , igen Christoffer…va är det sant. Ja ett svenskt namn smög sig in i utkanten av ett narkotikabrott, Mohammed, Mahmod Ali, igen och igen.

Länder som representerar veckans alla brott: Irak , Irak, Turkiet , Syrien, Afganistan, Somalia, Somalia, Syrien igen, Somalia, okänt land, okänt land, Sverige. Hälften av de misstänkta kan vi inte veta säkert eftersom de inte har några giltiga papper. Vilket i sig oftast innebär att de ljuger om nationalitet och identitet…

Om Peter Springare på bloggen…

-Pettersson blir grinig. Polisledningen använder alltså skattemedel till att köpa ut en erfaren brottsutredare för att han säger sanningen, är det så gängen ska knäckas?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


28 responses to “Peter Springare köps ut av polisen. Är det så brottsligheten ska knäckas?

 • compulsoryunion

  Outsourca polisens uppdrag att utvisa de 94 fullsatta jumbojetarna (17 000 dömda) som redan skulle varit utvisade enligt bedragaren Ygeman, t.ex. till hemvärnet.

  Gilla

 • Onkel Björn

  Inom polisen, liksom säkert alla myndigheterna, är det värdegrunden som är det viktigaste och den har Peter Springare brutit emot genom att ge offentlighet åt en sanning som våra makthavare vill dölja för allmänheten
  .
  Och genom att köpa ut Springare har Polismyndigheten gjort ett stort management fel. Nämligen att en anställd som slutar sin anställning, slutar inte att prata om sin fd arbetsgivare. Antingen i positiva eller i negativa ordalag.

  Gilla

 • turrim

  Polisen har brist på utredare och inkallar duktiga pensionärer att ställa upp. Så urbota dumt att då köpa ut en duktig utredare. Detta borde utredas av oberoende expert (om sådan finns).

  Gilla

 • Maya

  Jag hoppas Peter fick det tack han förtjänade efter alla tjänsteår inom polisen.Rakryggade människor brukar nämligen sällan få det.Det brukar vara tack och adjö och bakdörren ut.Men,jag hoppas att det inte var så för Peter utan att staten åtminstone bjöd på en tårtbit och en blomkvast.

  Gilla

 • Raymond Wessman

  Jag blev åtalad och for till tingsrätten för att jag gick med i gruppen ”stå upp för Peter Springare” När gruppen böt namn till ”Stå upp för… kommer inte ihåg vilket) så var man tillåtet villebråd och platsade i klassen HMF. Rättegång med en fejkad PDF som enda bevismaterial är ju ganska lönlös att driva. Jag blev friad så klart trots åklagarens försökt att använda Amerikanska (USA) lagar om husrannsakan och omhändetagande av ”utrustning” som min advokat bara avfärdade som struntprat (fast med lite snyggare vokabulär) Mitt brott var att vara med i en FB-grupp som bytt namn. Jag riskerade 2 års fängelse.

  Gilla

 • Tony

  Nej lyssna till senaste avsnittet av fjärde statsmakten så framgår det med all tydlighet att Sverige styrs av jubelidioter som i sin tur styrs av EU och USA. Och den oförskämda behandlingen av våra gamla är en skandal utan dess like .( Fjärde statsmakten med Mikael Wilgert o Lars Bern)

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Esa , är du född -44 så bör du ha gått i skolan under femtiotalet . Då har säkert din lärare uppmanat dig att uppträda med hyfs och respekt . Det fick jag lära mig i vart fall . Skärp dig . För att Löven inte uppträder som sig bör i den positionen han har så behöver inte Esa följa med . Skärpning.

  Gilla

 • Kemth Andersson

  Ja, pengar botar och tystar !
  Skattepengar väl ?

  Gilla

 • turrim

  Ynkligt, men Morgan är nog nöjd.

  Gilla

 • Nisse

  Det här påminner om olyckan i Tjernobyl litegrann. Lögner från början till slut. Men man var ju tvungen att visa handligskraft till slut och statuera ett exempel. Man pekade ut tre stackars män i kontrollrummet som ansvariga för katastrofen, trots att nödvändig information hade förskingrats och förvanskats. Alla tre fick 10 års straffarbete. Många blev befodrade för att dom höll käften.

  Gilla

  • Orvar d.ä.

   Helt korrekt, just där är vi nu i den socialistiska mönsterstaten Sverige – ingen sanning får komma fram, allt skall döljas, den som berättar vad han ser bestraffas hårt, medlöpande lögnare belönas rikligt.

   Gilla

 • Bajen666

  Hade han vägt 50 kilo och haft hästsvans och gärna varit homosexuell så hade han fått vara kvar….Svensk polis i ett nötskal….sorgligt men sant.

  Gilla

 • blabaris

  Det enda regeringen gjorde 2015 när de centraliserade hela poliskåren var att knäcka polisen.

  Gilla

 • ossie

  En vettig polis som talar om sanningen om hur det ser ut måste man förstås göra sig av med.

  Gilla

 • peter

  Hej Stefan Löfven hör, jag har satsat hundratals nya miljoner och även kastat in en extra miljard för att tysta allah alarmister som inte tror på ökad trygghet, min side kick hobbiten Mollgan Tjosson har även varit i kontkt med fake book och poodle att vi inte accepterar fake news som inte kommer från Gökregeringen, hälsningar er guru på sanning Stefan Löfven, Jerzy Sarnecki och Mr sanning Peter Wolodarski, tig och nig dumsvennar.

  Gillad av 2 personer

 • Kungen

  Stina : Tycker du att sanningen är jobbig att höra ?? Ska någon hängas ut för att han säger som det är ?? Jag tror att du hör hemma hos aschberg och expo. Dom gillar inte heller sanningen. Kryp ner under stenen nu bara. Framtiden kommer att bli väldigt jobbig för er

  Gilla

 • Tore

  Det fulaste du kan säga i Sverige är sanningen, feminism och kulturmarxism är uppbyggt på lögner och vanföreställningar.

  Gilla

 • centurion

  Morsan : ”Du skall alltid tala sanning”.
  Tage Danielsson : ”Du skall alltid tala sannolikt”.
  PK : ”Sanningen är tabu, men lögnen är rumsren”.

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Man skjuter budbäraren men man har inte löst problemet.SVETSARN DU ÄR INDIREKT ANSVARIG FÖR SVERIGES FÖRFALL,SÅ AVGÅ MEDAN DU HAR MÖJLIGHET ,DET ÄR SNART NYVAL OCH DU HAR INTE SPORTSLIG CHANS,AVGÅ OCH FÖRSVIN INGEN KOMMER SAKNA DIG!!!!!!!!!!

  Gilla

  • Esa

   Du måste vara ung och naiv. Jag är född anno 1944 och jag har sett det mesta. Socialdemokraterna har hängt med nästan hela tiden och Sverige har bara blivit bättre med dem. Bättre för varje år. En oerfaren pojkvasker verkar du representera. Håll käften och låt det sunda förnuftet få utrymme här inne.

   Gilla

   • Maja 2

    Sluta nu!
    Kan du påstå att Sverige är ett tryggt land att leva i med stulna pensioner och Menainvandringen, våld av alla det slag som skuggar allas vår vardag.
    15000 finländare flyttade från Sverige i fjol.Landet som särbehandlar vita inom alla områden.
    En gammal finsk man ramlade från 5 e våningen när han skulle kliva på sin balkong ,som var borttagen på grund av renovering.
    Våra nysvenskar kan inte ens använda hjärna till att tänka. Antar att det var ett utländskt bolag som renoverade huset. Detta på Södermalm för några veckor sedan.

    Gilla

   • Tore

    Esa, tydligen har en ung pojkvasker mer i huvudet än en efterbliven sosse.
    Problemet är att verkligheten har kommit ikapp er sosse dinosaurier.
    Ni är förbrukade och förpassade till politikens soptipp.

    Gillad av 1 person

   • Olof.p

    Esa låter som en hjärntvättad socialdemokrat som har fått lära sig av vår statsminister att titta bort när det uppenbarar sig något obehagligt.
    Vi såg det inte komma, sa han vår statsminister. Vi, måste ha varit alla socialdemokrater som tittade bort.
    Det är svårt att inte tänka på HC Andersens Kejsaren utan kläder när man skriver om Löfven och socialdemokraterna.

    Gilla

   • Bosse S

    Antingen ljuger Esa om sin ålder, eller så är han dement efter en svår hjärnskada, eller kanske till och med långt gången altzheimer.
    Esa kan även vara en synnerligen elak före detta välförsedd sossepolitiker, alldeles för dum för att förstå hur vårt samhälle blivit.

    Gilla

  • peter

   Att skjuta budbäraren fungerar utmärkt i Sverige då SVT saknar ryggrad och inte vet vad journalism är

   Gilla

   • centurion

    Esa ; tyvärr ytterligare ett exempel på en hjärntvättad nyttig idiot, som hyllar det parti som trampar på sitt eget fotfolk.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: