Irakier döms till 8 års fängelse för synnerligen rå misshandel av flickvän s av sin partner


BROTTSLIGHET. När bilderna av Josefins sönderslagna kropp skulle visas i domstol väcktes frågan om de skulle sekretessbeläggas – för Josefins skull. Hon sa nej. Åklagaren sa nej. Målsägarbiträdet sa nej, rapporterar Dagens Nyheter. Tyvärr bakom betalvägg. 

Dagens Nyheter. Foto: Polisen

De var överens: Det här måste alla se. Det är så här det ser ut – våldet, kvinnohatet. I tisdags dömdes ex-pojkvännen till åtta års fängelse för synnerligen grov misshandel. Domen är unik. – Finns det bara något litet, litet jag kan göra för andra offer för män som slår, så måste jag göra det, säger Josefin.

På Dagens Nyheters Instagram kan ni läsa mer och se andra bilder…

-Pettersson vill  berätta att i detta fall är gärningsmannen irakier med svenskt medborgarskap och en riktig tuffing. Josefin är 150 cm lång och väger 44 kilo.

Jag vill påminna om en norska artikel som är några år gammal. Där står att 70 % av familjevåldet sker i familjer där man inte dricker sprit och inte firar jul. 

INVANDRARVÅLD. Så här i jultider brukar våra hatmedier komma med artiklar om att det ökande brännvinsdrickandet över helgerna ställer till med en massa elände och det finns säkert människor som inte inser sina begränsningar.  För några år sedan skulle tidningen Nettavisen i Norge skriva en artikel om julefrid, julbord, julöl, julbrännvin och julbråk i norska hem. 

Teorin var att det var mer våld i hemmen under julen när man har mer fritid och det förtärs mer alkohol. I Oslo stämmer inte detta.  Stein Erik Olsen i Oslo säger att julvåldet är en myt på samma sätt som att det begås fler inbrott på semestern. – 70 procent av fallen med våld inom familjen rör familjer med icke norsk bakgrund. Det är kulturer som använder lite alkohol och inte firar jul säger  Stein Erik Olsen till Nettavisen. Olsen säger att en av utmaningarna med andra kulturer är att de har sina egna lagar och en annan för kvinnor än vad som är accepterat i det norska samhället. –

– Pettersson säger att tur vi inte har sådana kulturer i Sverige – här beror allt våld fortfarande på brännvinet enligt myndigheter och media… Läs mer på Nettavisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “Irakier döms till 8 års fängelse för synnerligen rå misshandel av flickvän s av sin partner

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: