”Sverige skulle behöva dubblad invandring”


EKONOMI/INVANDRING. Sandro Scocco, född 1965 i Stockholm, har varit LO-ekonom samt chefsekonom på statliga Arbetsmarknadsstyrelsen, och chefsekonom på statliga Institutet för tillväxtpolitiska studier, ITPS. Från och med den 1 januari 2014 är han chefsekonom på den fackföreningsfinansierade tankesmedjan Arena Idé. Han har också varit sakkunnig åt ministrar som Carl Tham (FP+S), Mona Sahlin (S) och Björn Rosengren (S).

Sandro Scocco vill göra upp med idén om invandring som en kostnad för samhället och anser att svensk integrationspolitik är betydligt bättre än sitt rykte. Det mesta av dagens debatt bygger på känslor och tyckanden snarare än fakta, tycker Scocco i Aftonbladets pod, där han intervjuas av Aftonbladets Anders Lindberg.

Scocco och hans LO/Socialdemokratiska polare är som flip-flop, mer invandring, enorma vinster, högre skatter, mer invandring, debattartikel i Aftonbladet

Sandro Scocco säger att invandringen är bra för staten är att väldigt många invandrare som är unga. Det gör att även om de kostar mer per person, det vill säga att de har högre arbetslöshet större bidragskostnader och så vidare och till och med jobbar mindre, så blir det ändå en vinstaffär. – Det Sverigedemokraterna fokuserar på, det är enbart de initiala kostnaderna. De räknar inte alls med att de här personerna kommer att bidra till svensk välfärd på längre sikt, menar Sandro Scocco.

Ovanstående publicerades 2015, och sedan dess har vi haft år efter år med rekordinvandring.

I Januari 2019 lät det annorlunda: ”För att enbart upprätthålla dagens vård, skola och omsorg krävs skattehöjningar på knappt 90 miljarder fram till 2040. Ska vård, skola och omsorg återställas till kvalitetsnivån före 90-talskrisen krävs ytterligare 50 miljarder. Å andra sidan, om dagens skattenivå bibehålls kommer det saknas ytterligare 135000 medarbetare i välfärden 2040. Det är ett vägval och politiken måste våga vara ärliga med vilken väg man vill gå.” Aftonbladet. 

-Pettersson undrar vad Sandro Scocco kostat Sverige och misstänker att hans lösning på problemen är mer invandring, skrev jag i oktober 2019 och idag kom svaret, inte bara mer invandring, dubbel invandring…

Jag vill påminna om: Albert Einstein lär ha sagt att: “Definitionen av galenskap är att göra samma sak igen och igen och förvänta sig andra resultat”, jag undrar om han tänkte på Sandro Scocco, chefsekonom på fackföreningsnära tankesmedjan Arena Idé då, som gång på gång säger att problemen som invandringen skapat kan lösas med mer invandring.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


27 responses to “”Sverige skulle behöva dubblad invandring”

 • gamgubben

  Om invandringen hade skötts annorlunda så hade det kunnat vara en bättre affär. Om alla som kom hade en god utbildning och ett yrke som var efterfrågat i vårt land och att alla hade tjänat till sin och familjens uppehälle hade det varit en strålande affär. Se bara på de som tidigare kommit till vårt land som assimilerats och blivit kvar här.
  Men nu blev det ju inte så, utan vår tydligen nedärvda oförmåga att inte se realiteter utan låta ”det är ju så synd om dem” ta över den lilla tankeförmåga vi och framförallt de flesta styrespersoner besitter.
  Det är ytterst sällan som ogenomtänkta teorier utvecklas bättre än beprövade verksamheter.

  Gilla

 • peter

  Sverige om det varit ett friskt land hade utvisat sandro och FulSteffe till deras älska Iran.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Det ska såklart vara ”dubbad”

  Gilla

 • Nisse

  Dagens bevis på misstaget att lägga ner mentalsjukhusen i Sverige.

  Gilla

 • Notimam

  Det är samma idioter som tror på Sandro som Greta.

  Gilla

 • Ylis

  Ja, va säger man. Han är ju så dum att han är riktigt rolig, om saken vore så alvarlig.
  En fullständigt urblåst 08.
  Va han ekonom ?

  Gilla

 • Nicklas

  Alla med iq runt 100 förstår ju att vi behöver skicka hem misskötsamma babbar och ersätta de med folk ifrån civilicerade länder. Italienarna och Finländarna var det aldrig nått större problem att integrera. Just saying.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Tragiskt fall sa doktorn och grät !

  Gilla

 • Bo Eriksson/Trynbald

  Såssetrollen trollar vidare.

  Gilla

 • Kent

  Sandro Scoccko har han rökt på nu igen eller vad lider han av?
  Att Stefan Löfven får problem med sådana rådgivare som Sandro Scoccko, Henrik Arnstad, Anders Lindberg, Karin Jämtin med flera totala idioter är inte konstigt med hans egen svaga begåvning.

  Gilla

 • Maja2

  Den där är en skum typ .En ensamvarg ,en konstig asocial människa.Jag vet, har studerat med honom i samma klass. Han såg alltid sorgsen och besvärad ut.

  Gillad av 1 person

 • volse

  Veckans skörd:
  ”Bara” 9 skjutningar varav 3 döda
  ”Bara” 17 bilbränder
  ”Bara” 12 anmälda våldtäkter
  Snatterier, stölder, rån, överfall mm. oräknade.
  Alltså en ganska medioker vecka för, ”endast” 38-0 till bortalaget.
  Kanske mer sensationellt då att kilopriset på strömming höjdes med 5kr på min konsumaffär?

  Gilla

 • ossie

  Visst behöver vi mer invandring men inte av den sort som dominerat i många år. Invandrare från civiliserade länder som har utbildning och kan jobba och inte är muslimer skulle vi behöva. Bidragsturister och kriminella lögnare och bedragare är det sista vi behöver.

  Gilla

 • Kattsand

  Det är ett påstående man hör lite då och då. Hitler skal visst ha sagt att om man upprepar en lögn tillräckligt många gånger blir det en sanning, är det det han (och många andra) försöker göra?
  Hur mycket anser han att vi tjänar på arbetslösa svenskar? Är det någon skillnad på arbetslös svensk och arbetslös invandrare för samhällsekonomin? Vet han varför vi har så många konkursmässiga kommuner?

  Gilla

 • Billy Boy

  Expressen den 9 april 2015:
  Dåvarande framtidsministern Kristina Persson (S) sa bl a:

  ”Invandring bra för pensionärerna.

  Dagens (d v s år 2015, min anm.) ökade invandring hjälper till att försörja morgondagens pensionärer. Det visar färska SCB-siffror ur regeringens vårbudget (år 2015 min anm.) som Expressen tagit del av.

  – Tack vare invandringen ser det väldigt mycket ljusare ut”. (Publicerat 9 april 2015)

  Läs mer, se och lyssna till kort video på länken nedan:

  https://www.expressen.se/nyheter/ministern-okad-invandring-gynnar-morgondagens-pensionarer/

  Så här blev resultatet 2019 / 2020:

  Oförskämt att pensionärer blir mycket illa behandlade av ljugande politiker på lägre nivåer. Då är det en himla tur att det finns mycket ”hederligare” regeringspolitiker som nu visar sin ”stora generositet” mot pensionärerna.

  Hånet mot pensionärer – Skatten sänks 35 kronor. Finansminister Magdalena Andersson sänker skatten för cirka en miljon pensionärer.

  De fattigaste pensionärerna får nöja sig med en skattesänkning på endast 35 kronor i månaden medan de rikaste pensionärerna kan räkna hem långt över 600 kronor i sänkt skatt. (Publicerat 23 augusti, 2019)

  Läs mer på:

  https://www.dagensps.se/privatekonomi/pension/hanet-mot-fattigpensionarer-skatten-sanks-35-kronor/

  Gilla

 • Svenskarna Först

  Tack för ditt idoga arbete som SD:s valarbetare, Sandro! Käftsmällen för er äckel såssar/kommunister (senast) 2022 blir inte nådig!
  SD/AFS i nästa val

  Gilla

 • verklighetochsanning

  Uppenbarligen landsförräderi

  Gilla

 • Gringo

  Jag säger som jag sagt förr, ”En dåre och en klok man ser inte samma träd”. Det finns ca 200 000 ekonomer i Sverige och jag undrar hur många som håller med honom, socialdemokraterna älskar honom eftersom det har väldigt svårt med matematik.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Det finns kunniga nationalekonomer och det finns ”ekonomer”………….

  ”Ett vanligt argument för ökad migration till rika länder i Europa är den åldrande befolkningens behov. Ofta hävdas att invandring av unga människor är nödvändig för att finansiera framtida vård och pensioner.

  Eftersom dessa påståenden hörs så frekvent tror många att de måste bygga på fakta, trots att alla officiella kalkyler visar på motsatsen”, skriver nationalekonomen Tino Sanandaji.

  https://kvartal.se/artiklar/migration-och-vlfrdsstatens-finansiering

  Gilla

 • Nils Dacke

  Det som gör en mest förvånad är att dessa idioter, aktivister och extremister aldrig lär sig något. Men fortsätt gärna och visa er dårskap, det kommer bara att gynna SD och andra invandringskritiker.

  Gilla

 • Maurice

  Vilken planet bor Sandro Scocco på? Helt avskilt ifrån verkligheten. Får prata massa skit. Täpp igen truten på’n.

  Gilla

 • Bajen666

  Nu är det bevisat gång på gång och vi måste öppna upp våra mentalsjukhus igen….folk har för fanken blivit helt galna.

  Gillad av 2 personer

 • Ahmed Efendi

  Man får höra mycket innan öröna trillar av .Att vi behöver mer invandring ?Säg det till dom har förlorat sina käresta i alla skjutningar ,sprängningar.Eller sina döttrar och söner våltagna.Ännu en PK idiot som har inte fattat någonting. HOPPAS ATT SVESARN AVGÅR ELLER BLI OMVAL.SVETSARN AVGÅ INNAN DU BLIR AVSATT.ADJÖSMED DIG

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: