Minska utsläppen men inte i Nyköping


MEDIA OCH KLIMAT. Det är  märklig att media och politiker har svårt att få saker och ting att hänga ihop.

I går nåddes vi av beskedet att Ryanair stänger sin bas på Skavsta flygplats utanför Nyköping. Flygplatsen heter officiellt Stockholm-Skavsta och är landets tredje största efter Stockholm-Arlanda och Göteborg-Landvetter med Malmö Airport på fjärde plats.

Enligt Ryanair är anledningen till stängningen av basen leveransproblem  av flygplanstypen Boeing Max 737. Att stänga basen innebär att inga plan kommer att stå på Skavsta över natten och att Ryanairs personal och andra som bor i närheten troligen blir arbetslösa eller får flytta senast 29 mars 2020.

-Pettersson trodde att ett besked om minskat flygande skulle mötas med glädje av Södermanlands Nyheter och lokalpolitiker som länge verkat för minskade koldioxidutsläpp, men de kanske bara tycker att andra ska minska sitt resande. Vad vet jag?

Stockholm-Skavsta

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Ryanair


2 responses to “Minska utsläppen men inte i Nyköping

  • Peter Sjöström

    Åsnetrafik för åsnorna ? Vi andra får göra som vi brukar , ta bilen med glädje . Släppa ut lite ” växthusgas ” så åsnorna får äta av det som ” växthusgasen ” genererar . Utan detta eminenta tillskott i atmosfären får även åsnorna svälta vilket de flesta av dem inte inser . Mvh Sjöström

    Gilla

  • turrim

    Om alla lyder vad man nu kräver i Madrid så blir väldigt många arbetslösa.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: