Klimatfrågan är lätt att lösa

KLIMATET. Frågan om klimatförändringarna är ganska enkel att lösa, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) till Dagens Nyheter (betalvägg). Samhället måste bort från kol, olja och gas för att i stället satsa på förnybar energi. – Det handlar om att sluta använda fossila bränslen – punkt, säger Lövin till DN och flyger till klimatmötet i Madrid. 

Steget Efter

Uttalandet kommer inför FN:s klimattoppmöte i Madrid som inleds på måndag. I intervjun pratar MP-språkröret också om vädret kontra klimatet, EU-parlamentets resolution om ett klimatnödläge och framtiden för världshaven.

-Pettersson tycker att Isabella Lövin, som också är vice statsminister, ska ta tåget till Kina och slå näven i bordet. Kina står för c:a 26 procent av världens totala utsläpp av växthusgaser och kineserna ÖKAR sina utsläpp på 3-4 veckor lika mycket som Sveriges totala utsläpp på ett år. Sveriges utsläpp är c:a 0,0015 procent av totalen (15 promille) och räknar vi in våra skogar som växer mer än vad som avverkas så ligger vi nära nollutsläpp.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Klimatfrågan är lätt att lösa

  1. Är politiska partier inte emot regeringen och vill avsätta den, är de för. Sju partier är för en socialdemokrateratisk regering. Glöm aldrig det. För att hindra ytterligare vanstyre av vårt land hoppas jag att samtliga svenskar röstar på Jimmy Åkesson.

  2. Varför väljer Svensken skräpet till ledare?? Fredrik Reinfeldt har
    mycket på sitt samvete, frågan är om inte samarbetet med detta
    huvudlösa parti är ett av dom värsta brottet han gjort mot landet,
    och ett av dem som kommer att kosta landet mest.

  3. Lite fler svenskar skulle kunna flytta till varmare länder så det går åt mindre energi för uppvärming, för miljöns skull, eller nåt…..

  4. Miljö och klimat-”krisen” är bara ett svepskäl för att Mupparna ska få så pass mycket uppmärksamhet att de klarar 4%-spärren.

  5. Så här går det när Veganer tillåts ta över.
    Nu mer så börjar vansinnet redan i förskolan.

  6. Det viktigaste är att miljöpartiet försvinner så fort som möjligt. När man lyssnar på deras ideer inser man att vi verkligen behöver mentalsjukhusen. Jävla stollar

  7. Genom att dessa hycklande genomruttna personer flyger businessclass, så belastar dom miljön än mer, då det är mer outnyttjad yta på planet, samt att priserna är mycket högre, och då bidrar till än mer vinst för flygbolagen…alltså de går bättre, och kan ta mer/fler flygningar där vinsterna inte är så stora.

    Så hycklandet hos bl.a. Miljöpartiet fortsätter…tänker på miljön, a säkert !

    • Ja och gubben hennes behöver ha en stor bränsleslukande
      SUV, det behöver han när han kör sten???????
      Ja och det behöver ju inte andra människor?

  8. Miljöpartiet är ett parti som sakta men säkert ser till att industrialiseringen och nyetableringar för företag uteblir och avstannar.Vi går inte framåt med tillväxt med detta rabiata och naiva parti som har så stor talan.Arbetstillfällen som det skulle skapa uteblir.Utöver det så verkar dom inte ha en aning om att det finns ett Sverige utanför Stockholm.Med landsbygd och usla kommunikationer.Dom propagerar för lådcyklar och elcyklar och elbilar.Hur tar folk sig till jobbet i 20 minusgrader uppe i Norrland med dessa färdmedel ? Bensinpriset höjs dessutom stadigt.Daniel Hellden sitter som en envåldshärskare i Stadshuset och har snart sett till att Stockholm ser ut som ett sönderbombat Dresden på grund av bygget av alla cykelbanor. Om dom får härja fritt länge till så kommer vi bli ett u_land.

  9. Miljöpartisten Isabella Lövin pratar om att, ” som politiker måste vi ta ansvar”. Rätt kul att höra den klyschan komma från henne och MP.

    Man ska ta ansvar som politiker. Men man måste även veta vad det är man ska göra. För att åstadkomma något förnuftigt och med vetenskapen som grund.

    Tyvärr är bristen så uppenbar, på ”hur verkstaden ska skötas”, när det gäller Miljöpartiets avtryck i svensk politik.

  10. Isabella Lövin har rätt när hon säger att frågan om klimatförändringarna är ganska enkel att lösa. Svaret är atomkraft. Hindret är Miljöpartiet. För att rädda miljön, så behöver Miljöpartiet avvecklas.

    Ifall Västvärlden hade utvecklat atomkraften för fullt, så hade det inte funnits behov av petroleum. Med kraftigt utbyggd atomkraft, så hade det funnits tilltro till att det kommer att finnas god tillgång till billig och miljövänlig elektricitet. Industrin hade vågat satsa resurser på att utveckla teknik att utnyttja elektrisk kraft, istället för petroleum, i alla möjliga sammanhang. Exempelvis är det troligt att någon, sedan länge, hade hittat metoder att utnyttja elektrisk kraft till bilar. Ständiga höjningar av bensinskatten hade varit en ointressant fråga, med samma dignitet som skatten på gengas. Bilarnas behov av petroleum hade handlat om några droppar smörjolja.

    Men miljörörelsen ville annorlunda. Deras ilska riktades mot det enda verkliga alternativet till kol och olja. Utvecklingen stagnerade inom atomkraft. Vi hade kunnat utveckla mycket säkrare atomkraft, med otroligt mycket mindre miljöpåverkan än dagens atomkraft. Potentialen finns att utvinna extremt mycket mer energi ur atombränslet. Minskat behov av bränsle, medför motsvarande minskning av mängden avfall. Västvärlden hade kunnat vara motorn bakom utvecklingen av säkrare atomkraft, och tekniken hade därefter kunnat göras tillgänglig för andra delar av Världen.

    Men miljörörelsen skrämdes av detta. Miljörörelsens framgångsrika kampanjer lyckades rädda kol- och olje-kraften från avveckling.

  11. Jag tycker att honan kan cykla till kina och sen stanna där.
    Är detnågon som ska straffas med skatter så är det isåfall e rika och allra rikastei landet.Typ vallenberg, volvo, banker mm och deras rikaste chefer

    • Dom rikaste var Lövin med och avvecklade värnskatten för, miljöpartiet är ett högerparti.
      Dom rikas parti.

Kommentera