Fyra afghaner döms till fängelse för människorov


BROTTSLIGHET. Fyra afghanska män döms i Östersunds tingsrätt till fängelse i fyra respektive fem år för människorov och försök till grov utpressning. En 19-årig man döms till två års fängelse för medhjälp till människorov. Ytterligare tre män som stod åtalade i samma mål frikänns. Samtliga åtta är afghaner. 

Det var i våras som männen häktades, misstänkta för att ha fört bort en man i 20-årsåldern och hållit honom fången under tortyrliknande förhållanden i en stuga på Frösön för att pressa mannen på pengar.

-Pettersson ser inget om utvisning men det är väl synd om pojkarna. Utvisning borde vara obligatoriskt vid grova brott och ljugande om ålder, identitet och bakgrund. Flera av dessa män har domar mot sig sedan tidigare, varför skickades de inte iväg vid första domen Morgan?

TIDIGARE 2019-10-26. Åtta afghaner åtalas för människorov, hotade at klippa av fingret på en man

BROTTSLIGHET. I Östersunds tingsrätt pågår en rättegång mot de män som är misstänkta för bland annat människorov, försök till grov utpressning och grov misshandel.

Rättegången hålls under stort säkerhetspådrag och den väntas pågå i 15 dagar. Det var i maj i år som en ung man, enligt åtalet, tvingades med till en stuga på Frösön där han sedan hölls fången i tre dagar.

Där ska han ha blivit misshandlad, bland annat med en kedja, bränd på tungan, med mera. Mannen ska också ha krävts på en större summa pengar, 50.000 kronor. Mannen lyckades till slut fly och bad om hjälp hos ett par som han mötte när han i strumplästen sprang från stugan. De ringde polisen.

Tre av de åtalade finns med på länk från bland annat Sundsvall och Gävle där de sitter häktade. Övriga fem fanns på plats i sal 1 i Östersunds tingsrätt.

Vice chefsåklagare Eva-Lena Rimér redogjorde för åtalet. Samtliga åtalade nekade till brott och de bestred också de ersättningskrav som den man som ska ha varit frihetsberövad har. Han vill ha totalt drygt 300.000 kronor.

-Pettersson säger att det är synd om, Saeid, Morteza, Omid, Shabir, Alireza, Yasin och Younes, samtliga är tidigare kända av polisen. Herr Younes är även misstänkt för grovt vapenbrott.

Här kan man lyssna om fallet…

TIDIGARE 2019-05-16. Fyra afghaner häktade, misstänkta för människorov i Östersund

BROTTSLIGHET. Fyra män, samtliga afghanska medborgare har häktats misstänkta för människorov. Brottet ska ha skett i början av maj på Frösön. Männen har tidigare domar mot sig, och är kända av polisen.

Bland annat en man som fram till han greps arbetade hos integrationsprojektet Hej främling. Föreningen har nu valt att avsluta mannens anställning på grund av misstankarna.

Exakt vad som hänt och vad misstankarna mer konkret rör sig om är polis och åklagare hittills förtegna om. Enligt häktningsframställan hos Östersunds tingsrätt ska brottet begåtts mellan den 3:e och 8:e maj. Samtliga fyra män som är i åldrarna 21-29 år, nekar till anklagelserna om människorov.

Samtliga fyra häktas med restriktioner, det vill säga att de isoleras från att ta del av uppgifter i media till exempel, eller har vidare kontakt som kan försvåra brottsutredningen.

En av de häktade fälldes 2014 för grov misshandel vid en knivskärning i Östersund, där åtalet först rörde mordförsök.

 

Artikeln från ltz.se

-Pettersson säger att afghanerna verkar framstående, det som jag undrar är varför afghanska medborgare som är kända för tidigare brottslighet är kvar i landet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Fyra afghaner döms till fängelse för människorov

 • Kenth Andersson

  Inte till fängelse, till vistelse på något av Kriminalvårdens fina fullservade mångkulturella hotell och efter eventuell avräknad häktestid och frigivning efter 2/3 är dessa kriminella parasiter snart ute igen från hotellvistelsen.
  Efter 35 år som fångvaktare på Kumlafängelset vet man att hur dagens lekstuga innanför murarna fungerar.
  Skönt att nu tagit pension och slippa se och höra dagens totalt respektlösa kriminella mångkulturella parasiter.
  Dagens vänstervridna havererade svenska rättsväsende har nu beviljat en av Malexandermördarna tidsbestämt straff, en katastrof och ett stort vidrigt hån mot anhöriga till de dödade polismännen och övriga poliskåren.
  Bara hoppas att denna dårskap stoppas i Hovrätten.

  Gilla

 • volse

  Man bryr sig knappt längre. Främlingarna gör som de vill och straffen, i de fall de överhuvudtaget utmäts, är löjligt låga. Dessutom skyddas krymplingarna och försvaras av batikkärringarna som kan nyttja dem som toyboys efter behag. Till och med när deras egna döttrar våldtas försvaras dem. Och till dess yttermera visso, när batikhäxan i Kil mördades så slöt mångudinnorna upp runt den stackars skäggossen.

  Gilla

 • rune

  ”Flera av dessa män har domar mot sig sedan tidigare, varför skickades de inte iväg vid första domen Morgan?”

  “Det kostar lite i början, men det blir förtjänst lite längre fram!” …något i den stilen , för det lovade Löfven. 🤥

  Gilla

 • Kungen

  Ut med dom allihop. Fängelse kostar pengar och är inget straff

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: