Massutvisning av 27 afghaner


ÅTERVANDRING. 27 återvändare från Sverige och två från ett annat EU-land, var med på Polismyndighetens senaste återvändandeinsats, som i onsdags landade i Kabul. Samtliga accepterades av afghanska myndigheter vid ankomst.

Jag vet inte om polisen flög från Stockholm eller någon annan flygplats men de hamnade rätt och det är det viktiga. Ombord fanns folk frånKriminalvården, Polisen, tolk, sjukvårdspersonal och en oberoende monitor som rapporterar till Frontex och EU-byrån för grundläggande rättigheter och på plats fanns mottagning ordnad. Det verkar ha varit en trevlig resa till en spännande stad i förvandling. 

Alla återvändare som var med på flygplanet hade lagakraftvunna utvisningsbeslut. En av återvändarna hade brottsutvisning som var överlämnad från domstol, övriga ärenden hade överlämnats från Migrationsverket. Samtliga var män, inga var minderåriga.

Insatsen var delvis finansierad av EU:s gemensamma gräns- och kustbevakningsbyrå Frontex. På plats i Kabul möttes återvändarna av polisens återvändandesambandsman och afghanska myndigheter, och då övergår ansvaret från Sverige till Afghanistan.

– Detta var den nionde återvändandeinsatsen till Afghanistan med chartrat flygplan där Sverige har varit arrangerande land i år, säger Patrik Engström, chef för nationella gränspolissektion vid polisens nationella operativa avdelning, Noa.

Polisen

Kabul 2019

-Pettersson noterar att organisationer som nedan talar om massutvisning när det rör sig om några tiotal ljugande unga herrar som saknar asylskäl, men det är aldrig massinvandring när det kommer många tusen…

När jag kollar på Facebooksidan Viståtinteut är det 42 kommentarer, minst 40 av dem är av bilderna att döma skrivna av medelålders och äldre damer…

#Vistårinteut
#Vistårkvar
#Domsomstodkvar
#Låtdeungastanna
#AmnestiNu
#Svarttisdag
#CircelofSilence
#Civilsamhälletsröst

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Massutvisning av 27 afghaner

 • Argus

  Fel metod. Sverige bör hyra in B747 eller A380 i charterkonfiguration och avvisa typ 500 i taget. Bara för 2015 skulle det innebära 32 resor av totalt tusentals över halva världen.

  Det är en liten kostnad nu men en stor vinst i längden. 😉

  Gilla

 • Svenskarna Först

  ”Asylrätten är i enlighet med definitionen i artikel 14 i FN:s allmänna förklaring om mänskliga rättigheter en rätt att söka asyl, inte en rätt att bli beviljad densamma – en medveten lucka i konventionen, för att understryka att beviljandet av asyl utgör ett suveränt beslut. Ur europeisk synvinkel är asylrätten å andra sidan inte heller att se som en rätt att söka asyl just i Sverige.”; https://nyheter24.se/debatt/847192-nej-asylratten-betyder-slappa-in-alla

  Gilla

  • Onkel Björn

   Och vad hände med Dublinförordningen? Söka asyl i första land?
   Här vandrar och åker folk igenom halva Europa och får sen stanna i Sverige.

   Gilla

 • Onkel Björn

  Nu vet jag inte vad kostnaden för just dessa 27 som utvisades låg på, men mycket pengar är det. Och ska man utvisa 10.000 st till Afghanistan i denna takten krävs det 370 resor. Sverige har inte råd med detta. Det finns så många hål i samhällsservicen som bättre behöver pengarna.

  Har sagt det förr, motar man inte Olle i grind får man problem. I det här fallet en massa onödiga kostnader. Bättre vore nog att placera alla på en obebodd ö långt ut i havsbandet tills de frivilligt av egen kraft väljer att lämna landet.

  https://www.sydsvenskan.se/2014-03-13/avvisningsresor-kostade-kvarts-miljard

  Gilla

 • gamgubben

  Hoppas kostnaderna debiteras på Migrationsverket, dessa 27 skulle naturligtvis aldrig fått komma in i vårt land.

  Gilla

 • Nicklas

  Hade mer än gärna sett att hela högen utvisades. För den här våldgästningen måste bara få ett slut!!.

  Gilla

 • Maja 2

  Massutvisning? Det kallar jag när tio tusen skickas hem .Vad har de här att göra.
  ”Keppkineser ” bor flott på ett av de bästa ställen i Stockholm, vid Ringvägen intill Tantolunden och springer titt som tätt runt ikring och garvar hela tiden. jag förstår de stackars barn. Roligt att bo i Sverige ,i huvudstaden , på bästa läge, gratis! Fy fan !

  Gilla

  • Lollo

   Ja, när 100 000 afghaner skickas hem ska jag kalla det massutvisnig. 27 st är en piss i havet och förändrar ingenting.

   Gilla

 • Thomas

  Själv har jag planlagt en vecka för att åka dit I mars.
  Finns det turistresor så kan det inte vara så illa.

  Gilla

 • Tore

  #åkmedbatikhäxor

  Gilla

 • Kungen

  27 stycken. Jaha då är det väl bara tiotusen afganer kvar då. Öka takten lite….

  Gilla

 • Kenth Andersson

  27 st ?
  Härligt, snart finns inga Affar kvar !!!!!!!!!

  Gilla

 • Ni vet detta

  Alla 27 landade i Sthlm idag, med nya namn, nya åldrar och nya asylbehov.

  Gilla

 • Olof.p

  Hur mycket av mina skattepengar har det kostat?

  Gilla

 • Johan

  Om inte 500 000+ uppehållstillstånd på fyra år är massinvandring så kan väl inte 27 pers vara massutvisning?

  Gilla

  • Nils Dacke

   Jodå, enligt pk-sektens logik så är allt som lämnar landet massutvisning och allt som ankommer till landet ”att ta ansvar” eller pensionsräddning och kulturberikning.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: