Vänstern och antisemitismen

Labours ledare, Jeremy Corbin, är i blåsväder och anklagas av brittiska judar för att inte rensa ut antisemitismen i sitt parti.

Uttalanden som partiföreträdare för Labour gjort, har blandats med Corbyns egna i kombination med att han vägrat be Storbritanniens judar om ursäkt för dessa

Expressen

Labour anklagas för antisemitism och i Sverige har vi Socialdemokraterna som gång efter annan visar sin fula sida. Om det gäller ett ställningstagande i Israel/Palestina-frågan eller en genuin avsky mot judar i allmänhet får partistyrelse och partiledning själva svara på. En gång är en tillfällighet, två gånger är en vana….eller hur är det man säger?

Den borgerliga tankesmedjan Timbro tog upp antisemitismen inom Socialdemokraterna i ett inlägg den 7:e maj. ”Antisemitismen är en skam för vänstern”, menar Blanche Sande som har en bakgrund som ledarskribent i Norrköpings Tidningar och Smålandsposten. Hon ger en rad exempel som bl.a. SSU Malmös skandalösa ramsa om ”Krossa sionismen” under årets 1:a maj och tillbakablickar som belyser Ilmar Reepalus ständiga övertramp och krav på bojkott av Israel i en mängd sammanhang.

Den kristna tidningen Världen Idag publicerade ett inlägg för drygt ett år sedan, i vilket man namnger Olof Palme, Pierre Schori, Ilmar Reepalu, Marita Ulvskog och Hillevi Larsson, som alla figurerat i sammanhang där antisemitismen lyst igenom. Samt att man i artikeln tar upp Socialdemokraternas nära koppling till palestinska Fatah.

Ledarsidornas Johan Westerholm som har, eller åtminstone har haft, en nära relation till Socialdemokraterna, har vid flera tillfällen varit bekymrad över partiets antisemitiska dragning. Ett inlägg från i maj detta år, bekräftar antisemitismen inom Socialdemokraterna och hur denna är välkänd ändå uppe i partiledningen.

”Antisemitismen och hat mot olika minoritetsgrupper inom Socialdemokraterna är inte ny och inte okänd för partiledningen” 

Skriver alltså en socialdemokrat i ett långt och informativt inlägg.

Detta rör alltså partiet som tar varje chans att utmåla SD som nazister. Självkritik är tydligen bara ett ord på ett papper. Här häcklas vänstersocialisten Corbyn i en demonstration där han utmålas som rasist.

1 thoughts on “Vänstern och antisemitismen

KommenteraAvbryt svar