”Norsk” advokat: – Hedersmord bör ge muslimer rabatt


ISLAM. Samhället bör uppmärksamma nya kulturer och levnadssätt, och norrmän med muslimsk bakgrund bör få en straffrabatt för hedersmord, säger advokat Farhad Shariati, enligt Document.no.

Farhad Shariati. Foto: Privat

Shariati skriver om muslimernas förhållande till ära och skam. Hedersmord kan motiveras under inflammerade förhållanden i den muslimska världen, till exempel när en kvinna bedriver begår äktenskapsbrott, eller att familjens ära kränks med tillräckligt allvar.

”I Norge utövar man att döda en av sina nära familjemedlemmar för ett kränkande, socialt brott. Detta händer årligen”, skriver Shariati och noterar att det just är invandrare som står för en överväldigande majoritet av partnerdödandet i Norge: 5 av 6 partnermord under 2018 begicks av invandrare .

Advokaten anser att lagen måste ta hänsyn till att invandrare inte förstår norsk kultur: ”Dagens strafflagstiftning tar inte tillräckligt hänsyn till att mannen av utländskt ursprung inte känner till norsk kultur, när mannen eller familjens ära ska räddas till varje pris genom att hedra döden. Detta verkar diametralt absurt för oss nordmän som är födda och uppvuxna i väst. Vår rättsstatsprincip och vårt samhälle är i strid med religionen och betraktar praxis som föråldrad och olämplig i ett civiliserat land”.

-Pettersson säger att särlagstiftning sliter isär länder. Vi har tendenser i Sverige med gymnasielagen, vissa går före i bostadskön osv. Det är fullständigt livsfarligt och det är varje invånares skyldighet att känna till de regler som gäller i det land han bor, vill man inte är det bara att flytta. Advokat Farhad Shariati kan börja…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


18 responses to “”Norsk” advokat: – Hedersmord bör ge muslimer rabatt

 • Mats Matsini Ljungkvist

  Liksom skottpengar på en del advokatnissar?

  Gilla

 • Ingvar

  Deportera dom till sin kultur då. tillbaka till 600-talet Om vi vistas i deras länder kan vi inte säga att vi inte förstår deras kultur det skiter dom i om vi gör något som bryter mot deras lagar

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Som vanligt vet dom ingenting om sina skyldigheter!

  Konstigt, då dom alltid vet sina rättigheter!

  Gilla

 • centurion

  Han är det han heter. SHARIAti. Världens vidrigaste, godtyckliga ”lag” för folk som lever i parallella samhällen. Mannens ära är av största vikt, medan kvinnan endast räknas som viken ägodel som helst. Och detta ses som mumma för feminizterna…Jösses !

  Gilla

 • Kungen

  Hedersmord skulle automatiskt innebära utvisning utan rättegång för hela familjen. Dessutom indragna medborgarskap i förekommande fall. ALLA bidrag stoppas

  Gilla

 • Per Molin

  De kan väl få sina regler men bara om de då accepterar att vi hugger av en arm vid minsta lilla stöld. Samhället skulle väl antagligen vimla av enarmade banditer då…i stället för de tvåarmade vi har nu.

  Gilla

 • fjölet

  Ifrågasätter du tillräckligt mycket
  lobbar du tillräckligt mycket
  driver du frågan länge
  så blir det säkert inte omöjligt att de övriga politikerna släpper igenom en sådan fråga.
  i Norge som Sverige ser vi hela tiden politiker som smörjer kråset och blir köpta av sådana ytterlighetspartier.
  Svenska S och muslimförbundet har ju gått i äktenskap!!!
  Så inget är omöjligt vad vi än tror.
  De skiter ju ändå i vad svenska folket tycker, det har vi ju lärt oss.

  Gilla

 • ponnsan62

  Litten hjärna litten pillinup..Vad kan man begära av grisknorr?

  Gilla

 • gamgubben

  Om inte muslimer kan lära sig att leva och uppföra sig som Skandinaver då återstår bara att de inte kommer tillbaka från sin semesterresa till hemlandet.
  Tror de på fullt allvar att vi skulle få någon som helst rabatt om vi begick mord i deras land, annat än halshuggning?

  Gilla

 • thundernest500hotmailcom

  Islamist lagvrängare. Bedrövligt beteende?

  Gilla

 • Lellego

  Den här advokaten är ett talande exempel på att han bor i fel land. Och det gäller alla andra med samma uppfattning om mord, heder och ära. Flytta, bara flytta, innan det är för sent.

  Gilla

 • ruben

  Jag tvivlar på att han klarat juridikstudierna. Han verkar inte veta att allt hedersvåld strider mot mänskliga rättigheter i en demokrati. Hedersmord hyllar människors fulaste egenskaper. Vill han ha det, är det bara att flytta tillbaks till ett muslimland. Fy skäms!

  Gilla

 • Ni ser det komma

  För tillfället heter det ”rabatt”, men tanken på sikt är ju att det ska vara lagligt för muslimer att döda kvinnor i Norge. Vi skrattar åt denna absurda tanke nu, men här i Sverige finns det fler muslimer än i Norge OCH första partiet är redan bildat.. Få se vem som skrattar om 10-15 år när detta är lag i Sverige.

  Gilla

 • Maya

  Då är det väl bara en tidsfråga innan samma tongångar börjar höras i Sverige.Vi ska ju anpassa oss intill absurdum för denna för oss främmande religion och kultur.Om vi Svenskar väljer att bosätta oss utomlands förväntar vi oss nog inte att det landet skall anpassa sig efter våra seder och bruk.Man får ta seden dit man kommer.Gäller ju i alla sammanhang.Om man inte kan acklimatisera sig så får man väl flytta hem igen.

  Gilla

 • Monica

  Har han kommit till Norge som är ett välståndsland för att sedan få skydd, ta del av det sociala skyddsnätet och sedan utbilda sig till advokat som är ett statusyrke. Under de åren han har erhållit sin juristutbildning måste han ha läst norsk juridik och rättskipning. Därför borde både han och de klienter han företräder känna till att man tar seden dit man kommer. Eller han blottar sig att dessa klienter inkl han själv har kommit hit för att äta frukterna av det norska välståndsamhället men att hålla fast vid sin ursprungskultur.

  Gilla

 • ossie

  Den enda rabatten de ska ha är möjligen på biljetten hem efter avtjänat straff.

  Gilla

 • Opeter

  Vilken djävla idiot ! Tycker att han ska åka hem till sitt ursprungs land och ta med sig alla som inte vill anpassa sig till våra lagar och värderingar !!!! Tar man hit mellan östern och Afrika så får vi samma problem här . Är det så djävla svårt att fatta ?????

  Gilla

 • Maurice

  Det är väl bara att åka tillbaka till landet som de kommer ifrån. Där kan de hålla på med hederskultur hur mycket de vill. Inte här och i andra civiliserade länder. Att låta sitt liv styras av uppdiktad lögn ska vara straffbart. Inget att ha överseende med.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: